Test tesnosti výfukového potrubia
Test tesnosti výfukového potrubia
Zdravím všetkých,
mám taký amatérsky dotaz: keď zapchám výfuk handrou, tak motoru veľmi jemne zakolísajú otáčky a na voľnobeh si ide veselo daľej. Je to znak netesnosti výfukovej sústavy, alebo je to normálne?
Myslím si totiž, že mám deravý výfuk medzi lambdami, ale neviem to odhaliť. Z motorového priestoru cítiť spaliny, ale dym nevidím. Ono ten benzín (Z18XE) zas tak moc nedymí. Pletenec je vizuálne OK, ale mám na neho podozrenie, aj keď bol menený pred rokom (nejaká poľská kvalita za rozumnú cenu :-/ )
Igor
mám taký amatérsky dotaz: keď zapchám výfuk handrou, tak motoru veľmi jemne zakolísajú otáčky a na voľnobeh si ide veselo daľej. Je to znak netesnosti výfukovej sústavy, alebo je to normálne?
Myslím si totiž, že mám deravý výfuk medzi lambdami, ale neviem to odhaliť. Z motorového priestoru cítiť spaliny, ale dym nevidím. Ono ten benzín (Z18XE) zas tak moc nedymí. Pletenec je vizuálne OK, ale mám na neho podozrenie, aj keď bol menený pred rokom (nejaká poľská kvalita za rozumnú cenu :-/ )
Igor
Astra H Z18XE
Astra H Caravan Z16XER
Astra H Caravan Z16XER
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Test tesnosti výfukového potrubia
Pokud na studeném čerstvě nastartovaném motoru dám ruku ke spojům, tak to podfukování musí být cítit.
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 185 tkm
...a bydlím v Hospodě (Červené )...
Vyskúšam to. Jediný spoj medzi lambdami je medzi zvodmi (s KATom) a dielom výfuku s pletencom. Je tam síce zlý prístup, ale nejak to pojde.
Ešte by mohly byť prasknuté zvody, vraj to býval problém tohto motora, ale tie sú pod krycím plechom a šroby sú fest zahrdzavené. Určite ich utrhnem pri uvoľnovaní.
Ešte by mohly byť prasknuté zvody, vraj to býval problém tohto motora, ale tie sú pod krycím plechom a šroby sú fest zahrdzavené. Určite ich utrhnem pri uvoľnovaní.
Astra H Z18XE
Astra H Caravan Z16XER
Astra H Caravan Z16XER
- vasekpetr1
Prodávají se povolovače závitů ve spreji, některé umí zázraky.
Máš tip na nejaký dobrý?
Ja vačšinou používam WD40, resp. niečo podobné. Ale toto vyzerá byť hodne dobre zakusnuté.
Ja vačšinou používam WD40, resp. niečo podobné. Ale toto vyzerá byť hodne dobre zakusnuté.
Astra H Z18XE
Astra H Caravan Z16XER
Astra H Caravan Z16XER
- vasekpetr1
Kdysi jsem kupoval cosi německého tuším od Wurthu u nás v Třebíči v Meteoru. Šrouby okolo brzd s ním šly pěkně a výměna dílů výfuku taky. Smrdí po petroleji
Hľadal som uvoľňovače závitov, a našiem som nejaký zmrazovací sprej, tak vyskúšam ten, prípadne aj ten Wurth. Lebo ak tie šróby utrhnem, tak odvŕtanie by znamenalo demontáž chladičov
Astra H Z18XE
Astra H Caravan Z16XER
Astra H Caravan Z16XER
- vasekpetr1
Najeď si opatrně na nějaký vyšší obrubník, ať se dostaneš pod auto nebo vyheveruj co nejvíc, založ pořádně kola a osahej to nejdřív okolo katu, vlnovce a spoje na tlumičích výfuku. Hlavně shora, tam to rádo fouká. Potom teprve povoluj šrouby v motoru.
Cez víkend sa tomu budem venovať. Netesnosť bude niekde medzi lambdami (PP vyhadzuje chybu 0420) a výfukové spaliny cítiť v mot. priestore.
Pod autom som už ležal, vlnovec vyzerá OK, ale zdá sa mi, že je nejak moc pružný, tak či nebude prepúšťať nejak plošne (viditeľna diera tam nie je). Mám kúpený nový, skúsim ho vymeniť. Ak to nepomôže, tak to fučí niekde na zvodoch a tie sám demontovať nebudem, bezpečne by som utrhol nejaký šrób v hlave a na takú opravu nie som vybavený. Maximálne skúsim demontovať kryt zvodov, aby som zistil kde to fučí.
Pod autom som už ležal, vlnovec vyzerá OK, ale zdá sa mi, že je nejak moc pružný, tak či nebude prepúšťať nejak plošne (viditeľna diera tam nie je). Mám kúpený nový, skúsim ho vymeniť. Ak to nepomôže, tak to fučí niekde na zvodoch a tie sám demontovať nebudem, bezpečne by som utrhol nejaký šrób v hlave a na takú opravu nie som vybavený. Maximálne skúsim demontovať kryt zvodov, aby som zistil kde to fučí.
Astra H Z18XE
Astra H Caravan Z16XER
Astra H Caravan Z16XER
- vasekpetr1
A ty máš vyměnitelný vlnovec? Protože já na Astře měl vlnovec také měněný a musel se navařit. Jestli se moc mele, tak je prasklý uvnitř pod opletením, ale to bys měl dlaní cítit.