Spojka

Odpovědět
DavidOPEL

Spojka

Příspěvek od DavidOPEL » 08 črc 2012, 11:52

Ahoj, chci se zeptat jestli někdo z vás neměl problém s spojkou a to konkrétně při rozjezdu dochází ke škubání, když se motor dostane do vyšších otáček jde jak má, ani přeřazování není tak plynulé. (před cca 6 měsíci jsem měnil lamelu) motor mám Z16XEP.. :) předem děkuji za každou radu či zkušenost.. přeji pěkný den

Reklama

martas

Re: Spojka

Příspěvek od martas » 08 črc 2012, 12:58

Ahoj, dobrej dotaz, také mám Z16XEP a taktéž mi to tak dělá, zatím to řeším tak, že si na to zvykám, ale štve mě, že když s někým jedu, tak místama si připadám jak začátečník, když více podržím spojku, tak to celkem ujde :) uvidíme, co napíšou ostatní ;)

pueblo

Příspěvek od pueblo » 08 črc 2012, 13:05

Řešil jsem to tady: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... +jej%C3%AD

A nevyřešil. Jak píšeš, jezdím jak začátečník, ale víc plynu a maličko "drsnější" zacházení to maličko eliminuje. Prostě za to při rozjezdu pořádně vem a nestihne škubat :lol:

DavidOPEL

Příspěvek od DavidOPEL » 08 črc 2012, 13:58

:D jo tak to jsme na to všichni úplně stejně.. :) a při couvání mi stači dvakrát sešlápnout a už ji citím, tak nevim. Slyšel jsem že např. u Peugeota jde hydraulická spojka nějakým způsobem seřizovat. Tak kdyby někdo věděl zda to jde i u Opla a byl tak hodnej a napsal to jsem,tak bych mu byl moc vděčný. Jinak si budu muset asi také zvykat :)

Odpovědět