Záběh nového vozu

Westler

Re: Záběh nového vozu

Příspěvek od Westler » 26 zář 2014, 12:00

Niraj: predpokladam ze 1.8 88kw vychazi ze Z(A)16XER/Z(A)18XER.

1) Netusim, palivove cerpadlo slysim jen tesne pred nastartovanim motoru (nebo ho spis nevnimam)

2) Nic takoveho jsem nepozoroval

3) Kolem 2700-3000ot se prenastavuje system vacek, na novem motoru mi to v techto otackach rezonovalo a vibrovalo celym autem. Sedlo si to tusim az po ujeti 30tis km.

Ad.3 - dost lidi si stezuje na rezonanci krytu rozvodu, dokonce na to existuje i oprava. Vic info o krytu rozvodu zde - https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 40#p116121
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

Reklama

Niraj

Re: Záběh nového vozu

Příspěvek od Niraj » 26 zář 2014, 13:41

Jo ten můj motor je odvozen z A18XER

1) je to hodně vysoké pískání. Dobře to je slyšet, když si u nastartovaného auta zvenčí klekneš k pravému zadnímu podběhu a tam se zaposloucháš. Ten zvuk čerpadla před nastartováním, to je něco jiného, to je slyšet dost hlasitě a taky dost hrubě. To není ono.

2) tohle druhý pískání je hodně podobné tomu pískání v bodě 1), ale slyším ho když sedím za volantem a jedu. Tak při zrychlování jako by se tam něco roztáčelo do vysokých otáček (tak to je jasný, všechno tam má vysoký otáčky :-) ) ale prostě slyším slaboučké vysoké pískání.

- možná každý slyšíme jinak a já můžu být citlivější na vysoký frekvence, takže to někomu třeba ani nepříjde, že je něco slyšet.

3) díky za tip i za odkaz, mrknu na to
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014

Odpovědět