Čau. Nevím jestli je to jen můj blbej pocit, ale zeptám se. Když nastartuju a rozjedu se, auto jede opravdu dobře, pěkně táhne, motor si hezky vrčí. Po cca 20 monitách ale jako by klesl výkon motoru a tím stoupla i spotřeba. Pozoruju to na stejným úseku, kdy jedu na tempomat. Jednou na padasátce jede za cca 3,7l, po zahřátí je to na stejným úseku 5,5l. Při vyjíždění z obce jde poznat, že čtverku rozjíždím daleko pomaleji než při studenším motoru. Vím že to může být jen pocit a nebo milion příčin. Motor 1,6 twinport 77kw (130 000 km), žádný chyba v BC. Někdo nějaký tip? Může třeba už špatně měřit lambda?
Díky,
Lukáš
Výkon při zahřátí
Výkon při zahřátí
Opel Astra H 1.6i Twinport (2006) 77kW
- Reklama
Re: Výkon při zahřátí
Tak tu mám ještě jednu věc z pozorování. Když udržuji rychlost, nebo velmi málo přidám plyn, tak mi něco jemně píská v motoru. Pokud na to "dupnu" a nebo pustím plyn tak pískání přestane. Není to nic hlasitého, ale taky by to určitě dělat nemělo. Napadá někoho co to může být? Nějaká netěsnost vzduchu někde?
Díky
Díky
Opel Astra H 1.6i Twinport (2006) 77kW
Re: Výkon při zahřátí
Zdravím. Řeším něco podobného. U mě to vypadá na sníženou průchodnost katalizátoru. Čím to bylo u tebe?
Astra H ,1.6 85 kW - 2007