tak po úspěšných 5 letech spokojeného života s Astrou H Caravan jsem si pořídil nové přibližovadlo Opel Zafira B. Nová, zatím najeto cca 2500 km (6/12/2011) a pocity jsou super. Člověk se velmi rychle zžil protože to vypadá uvnitř v podstatě stejně jako v Astře. Je to moje první takto silné auto

I přesto že to je úplně nové auto, nějaké mouchy má, které se snad co nejdříve k mé plné spokojenosti vyřeší.
Mám v autě nezávislé topení přímo od Oplu a začalo mi blbnout. Nefungoval dálkový ovladač a ani tlačítko ručního zapínání v palubní schránce, pro případ že nemám dálkač u sebe. bylo mi řečeno, že i přesto že to je montované Oplem, tak to je topení od firmy Webasto a nemají možnost to zdiagnostikovat, že se musím stavit přimo do servisu Webasto, tak uvidím, tento týden tam jedu.
ZAČÁTEK EDIT 7-12-2011:
Tak jsem dneska byl v servisu s tím topením. Závada se projevovala dokud se nesnažili dostat ke kabelům vedeným pod palubkou, i když nic neprovedli zatím vše funguje. Vypadá to na špatně spojené propojky. Uvidím jestli to zase začne blbnout. Jinak mám to i na dálkač a ten samotnéj pokud ztratím tak stojí 6 tisíc!!!!!!! Povídal jsem jim o té nádrži, a myslí si že to sprasili němci když tam montovali to topení a dávali svod benzínu z nádrže do topení. Asi hejbnuli tím senzorem. Jinak mám u toho topení funkci i předehřev motoru, takže pokud to zapnu před tím než jdu do auta tak mám auto v podstatě zahřáté (motor) na provozní teplotu, a nemusím čekat až to v zimě zahřeju. To je super.
KONEC EDIT
Potom jsem zjistil včerá náhodou že mi nefungují přední mlhová světla i když kontrolka svítí.
A taky mám problém s palivoměrem u benzínu. Odhaduju, že když mám v nádrži cca 1/5 tak i přesto že jedu na plyn tak rafička klesá až na nulu. Tak jsem schválně dotankoval plnou, a rafička se mi zastavila na 2/3 nádrže a víc to nešlo. Poté co jsem jezdil na plyn tak se rafička ani nehnula, tak jsem začal vyjíždět benzín kvůli servisu - aby se na to mohly podívat tak musím mít v nádrži co nejméně - a opět mi při 1/5 nádrže (chci mít nějakou rezervu kvůli startování) tak mi opět rafička postupně klesla až na nulu. Tím pádem nemám aktuálně páru kolik mám vůbec v autě benzínu.
Zatím se z autem seznamuju, druhou řadu sedadel jsem ještě moc nezkoumal, takže už si moc nepamatuju jak se s nimi pracuje

Jediné co mi fakt vadí a musím si na to zvyknout, je ten debilní sloupek s tím malým okýnkem po stranách palubky. Je přes něj fakt blbě vidět, a kde co se tam na křižovatce či v serpentínách ztratí. Člověk si opravdu musí dávat pozor

Co mě negativně překvapilo oproti mé Astře je, že není na palubce žádná kontrolka (funkční) že nemám já či spolujezdec zapnuté pásy a to ani připadně pípání při překročení cca 30km/h v tomto stavu. Prostě bezpečnost nadevše. Co mě ještě mrzí je opět klasická kapota bez teleskopického otevírání. Ale jak jsem mluvil z jednim známím který má také Astru asi pul roku po mě koupenou, tak ty pásy tam taky nemá, a od nového faceliftu Astry a uvedení Zafiry zrušili i ty teleskopy. Ty byly super.
A taky ten hnusnej materiál palubky - leskej černej plast - fuuuj.
Jsem rád, že oproti mé staré Astře mám konečně na PP ukazatel i průměrné spotřeby, to zase potěšilo. Jako také výdechy klimatizace na zadní sedadla, elektrické otevírání zadních oken a dodatečně domontovaný parkovací asistent s kamerou.
Oproti Zafiry z výroby mám jak jsem psal doplněné LPG, parkovací asistent s kamerou, odnímatelné tažné zařízení, okna v druhé a třetí řadě včetně kufru doplněná o zatmavovací folie.
Zatím mě nic dalšího nenapadá. Fotky se pokusím dodat později, už je opět jak prase

8-12-2012
Zatím jediná fotka ještě na prodejně. Pořád jsem přemýšlel v čem se mi víc líbila astra z letáčků a ono je to tím, že ta má nemá ty horní boční držáka na příčníky a Zafira bez toho vypadá tak divně. Proč to tam přestali davat?