Záběh nového vozu

Niraj

Re: Záběh nového vozu

Příspěvek od Niraj » 17 srp 2014, 08:18

Ještě bych měl pár dotazů, na co postupně přicházím:

- jaký olej si mám koupit na dolévání? Vím, že má míst specifikaci detox ... doporučíte značku?
- 5. dveře musím zavírat poněkud silou, nedoklapnout se samy když je jen spustím dolů. Máte to také tak? Nebo je nutné to doštelovat?
- v menu palubního počítače nemám možnost synchronizace času s RDS (v manuálu zmiňují že ano, i zde se o tom kdosi zmiňoval).
- skoro celý podvozek mám z výroby pomazaný jakousi bílou vazelínou. Jaký to má smysl? Jako konzervace? Vždyť se to musí smýt po pár km jízdy v dešti.
- štve mě chybějící ukazatel teploty. Lze sice vyškrábnout z BC v service-menu, ale je to krkolomný a dělat to po každým startu. Apropos, za jízdy mě to ukazuje i 103°C - je to ok? Zdá se mi to příliš !
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014

Reklama

Westler

Příspěvek od Westler » 17 srp 2014, 11:00

Olej urcite original Opel (Dexos 2?), nicmene bych se neunahlil s koupi (mam najeto uz temer 100tis km a ani jednou jsem nedoleval mezi vymenama. Jak ti uz radili, urcite vymen kazdych 15tis km/1 rok (i kdyz se budou v Oplu divit proc).

Nemam zafu, tak s kufrem ti neporadim, ale jestli to ma stejny s Astrou tak jsou na viku 2 gumovy dorazy, staci je otocit rukou.

Synchronizace casu s RDS se tu na foru resila (zkus se mrknout pomoci hledani), pokud si to spravne pamatuju tak to nejde zapnout.

Podvozek a dalsi dily jsou zakonzervovany, treba ze dveri ti jeste rok potece vosk (dolu na prahy).

Taky jsem prvniho pul roku furt kontroloval teplotu motoru, ale pak si zvyknes zit bez toho. Pripadne si muzes koupit MKJ od Pepase tady na foru, ma to spoustu vychytavek a mezi nima je i ukazovani pripadne informovani o teplote.

Neznam presne tenhle 1.8 88kw motor, ale tusim ze je stejny s Z/A18XER. Pokud ma stejny dvoustupnovy termostat (nejspis ano), tak normalni teplota otevreni je 105°C, pri zvysene zatezi motoru se otevre elektronicky pri cca 90°C. Ventilatory mi spinaji az kolem 108-109°C.

Jeste upozorneni - nezapomen po vypnuti (stejny postup jako pri zapnuti) servisniho menu vypnout a zapnout radio. Uz se par lidem stalo ze nechali servisni menu zapnuty nebo se to nejak seklo (jednotky se neprevedly zpet do normalniho rezimu, tudiz se neuspaly) a kvuli zvysenymu odberu proudu jim to vybilo baterii.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

mironto

Příspěvek od mironto » 17 srp 2014, 13:21

Westler píše:Nemam zafu, tak s kufrem ti neporadim, ale jestli to ma stejny s Astrou tak jsou na viku 2 gumovy dorazy, staci je otocit rukou.

Synchronizace casu s RDS se tu na foru resila (zkus se mrknout pomoci hledani), pokud si to spravne pamatuju tak to nejde zapnout.
Na dverach su dva plastove dorazy, ktore ked otacas, tak tak cvakaju. Skus postelovat o par klikov do jednej alebo druhej strany a malo by sa to zlepsit. Dvere sa zavru sami, staci ked v bode 0 malicko pretlacis vzpery a pri samodovierani by sa mal kufor zavriet. Stava sa mi ale, ze ked stojim na sikmej ploche, tak sa sa niekedy zavrie az na druhy krat, alebo v extremny pripadoch to musim pribuchut silou.

Synchronizacia sa ak sa dobre pamatam da spravit, musis si ale dat zmenit v radiu krajinu na Nemecko.

Niraj

Příspěvek od Niraj » 17 srp 2014, 18:50

Díky všem za rady:
- ten olej: někdo tu psal a tuším i v manuálu je psáno, že při záběhu se může nějaký ten olej ztratit. Tak jsem chtěl mít pojistku, abych v případě potřeby měl co dolít. Protože kdyby to nastalo a někde se cestou rozsvítila kontrolka, tak ten olej na místě už nikde nekoupím. Takže jsem si říkal, že litřík v kufru by se šiknul.
- seštělování 5. dveří pomocí dorazů pomohlo, už je to ok, díky moc !!!!
- RDS čas si pročítám, asi to bude chtít zásah opcomem, zatím dávám k ledu

Ještě jeden dotaz:
když jsem na displeji na hlavní obrazovce a znáčknu SETTINGS, tak tam jsou 2 položky: Audio a System. Audio je ale dále nedostupné (nedá se dostat do jeho podmenu), u Systemu je to v pohodě, tam si můžu dále volit další položky. Proč je Audio nedostupné? Nebo někdo ho dostupné máte?

rosta12345

Příspěvek od rosta12345 » 18 srp 2014, 17:53

Niraj píše:Jo, já ten týden předtím.
Hele, taky ti není tvůj dealer schopen říct přesný datum, ani to, kde v konkrétním okamžiku auto je?
Byl sem v šoku, nad tak slabými možnostmi dealera, teda aspoň tak, jak mi to tvrdil on.
Naši dealeři (vyrábíme autobusy) jsou schopni v každém okamžiku říci, co se s konkrétním vozem kde děje, a někdy popř. i krapet jeho výrobu ovlivnit, když je potřeba.
Tak dle prodejce prý ještě v systému datum dodání nemají :(
ZAFIRA B 1,8 88KW Benzin

Niraj

Příspěvek od Niraj » 18 srp 2014, 22:47

To je divný, já cca 3 týdny po objednávce měl v systému dodání 25/7. Sice to nakonec bylo až 15/8 ale aspoň tam nějakej termín byl. Tak je divný, že po takový době tam nemáš vůbec nic.
Je to pakáž. Když tam jdeš auto objednávat, tak se můžou ucukrovat, a pak ... nezájem.

Niraj

Příspěvek od Niraj » 23 srp 2014, 19:33

Chci se zeptat:
po nastartování a rozjezdu, zhruba když dosáhnu 20km/h, tak kdesi v útrobách auta to tak nějak zacvaká (zvuk, jako když natáhnete pružinu a zase ji pustíte). Co by to mohlo být? Odblokovává se při této rychlosti něco? Pocitově to slyším tak někde pod nohama řidiče.

Komo

Příspěvek od Komo » 23 srp 2014, 19:55

Mam to tiez na Hcku, neriesim asi to tak ma byt.

K oleju: mas predsa mierku, nie? Raz za 2-3 tisic skontroluj, od max po min je to +- liter a kontrolka ti zacne svietit az ked to bude dost pod (zlta). Zbytocbe budes vozit olejv aute.
Astra H, Z19DT

Westler

Příspěvek od Westler » 23 srp 2014, 20:09

Niraj: Zkus priste vic hledat, zrovna tohle se tu resi celkem casto :-D Po kazdym nastartovani pri prekroceni rychlosti 20km/h lupne v brzdach coz znaci prave test ABS. To je naprosto v poradku :mrgreen:
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

Niraj

Příspěvek od Niraj » 23 srp 2014, 20:12

Přiznám se, nehledal jsem nic, ani mě nenapadlo, jak to správně pojmenovat a co tedy hledat. Všimnul jsem si toho až dnes, při popojížděčkách, takže častý start. Trošku mě to vylekalo a tak jsem to připojil jako dotaz hned k tomu záběhu, co jsem tu rozjel.
Ale díky za uklidnění.

Odpovědět