Olej + filtry
Re: Olej + filtry
Tak dnes mi dorazil olej a filtr a tak jsem se jal obé vyměnit. Mám najeto bez pár kilometrů 3000.
Olej Dexos 2 a filtr přesně ten, co tam byl z výroby. Takže super, vyměněno.
Měl bych ale 2 dotazy:
1) při dotahování víka filtru jsem si nebyl jistej, jestli dotahovat až na doraz. V jedno místě totiž víčko začne jít dost ztuha, jak se začne ta obvodová gumička tlačit do tělesa filtru. Ale asi je nutné to překonat a dotáhnout to až do konce, že?
2) u výpustného štoubu jsem neměl žádnou měděnou podložku, jak se tu někde (nebo v manuálu?) píše. Jen gumovej "O"kroužek který je součástí toho šroubu. Je to tak ok? Jo, a ten jsem neměnil, páč jsem neměl za co.
Díky.
Olej Dexos 2 a filtr přesně ten, co tam byl z výroby. Takže super, vyměněno.
Měl bych ale 2 dotazy:
1) při dotahování víka filtru jsem si nebyl jistej, jestli dotahovat až na doraz. V jedno místě totiž víčko začne jít dost ztuha, jak se začne ta obvodová gumička tlačit do tělesa filtru. Ale asi je nutné to překonat a dotáhnout to až do konce, že?
2) u výpustného štoubu jsem neměl žádnou měděnou podložku, jak se tu někde (nebo v manuálu?) píše. Jen gumovej "O"kroužek který je součástí toho šroubu. Je to tak ok? Jo, a ten jsem neměnil, páč jsem neměl za co.
Díky.
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014
- Reklama
Jako osobne si myslim, ze se o auto staram az moc, ale u tebe to je jeste vetsi extrem
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Neboj, to přejde. Až bude mít pár škrábanců, sem tam něco promáčklýho a na každým hrbu někde něco zahrká, tak už mě to přejde. Ale když je to nový ....
Nicméně je fakt, že jsem dost puňťa a chci, aby věci fungovaly jak mají.
Nicméně je fakt, že jsem dost puňťa a chci, aby věci fungovaly jak mají.
O kroužky dávám vždy nové a šrouby po dvou výměnách taky.
Aha, a ty O-kroužky sháníš kde? Normálně podle rozměrů kdekoliv, kde je prodávají?
A ty šrouby?
S filtrem mi přišel jen ten velký O-kroužek, co je k víku toho filtru. Takže ten jsem vyměnil. Jinak nic.
A ty šrouby?
S filtrem mi přišel jen ten velký O-kroužek, co je k víku toho filtru. Takže ten jsem vyměnil. Jinak nic.
Myslim ze mal prave tie O-kruzky na mysli.
Ja som mal na Z19DT dva O-kruzky na veku filtra + medenu podlozku som nechal povodnu na srobe.
Ja som mal na Z19DT dva O-kruzky na veku filtra + medenu podlozku som nechal povodnu na srobe.
Astra H, Z19DT
- destroyer_svk
Ano,na Z19DT su dve tesnenia ked menis olejovy filter ... no tu podlozku by som urcite vymenil,ja davam kazdu druhu vymenu oleja aj novy vypustaci srob,na tom sa neoplati setrit (aj ked si v Opli za neho pytaju celkom dost).
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
Já mám jen jeden O-kroužek u filtru. Velký, nad závitem toho víka. Ten jsem vyměnil, byl přidán v krabičce s novým filtrem. Žádné další těsnění u filtru nemám. Jedná se jen o filtrační papírovou vložku, kterou tam měním.
U výpustného šroubu je gumový O-kroužek vmáčknutý dovnitř toho šroubu. Náhradní O-kroužek ale u filtru nebyl, takže jsem neměl za co měnit. Musel bych si dopředu zjistit rozměry O-kroužku a někde koupit, nebo se poptat přímo v Oplu. Nicméně, když už jsem to měl rozdělaný a olej venku, tak už nebyl čas někde něco shánět. Tak příště. I když příště budu měnit olej až na garančce, tak snad to povyměnují v Oplu.
A jestli šroub měníte ob výměnu oleje, tak to tím pádem nebylo teď nutné.
U výpustného šroubu je gumový O-kroužek vmáčknutý dovnitř toho šroubu. Náhradní O-kroužek ale u filtru nebyl, takže jsem neměl za co měnit. Musel bych si dopředu zjistit rozměry O-kroužku a někde koupit, nebo se poptat přímo v Oplu. Nicméně, když už jsem to měl rozdělaný a olej venku, tak už nebyl čas někde něco shánět. Tak příště. I když příště budu měnit olej až na garančce, tak snad to povyměnují v Oplu.
A jestli šroub měníte ob výměnu oleje, tak to tím pádem nebylo teď nutné.
Ja by som aj vymenil ale som nemal
Kazdopadne, nic nepresakuje tak necham tak, nabuduce dam pre istotu tiez novy, nech je pokoj.
Kazdopadne, nic nepresakuje tak necham tak, nabuduce dam pre istotu tiez novy, nech je pokoj.
Astra H, Z19DT
O kroužky na vypoušťáky kupuji ElringNiraj píše:Aha, a ty O-kroužky sháníš kde? Normálně podle rozměrů kdekoliv, kde je prodávají?
A ty šrouby?
EL476750
Tesnici krouzek, olejova vypousteci zatka ELRING
O-krouzek
vnitřní průměr [mm] 18
vnejsi prumer [mm] 22
tloustka/sila( v mm) 2
FPM (fluorkaučuk / viton)
Šrouby na vanu beru Febi\jsou vč toho o kroužku\
FE04572
Závitová zátka, olejová vana FEBI BILSTEIN
délka (v mm) 13,5
vnejsi prumer [mm] 25