Problémy s tahem motoru po nastartování studeného motoru

ŠAFA

Re: Problémy s tahem motoru po nastartování studeného motoru

Příspěvek od ŠAFA » 18 čer 2013, 07:53

Super, zjištěna další věc co mě trošku znepokojovala... :) Teď už vím, že to s problémem tohoto tématu nemá asi nic společného. Každopádně informoval jsem se v Opelu v Olomouci a přehrátí SW by skutečně mohlo pomoci, tak jak bude čas tam zajedu a pak podám report.
Zafira B, 2006, Z18XER
ex: BMW e36 328i Touring a několik VW

Reklama

ŠAFA

Příspěvek od ŠAFA » 18 zář 2013, 14:14

Vracím se k původnímu problému, tedy tahu motoru Z18XER za studena. Navštívil jsem Opel servis v Olomouci a přijímací technik sám uznal, že přehrátí SW by mohlo od závady pomoci. Provedena diagnostika (bez závad) a nahrátí nějakého novějšího SW pro lepší chod za studena, nastalo opravdu citelné zlepšení ale zcela perfektní to teda ještě není. S autem se dá teda již bez problému rozjet ale prvních pár sekund furt cítím drobné cukání a neochotu jít více za plynem. Zkusím ještě dát nové svíčky a uvidím co dál... Kdyby to někoho zajímalo diagnostika + přehrání SW stálo v servisu 610 Kč.
Zafira B, 2006, Z18XER

pueblo

Příspěvek od pueblo » 18 zář 2013, 14:39

Přidávám se do klubu, stejný problém. Bydlím v kopci, takže pro mě problém dost podstatnej, ráno auto musím trápit. V sobotu zajedu do Opla na přehrání SW, uvidíme.

renek18

Příspěvek od renek18 » 18 zář 2013, 19:32

Zdravím. Tak i já stejný motor stejné chování za studena. Pojedeme do opla ;) snad nový SW pomůže
OPEL ZAFIRA B Z18XER 103kW 2007 cosmo LPG OP-COM MKJ

ŠAFA

Příspěvek od ŠAFA » 19 zář 2013, 07:57

Pak prosím napište své poznatky, zda nastalo pouze zlepšení nebo závada zcela zmizla. Pokud bude možnost se pobavit v Opelu s někým fundovaným, zkuste třeba o závadě zjistit i něco více. Vypadá to, že je to u tohoto motoru hodně častá věc. :(
Zafira B, 2006, Z18XER

pueblo

Příspěvek od pueblo » 20 zář 2013, 07:32

Tak jsem se včera stavil v servisu, abych se domluvil na přehrání SW. Měl jsem štěstí, byl tam ten človíček, co je v elektronice a motoru ten nejchytřejší ze všech čičmundů, který tam dělaj.
Hodili jsme o tom řeč a jemu se tohle řešení moc nezdá. No abych to řekl správně připustil, že by to mohlo pomoct, ale je to nejjednodušší pokus o odstranění závady a taky by tím začal. Prej koukne jakej mám soft, případně přehraje novým.
Říkal ale, že příčina může bejt i jinde a už se jim to i stalo. Jednou bylo špatný čidlo teploty, to se mi ale nezdá, že bych měl špatný. Jednotka si myslela, že je teplo a dávala málo benzínu.
Pak prej špatnej jeden z ventilků nastevení vačkové hřídele (s tím měl problém SLAPR). To ale vždy rozsvítí diagnostiku nebo uloží nějakou chybu. Mě nesvítí a vám taky nesvítila.
Dokonce zmínil i mazání, že se jim u jednoho vačky nechtěly přenastavit i když ventilky fungovaly......
Přehrání SW začneme a dám vědět, jestli se něco zlepšilo, pak budeme kdyžtak pokračovat v pátrání.

BikerMarius

Příspěvek od BikerMarius » 20 zář 2013, 07:44

Jsem sice od ropáků, ale pročítám si tu všechno zajímavého. A u snídaně jsem našel TOTO.
Opel Astra H Caravan Z19DT
Moje Astra
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =41&t=4563

pueblo

Příspěvek od pueblo » 20 zář 2013, 07:49

Super, díky, hned tam na ně s tím vyběhnu 8-)
Popravdě, kdyby si měli ti chlapi pamatovat všechny tyhle upgrady, museli by mít hlavu jak pátrací balón :D

mazzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazzi » 20 zář 2013, 09:05

už aj ja sa chystám do Oplu. Unavuje ma ráno na 3x štartovať lebo to zdochne a potom 5 minút čakať, kým sa môžem pohnúť.
Opel Astra GTC 1.8 2006 103 kW powered by LPG
OP-COM

ŠAFA

Příspěvek od ŠAFA » 21 zář 2013, 20:25

pueblo píše:Pak prej špatnej jeden z ventilků nastevení vačkové hřídele (s tím měl problém SLAPR). To ale vždy rozsvítí diagnostiku nebo uloží nějakou chybu. Mě nesvítí a vám taky nesvítila.
Jo tohle bude problém ještě u mě... Chybu na diagnostice nemám ani kontrolka nesvítí, ale přesto vím, že mám špatný nastavovač výfukové vačky a to díky rachotivému zvuku po startu. Oba nastavovače už mám doma tak ještě je vyměnit. Poté budou doufám rozjezdy za studena zcela v normálu. Tohle je další z hodně častých problémů Z18XER. :?
Zafira B, 2006, Z18XER

Odpovědět