Ahoj všem, můžete mi prosím poradit, který motorový olej, respektivě jakou značku nejvíce používáte pro svoji Astřičku ?? Moje Astra H Kombi (L35), 1.6, 85kW, r.v. 09/2010, motor Z16XER by měla mít specifikaci Dexos2, používám olej 5W-30, děkuji moc
rozhoduji se mezi:
Castrol EDGE Titanium FST 5W-30 C3
GM/Opel 5W-30 Dexos 2
Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30
případně jakou značku ze zkušenosti by jste doporučili ?
Olej pro Astru H
Olej pro Astru H
Opel Astra H Kombi (L35), 1.6, 85kW, r.v. 09/2010, motor Z16XER, VIN: W0L0AHL35A2106103, najeto cca 138t km
- Reklama
- vojtavojta
Re: Olej pro Astru H
O olejich je tady uz napsana spousta topiku.Staci pouzit cervene tlacitko HLEDAT a ne zakladat novy,uplne zbytecny topic!
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Re: Olej pro Astru H
Dej tam co tam patří a co tam bylo. Nedoporučuje se míchat (měnit) olej od jiného výrobce, než který byl používán.Morfeus70 píše:, motor Z16XER by měla mít specifikaci Dexos2, používám olej 5W-30, děkuji, případně jakou značku ze zkušenosti by jste doporučili ?
https://www.doopla.cz/dily/motorovy-ole ... 03-43.html
Kup origo od Vojty, aby jsi nenaletěl na nějaký pančovaný olej jiné značky, jako jeden kolega a musel dělat téměř generálku motoru. Viz příspěvek od Zraloka:
Ztráta oleje Z16XER - V prvé řadě bych chtěl poděkovat celému Teamu Carteam. Myslím, že Astřule nemohla dostat lepší péči. Vše mi bylo vysvětleno před i po zákroku. Fakt nemůžu říct nic jiného než super. Bohužel, se opravdu asi stalo, že mi někdo ojebal výměnu oleje nebo nalil pančovaný olej. Každopádně, auto už zase jezdí. Asi bude ještě chvilku trvat jestli se závada odstranila, ale to se uvidí. Ještě nás čeká jedna výměna oleje, kvůli novým pístům a dalším věcem. Nakonec bylo měněny Písty i s kroužky, ložiska, gufera, vymezeny vůle na ventilech, nové těsnění a ja nevím co všechno. Auto jsme projeli s RomanemK. a domluvili se na dalším postupu.
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... hilit=olej
A moderátora požádej ať to dá do jednoho topicu!!!
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993