Astra H - Prasklina na zvodoch a emisie

Odpovědět
ruttkay86

Astra H - Prasklina na zvodoch a emisie

Příspěvek od ruttkay86 » 12 dub 2017, 17:07

Prajem všetkým pekný deň,

včera som bol na technickej a emisnej kontrole a auto mi neprešlo cez emisnú kontrolu z dôvodu prekročenia limitov CO2. Pri voľnobežných otáčkach mi namerali 0,44% (má byť 0,3%) a na zvýšených otáčkach 0,48% (má byť 0,2%), ostatné hodnoty (lambda sondy, obsah HC, zvlnené napätie) boli v poriadku, keď som to videl na diagnostickom monitore a potom nakoniec aj protokole o emisnej kontrole.
Technik mi hovoril o viacerých možnostiach, ktoré môžu spôsobovať tieto zlé hodnoty. Tak mi to nedalo a skúsil som rozobrať kryt nad katalyzátorom, našiel som zospodu krytu tmavé fľaky a na zvodoch od motora smerom ku katalyzátoru dve praskliny. Myslíte, že by tieto dve pukliny mohli ovplyvňovať emisie? Mám sa popozerať po novom katalyzátore?

Občas sa mi pri dlhšej jazde ale už aj v meste stalo, že vyskočila porucha P0171. O tej poruche som sa dočítal, že by to mohlo spôsobovať vadne alebo znečistené EGR, alebo nejaká netesnosť na nasávacom, či výfukovom potruby. EGR som pred týždňom čistil a za ten týždeň porucha nevyskočila, inak bolo slušne zanesené.
V čase čistenia EGR som ešte vymenil lambda sondu za katalyzátorom lebo bola porucha P0141.
Pred 3 mesiacmi som menil zapaľovaciu lištu aj so 4ks sviečok lebo mi svietila porucha P0300, P0302.

Ešte som si všimol respektíve cítim taký nepríjemný štipľavý ako keby síra horela z výfukového potrubia, keď som si pričuchol k výfuku.

Ja dedukujem, že neúspešnú emisnú kontrolu spôsobuje nefunkčný katalyzátor+navyše nájdene dve praskliny na zvodoch, ale opravte ma keď sa mýlim. Prípadne, ak mi viete poradiť, kde by som kúpil nový a lacný katalyzátor.

Priložil som aj fotografie môjho katalyzátora s krytom do tejto správy, tak sa to hádam zobrazuje :)

Ďakujem
Kryt zvodov nad katalizátorom
Výfukové zvody z motora do katalizátora
Výfukové zvody z motora do katalizátora

Reklama

Odpovědět