Nepravidelny chod motoru a cukani + zapach (Zafira B Z18XER)

Odpovědět
Daff
Kontaktovat uživatele:

Nepravidelny chod motoru a cukani + zapach (Zafira B Z18XER)

Příspěvek od Daff » 18 dub 2017, 10:19

Dobry den vsem.

Tak mam poprve od zakoupeni me Zafirky v roce 2010 vaznejsi problem a moc byste mi pomohli pokud byste nekdo mel jiz nejake podobne zkusenosti.

Pro uplnost dodavam, ze auto je vyrobene 2/2010 s tim ze jsem jej kupoval primo od Opel Import Ceska Republika jako 8mesicni vuz s najezdem 49.000km. Dodnes vyborne slouzilo. Mam najeto 113.000km tedy najezdime okolo 10.000km za rok a to prevazne (krom dovolenych a vyletu s detmi po CR) v Praze a to hlavne trasy okolo 15km (tedy za studena) z nichz je vetsina po jizni spojce nebo prazskych tunelech. Proto jsem take tehdy vybiral idealne benzin a atmosferu abych se vyhnul pripadnym problemum s turbem, DPF atd. Spotrebu mam dlouhodobe 9.4 coz mne ale moc netrapilo protoze jsem si byl vedom toho ze jsem do auta jako takoveho v podstate nedal ani korunu.

A ted k problemu. Obcas se v posledni dobe stavalo, ze motor na volnobeh pri lehkem pridani jakoby popustil otacky nize ale jako dramaticky problem mi to neprislo. Az nyni se mi vsak rozsvitila kontolka elektroniky motoru, auto se v podstate klepe jako ratlik, vubec nechce tahnout v celem spektru otacek (tedy nad 3500 jsem to nezkousel - bojim se abych mu nezpusobli jeste vetsi skodu) a k tomu neskutecne, ale neskutecne z vyfuku smrdi - kdyz jsem zaparkoval do garaze, tak jsem se skoro udusil takovym opravdu palivym smradem. Puvodne mi neco castecne podobneho delala Astra G 1.4 16V 66kw (netahla moc az do 5500ot ale nesmrdela). Tam mi vsude tvrdili ze je to EGR ventil ale ten to nebyl a vlastne ji pak uz nikdo nedokazal opravit. Zjistil jsem ze ale Z18XER EGR nema (coz je fajn - aspon se nepokazi) ale tim padem vubec netusim co to muze byt :(

Moc predem vsem dekuji za pomoc.

DAFF
Nyní: OPEL Zafira Enjoy 1.8 140PS
Dříve: OPEL Astra G 1.4 16V 90PS

Reklama

Stan.

Re: Nepravidelny chod motoru a cukani + zapach (Zafira B Z18

Příspěvek od Stan. » 18 dub 2017, 12:28

Pokud chceš sázet na perfektní práci, odstranění závady a rozumné ceny, tak se domluv se se členem "denny".
Z Prahy to nemáš tak daleko a určitě budeš spokojen. Jezdí k němu i kolegové přes 200km.
http://www.ase-dedic.com/contact.html
https://www.google.cz/search?q=autoserv ... 2608c8be,1,
Samé vynikající recenze a množství dalších vynikajích recenzí na fórech "Opel".
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

Sali

Příspěvek od Sali » 20 dub 2017, 09:09

Jestli se motor klepe, tak bych viděl příčinu v tom, že jeden (či více) válec buď nezapaluje, nebo prostě směs neshoří správně, což by vysvětlovalo i zápach z výfuku - nedokonale spálená směs. Zkusil bych prohlédnout/vyměnit svíčky, pokud nic, tak zapalovací lištu.
Zafira B; 1.9cdti; Z19DTH
Astra F; 1.6i; C16NZ

Daff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daff » 26 dub 2017, 12:34

Tak jen pro doplnění. Vše je v pořádku. Opravdu to byla ta zapalovací lišta. Vyměnily se také svíčky. Jelikož jsem Zafirku asi blbec trochu zanedbával, bylo nutné vyměnit i další věci jako pylový a vzduchový filtr, výměník/předchladič ke klimě, udělat desinfekci a náplň do klimy, pak také takový ten spoj ve výfuku (vypadá to jako taková drátěnka) no a pak také kompletní brzdové kotouče a destičky. (Kotouče tam byly od začátku tzn. skoro 120kkm) ostatní se fakt neměnilo asi 5let tedy 60kkm krom destiček. Ty věci byly fakt ve špatném stavu. Bratru komplet za ca.25.000 s DPH. Ale už je to dobré a zase spokojeně jezdím.

silver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silver » 26 dub 2017, 18:35

Nuz tak fajn,tak at to jezdi i nadale a trochu vice laasky priiste 8-)
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007

Daff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daff » 26 dub 2017, 23:05

Jo jo, musím tý holce dát té lásky o něco více. Sice vzhledem k tomu kolik mi/rodině dává žena a kolik do ní ročně investuju je ta naše Zafirka i tak asi dráha - i když pokud nepočítám olej a tenhle filtr nás vlastně stála 4.000Kč ročně. Bůh ví jestli do ženy dám čistě na nějakých darech ročně víc a určitě rodině odvede mnohem víc práce. Ale i tak je to vlastně směšná částka - obě holky jsou vysloveně ÚŽASNÉ A NÍZKONÁKLADOVÉ!!!

Odpovědět