zvuk motoru , EGR ventil, svody
-
Re: zvuk motoru , EGR ventil, svody
Zdravím, tak sání mám opravené Denny Vše ukáže čas. Veškerý rámus je uplně pryč Byla to ta uvolněná přepážka, silikon byl téměř uplně vyklepanej. Důkladně odmastil, podmazal DIRKEM, nové těsnění a je hotovo super, věřím, že to bude držet. A celé mě to stálo 600Kč
- Reklama
Napiš hlavně,kolik si s tím strávil času,spousta lidí má představu tak 0,5-1,0 hoďku.''Vždyť je to jen taková maličkost'',to slyším velmi často.
-
Jasný: jelikož jsem sací svody čistil podruhé, tak jsem už věděl přibližně co a jak. Před tím to byl opel astra Z16XE, to jsem se celkem potrápil, navíc jsem dva šrouby odvrtával, ale zvladl cca 9-10h, teď už to bylo lepší, "podobný" motor Z16XEP v sobotu čtyři hodiny i s lepením a v neděli cca dvě až tři, pak samozřejme ježdění v autě a blaženej pocit a jinak je potřeba k tomu mít aspoň trošku vztah a pochopitelně rady od Vás dík a abych nezapomněl, tak ten díl na hlavě sem neoddělaval
Naposledy upravil(a) kernerpavel dne 20 led 2014, 20:43, celkem upraveno 1 x.
Jsem rád,že jsi na rovinu přiznal dobu opravy.To se cení.
Já to naposledy dělal 4,5h s lepením.Ale po neshodě s panem zákazníkem jsem se zařekl,že to již nikdy nebudu dělat.
Já to naposledy dělal 4,5h s lepením.Ale po neshodě s panem zákazníkem jsem se zařekl,že to již nikdy nebudu dělat.
-
tak to se ti Denny nedivím, ono když jim ušetříš tisíce za nové a přesto to nevnímají, pak nemaš jinou možnost. Jinak to drží akorát mě dělá starosti to chcípání za studena, ještě musím projít některá témata, pak uvidim.
Ahojte riešil niekto z Vás zaslepenie EGR na Z16XEP. Ak áno z akým výsledkom?
Astra H, r.v. 2005, motor Z16XEP
Ešte k tomu zaslepenému EGR na Z16XEP ja som ho zaslepil týždeň všetko OK a teraz kontrolka emisíí a kód P0400. EGR je v poriadku skúšal som ho v inom aute tam šlape ako má. Neviete prečo mi hádže túto hlášku. Pri zaslepení motor lepší ťah a bez akéhokoľvek cukania. Záslepku som odstránil a opäť cuká.
Zaslepený EGR způsobí chybu P0400.Pokud jej o tohoto motoru zaslepíš,tak softwarově nelze vyřadit.
Je asi KO,pomůže pouze nový.
Je asi KO,pomůže pouze nový.
No EGR bude v poriadku ako som písal skúsil som ho v inom aute z rovnakým motorom a z jeho auta som dal do svojho v jeho aute funguje na 100% a ten jeho v mojom spôsoboval to isté preto som vyradil možnosť chyby v EGR ventile. Viem že hlášku vyhadzuje na EGR 0400 no ten je dobrý, preto ma zaujímalo či to nemôže spôsobovať niečo iné a chybu potom vyhodí EGR. A to neskutočné cukanie pri každom preradení rýchlosti ma zabíja robil to aj EGR z druhého auta. Poradte ak ste sa s tým niekto stretli.
ĎAKUJEM
ĎAKUJEM
originál opel servis si neskúsil? nie všetko je tam také predražené ako sa tu píše, napr. u nás v opel servise je to tak, povedia čo je pokazené ja si kúpim súčiastky ktoré si vyhladám v EPC a podla OM čísel si objednám cez net a v opli platím len robotu a hodinová sadzba je približne rovnaká ako v ktoromkolvek servise.
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,