Z16LET - Motor K.O.

baboon

Re: Z16LET - Motor K.O.

Příspěvek od baboon » 17 říj 2018, 10:12

Díky moc, už jsem ho poptal jinde a dostal podobnou sumu.. Tedy ekonomicky nejspíš nesmysl, když připočtu cenu za výbrus, práci atd. Ale díky moc za ochotu!

Reklama

baboon

Re: Z16LET - Motor K.O.

Příspěvek od baboon » 31 říj 2018, 15:46

Ahoj, po delší odmlce update o mám případu: Nakonec to vypadá, že se mi podaří získat nový polomotor Z16LET za poměrně rozumnou cenu (prodejce by se ho rád zbavil). Nicméně teď bych si rád udělal nějakou rekapitulaci, co vlastně bude potřeba udělat a co by bylo vhodné udělat spolu s montáží a nějaké další nutné investice:

1) Ventilové vůle - Tohle by asi chtělo, když používana hlava válců přijde na nový blok, navíc to také bylo v plánu
2) Rozvody - Je asi nesmysl tam vracet staré, které jsem stejně měl v plánu při servisu udělat (dělal jsem je v 50tkm po koupi). Ale nevím, jestli dávat novou vodní pumpu.
3) Dvouhmoťák - Tady nemám tušení, jestli lze nějak prokazatelně ověřit (jinak než opticky), v jakém je stavu. Nicéně investice do nového mi připadá, že náklady prakticky zdvojnásobí
4) Spojka - Opět otázka: Když už se do toho leze, tak jestli jí nevyměnit. Na druhou stranu opět investice není úplně zanedbatelná
5) Těsnění - Pod hlavu, sací a výfukové potrubí. Mezi vanu a blok podle všeho nic nepatří
6) Náplně

Kdyby měl někdo náladu o tom také přemýšlet a napadla ho nějaká další nezanedbatelná položka, nebo věc, kterou by bylo vhodné provést, tak sem s ní! Díky :)

PS: Výměnu bude samozřejmě provádět servis, nicméně rád bych byl v obraze, co a jak bude potřeba a s jakou rezervou v rozpočtu cca počítat.

Odpovědět