svítí mně kontrolka emise
svítí mně kontrolka emise
Ahoj chlapci, dnes se mně rozsvítila na palubce kontrolka " emise", v návodu píšou, že je nejlépe zajet do servisu, když pak začne blikat tak hrozí poškození... Třeba to zmizí samo, ale...nemáte někdo podobnou zkušenost nebo co s tím? Jezdím na benzín (100 okt)/ LPG. Díky
Astra 1,8 16V Irmscher
- Reklama
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: svítí mně kontrolka emise
mohla se poškodit labda sonda nebo katalizator.kdyby ti praskly svody tak svítit nebude.
tak jsem byl na diagnostice, vypnuli to v PC a uvidíme jestli se to objeví znovu...
Astra 1,8 16V Irmscher
ako to dopadlo? Mne zacala svietit vcera a svieti stale...goort píše:tak jsem byl na diagnostice, vypnuli to v PC a uvidíme jestli se to objeví znovu...
Astra H, 1,6 77kw, XEP
Vymena Lambda sondy druha na vyfuku.U OPLA to stalo 4850kc a uz to nesviti.Opel Astra H 1.6 77kw 2004.
Náhodně mi také svítí kontrolka emisí. Ujedu třeba 300km a nesvítí a pak třeba dalších 100km svítí. Rídící jednotka hlásí chybu 17152. Na internet jsem našel že to znamená chudá směs pro plný výkon. Dokáže mi někdo poradit čím to může být
děkuji
děkuji
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že ti stříká malo benzínu neboly chudá směs!Musíš vyčistit ...a ted nevím jak se to jmenuje...
U efkové astry to byl krokovej motorek!Snad neplácám nesmysly!
U efkové astry to byl krokovej motorek!Snad neplácám nesmysly!
Bohužel musím oživit tohle téma, protože dneska se mi rozsvítila přesně tahle kontrolka
Auto jede normálně, jen jsem vyčetl chybu 04205A
Taky jsem si všimnul, že zase před nastartováním nezhasíná autíčko s klíčkem, a to tu chybu Roman před měsícem mazal
Můžu s rozsvícenou kontrolkou emisí jezdit, nebo riskuju, že někde cestou začne blikat a já nedojedu/zničím něco ještě víc? Zítra by mi mělo čekat nějakých 250 km cesta. Bude stačit na identifikaci vady OPCOM? Nechci do autorizáku a jeden servis v Plzni má tenhle soft...
Díky za info!
Auto jede normálně, jen jsem vyčetl chybu 04205A
Taky jsem si všimnul, že zase před nastartováním nezhasíná autíčko s klíčkem, a to tu chybu Roman před měsícem mazal
Můžu s rozsvícenou kontrolkou emisí jezdit, nebo riskuju, že někde cestou začne blikat a já nedojedu/zničím něco ještě víc? Zítra by mi mělo čekat nějakých 250 km cesta. Bude stačit na identifikaci vady OPCOM? Nechci do autorizáku a jeden servis v Plzni má tenhle soft...
Díky za info!
Tak sem to nevydržel, dneska zajel do Oplu v Plzni a až překvapivě ochotně mi hned vzali, projeli to TECH2, zjistili, že chyba byla jen náhodná (nevim teda proč zůstala svítit kontrolka) a motor běží normálně... Tak uvidíme.
Zdravím...dočetl jsem se, že máte taky ten problém co já.
Potřeboval bych prosím poradt neboť už jsem z toho v pasti...koupil jsem si před půl rokem Astričku 1.6 16v GTC a za nedlouho se mi rozsvítila kontroka emisí.
Kolikrát mi ji vymazali a na druhý den je zase tam. Jemože to není jen svítící kontrolka...ten problém mi trochu zvýšil spotřebu, auto skáče při rozjezdech nebo při nízkých otáčkách když sundám nohu z plynu místo toho aby plynule dojíždělo .
Ve čtyrech servisech mi řekli že to je špatná lambda sonda a tak jsem ji vyměnil jenže kontrolka se zase rozsvítila a auto se chová stejně. Pak jsem zajel do servisu Oplu v Olomouci kde mi řekli že to může být sáním ale že to neví jisté a ať jim to tam nechám. Jelikož mi nebyli schopni říct předběžnou cenu tak jsem s tím nesouhlasil a u známeho servisáka jsem si nechal vyčistit to sání. Jenže problém nezmizel. Nakonec jsem to zkoušel přes autoelektrikáře který mi řekl že to jsou špátně seřízené váčky + špatna škrtící klapka + že jsi to bokem někdě přisává vzduch. Všechny problémy prej vyřešil ale na druhý den to začlo dělat znovu.
Jsem už v nouzi...vrazil jsem do toho auta přes 10 tisic navíc a problém se ještě nevyřešil.
Mohl by mi prosím někdo poradit pokud ví co to může být.
Moc děkuji........Drago
Potřeboval bych prosím poradt neboť už jsem z toho v pasti...koupil jsem si před půl rokem Astričku 1.6 16v GTC a za nedlouho se mi rozsvítila kontroka emisí.
Kolikrát mi ji vymazali a na druhý den je zase tam. Jemože to není jen svítící kontrolka...ten problém mi trochu zvýšil spotřebu, auto skáče při rozjezdech nebo při nízkých otáčkách když sundám nohu z plynu místo toho aby plynule dojíždělo .
Ve čtyrech servisech mi řekli že to je špatná lambda sonda a tak jsem ji vyměnil jenže kontrolka se zase rozsvítila a auto se chová stejně. Pak jsem zajel do servisu Oplu v Olomouci kde mi řekli že to může být sáním ale že to neví jisté a ať jim to tam nechám. Jelikož mi nebyli schopni říct předběžnou cenu tak jsem s tím nesouhlasil a u známeho servisáka jsem si nechal vyčistit to sání. Jenže problém nezmizel. Nakonec jsem to zkoušel přes autoelektrikáře který mi řekl že to jsou špátně seřízené váčky + špatna škrtící klapka + že jsi to bokem někdě přisává vzduch. Všechny problémy prej vyřešil ale na druhý den to začlo dělat znovu.
Jsem už v nouzi...vrazil jsem do toho auta přes 10 tisic navíc a problém se ještě nevyřešil.
Mohl by mi prosím někdo poradit pokud ví co to může být.
Moc děkuji........Drago