motor Z16XER - vačková hřídel
motor Z16XER - vačková hřídel
Ahoj,
mám problémy s natáčením vačkové hřídele (chyba 001161), dnes potvrzeno i diagnostikou v servisu. Projevuje se to tak, že se prostě někdy vačková hřídel odmítá přenastavit a tím auto jakoby nemá ten správný výkon. Jelikož se to děje pouze někdy, chtěl bych ještě prověřit snímače vačkové hřídele, zda není třeba jenom problém v kontaktech. Nemáte, prosím, někdo nákres nebo povědomí o tom, kde jsou snímače umístěny? Díky Pavel
mám problémy s natáčením vačkové hřídele (chyba 001161), dnes potvrzeno i diagnostikou v servisu. Projevuje se to tak, že se prostě někdy vačková hřídel odmítá přenastavit a tím auto jakoby nemá ten správný výkon. Jelikož se to děje pouze někdy, chtěl bych ještě prověřit snímače vačkové hřídele, zda není třeba jenom problém v kontaktech. Nemáte, prosím, někdo nákres nebo povědomí o tom, kde jsou snímače umístěny? Díky Pavel
Astra H Caravan 1,6 85kW, r.v.2008
- Reklama
Re: motor Z16XER - vačková hřídel
asi blbej dotaz, ale jak se nataci vackova hridel, kdyz je to kus zeleza a na konci je remenice s remenem?
nejsou to ty cidla co cumi z tohodle motoru prave za tou řemenicí ?
nejsou to ty cidla co cumi z tohodle motoru prave za tou řemenicí ?
Astra H kombi 2007 - 1,6 XER 85kw, bílá, LPG, tempomat, navigace, ...
Tak to ja prave nevim
Nicmene s tim asi brzo pojedu do servisu, ponevadz me to stve......jezdim do Autovarsu v Holesovicich, technik mi rikal, ze uz to tam parkrat resily, ale vzdy uz v zaruce. Cenu odhadoval v optimalni variante tak 10.000 az 20.000 Kc......
Nicmene s tim asi brzo pojedu do servisu, ponevadz me to stve......jezdim do Autovarsu v Holesovicich, technik mi rikal, ze uz to tam parkrat resily, ale vzdy uz v zaruce. Cenu odhadoval v optimalni variante tak 10.000 az 20.000 Kc......
a kdy ti to dela ? nahodne nebo jen kdyz je to studeny ? ... mně to dělá něco podobného, ale diagnostika nic neukazala spis by me zajimalo jak se to natáčí.
a na te diagnostice ti nerekli co zpusobuje tu chybu ? to vadne cidlo ? 20000 za cidlo mi prijde dost ale kdo vi co tomu nakonec bude
a na te diagnostice ti nerekli co zpusobuje tu chybu ? to vadne cidlo ? 20000 za cidlo mi prijde dost ale kdo vi co tomu nakonec bude
raz som videl mechanika ktory toto riesil ( rovno v opeli ) tahal stadial hrcu kablov co isiel menit ci co , nie je to len cidlo a jeho vymena
OPEL Vectra C 1,9 88kw 2007
OPEL Astra H caravan 1,6 77kw Z16XEP---- 2006---> ex
OPEL FRONTERA 2.2DTi 85kw ---- 1999 ---> ex
OPEL ASTA G caravan 1,6 74kw ----1999 ---> ex
OPEL VECTRA sedan 1,8 ??kw ----1991 ---> ex
no pokud menil celek kabelovej svazek tak ano, ale co by se zase stalo kabelum po dvou letech? tam nema moc co odejit pokud nejsou nejaky naseknuty nebo uklepany, pokud to nejsou nejaky specialní odporový dráty ... buď nejaky vadný čidla, nebo nastavení PC
podla mna tam daval uplne novy system ... to konkretne auto bolo v zaruke , a tieto motory na to dost trpia
OPEL Vectra C 1,9 88kw 2007
Dělá mi to po prohřátí motoru - tedy cca. po ujetí 20km, nejznatelnější je to samozřejmě na 5-ku na dálnici - jedu např.120, šlápnu na plyn a auto nic - prostě mu chybí akcelerace, která tam je, když je to O.K. Cenu stanovil technik tak, že musejí rozebrat motor, zda to není mechanická závada a pak vymění to, co bude třeba.
Nechcem ti do toho kecat ale to je system opravy sak skusim rozobrat a uvidim ak nie rozoberiem druhe! Ak nemas auto v zaruke a mas niekoho kto ti to opravi radsej by som to dal tam ako niekam kde mi povedia hento co tebe a este to urcite nebude konecne cena!
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT
Jenomže nikdo bohuzel presne nezjistí, v cem ta zavada je. Proto kdyz to rozeberou, muzou zjistit,zda je to mechanicka zavada, nebo jestli je to v elektrice.