Problémy s tahem motoru po nastartování studeného motoru
Re: Problémy s tahem motoru po nastartování studeného motoru
Super, zjištěna další věc co mě trošku znepokojovala... Teď už vím, že to s problémem tohoto tématu nemá asi nic společného. Každopádně informoval jsem se v Opelu v Olomouci a přehrátí SW by skutečně mohlo pomoci, tak jak bude čas tam zajedu a pak podám report.
Zafira B, 2006, Z18XER
ex: BMW e36 328i Touring a několik VW
- Reklama
Vracím se k původnímu problému, tedy tahu motoru Z18XER za studena. Navštívil jsem Opel servis v Olomouci a přijímací technik sám uznal, že přehrátí SW by mohlo od závady pomoci. Provedena diagnostika (bez závad) a nahrátí nějakého novějšího SW pro lepší chod za studena, nastalo opravdu citelné zlepšení ale zcela perfektní to teda ještě není. S autem se dá teda již bez problému rozjet ale prvních pár sekund furt cítím drobné cukání a neochotu jít více za plynem. Zkusím ještě dát nové svíčky a uvidím co dál... Kdyby to někoho zajímalo diagnostika + přehrání SW stálo v servisu 610 Kč.
Zafira B, 2006, Z18XER
Přidávám se do klubu, stejný problém. Bydlím v kopci, takže pro mě problém dost podstatnej, ráno auto musím trápit. V sobotu zajedu do Opla na přehrání SW, uvidíme.
Zdravím. Tak i já stejný motor stejné chování za studena. Pojedeme do opla snad nový SW pomůže
OPEL ZAFIRA B Z18XER 103kW 2007 cosmo LPG OP-COM MKJ
Pak prosím napište své poznatky, zda nastalo pouze zlepšení nebo závada zcela zmizla. Pokud bude možnost se pobavit v Opelu s někým fundovaným, zkuste třeba o závadě zjistit i něco více. Vypadá to, že je to u tohoto motoru hodně častá věc.
Zafira B, 2006, Z18XER
Tak jsem se včera stavil v servisu, abych se domluvil na přehrání SW. Měl jsem štěstí, byl tam ten človíček, co je v elektronice a motoru ten nejchytřejší ze všech čičmundů, který tam dělaj.
Hodili jsme o tom řeč a jemu se tohle řešení moc nezdá. No abych to řekl správně připustil, že by to mohlo pomoct, ale je to nejjednodušší pokus o odstranění závady a taky by tím začal. Prej koukne jakej mám soft, případně přehraje novým.
Říkal ale, že příčina může bejt i jinde a už se jim to i stalo. Jednou bylo špatný čidlo teploty, to se mi ale nezdá, že bych měl špatný. Jednotka si myslela, že je teplo a dávala málo benzínu.
Pak prej špatnej jeden z ventilků nastevení vačkové hřídele (s tím měl problém SLAPR). To ale vždy rozsvítí diagnostiku nebo uloží nějakou chybu. Mě nesvítí a vám taky nesvítila.
Dokonce zmínil i mazání, že se jim u jednoho vačky nechtěly přenastavit i když ventilky fungovaly......
Přehrání SW začneme a dám vědět, jestli se něco zlepšilo, pak budeme kdyžtak pokračovat v pátrání.
Hodili jsme o tom řeč a jemu se tohle řešení moc nezdá. No abych to řekl správně připustil, že by to mohlo pomoct, ale je to nejjednodušší pokus o odstranění závady a taky by tím začal. Prej koukne jakej mám soft, případně přehraje novým.
Říkal ale, že příčina může bejt i jinde a už se jim to i stalo. Jednou bylo špatný čidlo teploty, to se mi ale nezdá, že bych měl špatný. Jednotka si myslela, že je teplo a dávala málo benzínu.
Pak prej špatnej jeden z ventilků nastevení vačkové hřídele (s tím měl problém SLAPR). To ale vždy rozsvítí diagnostiku nebo uloží nějakou chybu. Mě nesvítí a vám taky nesvítila.
Dokonce zmínil i mazání, že se jim u jednoho vačky nechtěly přenastavit i když ventilky fungovaly......
Přehrání SW začneme a dám vědět, jestli se něco zlepšilo, pak budeme kdyžtak pokračovat v pátrání.
- BikerMarius
Jsem sice od ropáků, ale pročítám si tu všechno zajímavého. A u snídaně jsem našel TOTO.
Super, díky, hned tam na ně s tím vyběhnu
Popravdě, kdyby si měli ti chlapi pamatovat všechny tyhle upgrady, museli by mít hlavu jak pátrací balón
Popravdě, kdyby si měli ti chlapi pamatovat všechny tyhle upgrady, museli by mít hlavu jak pátrací balón
- mazzi
- Kontaktovat uživatele:
už aj ja sa chystám do Oplu. Unavuje ma ráno na 3x štartovať lebo to zdochne a potom 5 minút čakať, kým sa môžem pohnúť.
Opel Astra GTC 1.8 2006 103 kW powered by LPG
OP-COM
OP-COM
Jo tohle bude problém ještě u mě... Chybu na diagnostice nemám ani kontrolka nesvítí, ale přesto vím, že mám špatný nastavovač výfukové vačky a to díky rachotivému zvuku po startu. Oba nastavovače už mám doma tak ještě je vyměnit. Poté budou doufám rozjezdy za studena zcela v normálu. Tohle je další z hodně častých problémů Z18XER.pueblo píše:Pak prej špatnej jeden z ventilků nastevení vačkové hřídele (s tím měl problém SLAPR). To ale vždy rozsvítí diagnostiku nebo uloží nějakou chybu. Mě nesvítí a vám taky nesvítila.
Zafira B, 2006, Z18XER