mirontova červená Zafira

Ukažte ostatním svojí Zafiru
Odpovědět
Midzi

Re: mirontova červená Zafira

Příspěvek od Midzi » 13 srp 2015, 10:33

Mauro píše:Mas to dobre zarizeny! 8-)
Ja si radsi nechavam vse posilat do prace. Lip kdyz nevi o vsem co koupim na auto... ;)

Jeste stesti, ze nemam cervenou Zafiru jako Ty. S nasim mladym ve spolecne garazi bychom vypadali jak rodinka komousu... :D :D :D
Obrázek Obrázek

Skoda, ze sa uz prestal vyrabat. Krasne auto oproti tomu novemu.
Astra H combi 1,9cdti 88kW Cosmo automat

Moja prvá Astra

Obrázek

Reklama

mironto

Příspěvek od mironto » 02 zář 2015, 14:21

Nemal som cas to sem dokumentovat, tak teraz dohanam resty. V lete som nechal CID ident KS u Romana v Brne na preflashovanie na trojriadkovu BN verziu. Trocha sa to zdrzalo a displej precestoval pol CR, nakoniec ale stastne dorazil ku mne aj novym FW CD83 a CZ/SK jazykom.
Obrázek
Takze teraz mam konecne trojriadkovy displej a co je podstatnejsie, funkcnu zalozku s nastaveniami (ktoru nevie ident KS). Tym padom mozem pokracovat v zamere s parkovacou kamerou.
Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) mironto dne 19 čer 2017, 13:56, celkem upraveno 1 x.

mironto

Příspěvek od mironto » 07 zář 2015, 10:14

Len tak pre zaujimavost, nasiel som nejake obrazky, ako vyzera potah predneho sedadla pre sklapacie stoliky. Nie su to velmi kvalitne fotky, ale vidno z nich, ze su tam take spesl uchyty, ktore sa zrejme vesaju na ram operadla, aby sponovali ten potah.
Obrázek Obrázek Obrázek
Cize moznost a), ktoru som spominal v mojom navode by som urcite neodporucal.
Naposledy upravil(a) mironto dne 19 čer 2017, 14:09, celkem upraveno 1 x.

mironto

Příspěvek od mironto » 10 zář 2015, 16:21

Tak konecne doslo aj na TPMS, tak to sem trocha popisem. TPMS prijimac som instaloval uz davnejsie a Roman mi ho cez tech2 naprogramoval, avsak zatial som nemal kupene ventilky so snimacmi tlaku. Podla EPC idu do Astry H/Zafiry B senzory 13172567 ident AC alebo 13354312 ident AD, pricom by mali byt funkcnostou identicke.

Kedze baterka v snimacoch je zaliata bez moznosti vymeny a zivotnostou ~7 rokov, vylucil som nakup pouzitych snimacov z eBay alebo Ciny (ktore su uz vacsina predpokladam pred koncom svojho zivota). Novy origo snimac stoji v Opli 98€/ks, takze som zavrhol aj tuto cestu. Su vsak vyrobcovia univerzalnych snimacov (pricom su o ~50% lacnejsie ako original), ktore sa nasledne naprogramuju na konkretne vozidlo bud:
a) klonovanim povodneho snimaca - zosnima sa signal na ~433Mhz vysielany z origo snimaca, dekoduje sa id snimaca a novy univerzal sa naprogramuje, aby vysielal presne ten isty format dat s povodnym id kodom - v tomto pripade nie je potrebne ziadne nove ucenie jednotky v aute, vozidlo si stale mysli, ze ma povodne snimace.
b) programovanim uni snimaca, aby vysielal data vo formate a na frekvencii, ako original snima pre dany typ auta, pricom sa mu vygeneruje nove id. Nasledne sa musia nove snimace naprogramovat do prijimacej jednotky bud automaticky pomocou funkcie ucenia, alebo kodovanim cez OBD v prijimacej jednotke.

Astra H/Zafira B nepotrebuje programovanie v prijimacej jednotke, ale ma funkciu automatickeho ucenia/priradenia snimacov bud cez OPCOM/tech2 v TPMS jednotke, alebo stlacenim a podrzanim tlacitka DDS na stredovom paneli na cca. 4s, pokym 3x nezablika na budikoch kontrolka DDS na zlto. Nasledne je potrebne prejst 10-20km aby si jednotka priradila vsetky styri snimace (to je z dovodu, aby sa napriklad nenaucili snimace z vedla stojaceho auta na parkovisku), pricom v normalnom stave (ked sa nemenia tlaky v pneumatikach) jednotka rozlisi len polohu snimacov na prednej naprave alebo zadnej (tzn. ze moze priradit a zobrazovat napr. snimac na PP kolese ako LP) a az pri detekcii uniku vzduchu z pneumatiky vie potom povedat konkretne ktore koleso ma defekt (pomocou dat z ABS jednotky, kedze koleso s nizsim tlakom sa otaca rychlejsie) a vie zobrazit tento udaj na displeji. Existuje ale sposob, ako prijimac naucit presnu polohu kazdeho snimaca a to tak, ze sa kolesa nafukaju na konkretne hodnoty podla tabulky:
LP: 3.0 bar
PP: 2.7 bar
PZ: 2.4 bar
LZ: 2.1 bar

Nasledne sa podrzi dlacitko DDS, az kym sa nerozsvieti kontrolka DDS na budikoch na zlto. Nasledne sa opat podrzi tlacitko DDS, az kym neblikne 3x na zlto a senzory by mali byt priradene na spravne koleso a pneumatiky sa mozu spat nafukat na rovnaku hodnotu podla potreby.

Ja som nasiel uni senzory od firmy CUB za asi najpriaznivejsiu cenu (aj s postou to bolo 191€), pricom tieto uni senzory su kodovane ako origo 13354312 ident AD. Pre porovnanie som este nasiel Alcar T-Pro, ktore by vysli s programovanim na 220€+posta.

Po nejakych pataliach a perepetiach (ktorymi vas tu nebudem nudit, pripadne porozpravam na najblizsom zraze) mam uz snimace v kolesach a na CIDe hodnoty tlaku. 8-)
Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) mironto dne 19 čer 2017, 14:14, celkem upraveno 2 x.

Mauro

Příspěvek od Mauro » 10 zář 2015, 16:44

A kdyz prohodis predni a zadni kola, aby se ojizdeli rovnomerne gumy, musis zase naprogramovat, nebo se to nauci samo?
Vidim totiz na krabicich, ze jsou zaskrtany presne pozice kol.
ZAFIRA 1.9 CDTI Cosmo; 120 PS; 7 mist; Sky Flex; 17" alloy wheels

mironto

Příspěvek od mironto » 10 zář 2015, 23:56

Na krabiciach su zakrtnute pozicie, to je ale nepodstatne, kedze sa jednotka uci senzory sama. Cize ked prehodim predne/zadne, staci zresetovat a mali by sa naucit na spravnych poziciach, pripadne zopakovat postup cez rozne hodnoty tlaku.

mironto

Příspěvek od mironto » 13 říj 2015, 23:29

Prezuvanie sa blizi a podarilo sa mi zohnat za dobry peniaz original nove snimace ident AC, takze budem moct porovnat, ktore dlhsie vydrzia.
Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) mironto dne 19 čer 2017, 14:15, celkem upraveno 1 x.

filipek013

Příspěvek od filipek013 » 14 říj 2015, 07:14

no, kazdy mame svoje hobby... :roll:
Zafira 1,9 cdti, 88kW (chip 110kW), OPC line
Astra Caravan Cosmo Sport 1,9 CDTI, 110 kW, 2007 [/b] - ex

FUKSO69

Příspěvek od FUKSO69 » 13 pro 2015, 19:21

ahoj, ja som tiez robil kolo stieracov a ten konektor mam aj ja prazdny. Chcem ta poprosit aky sensor mi to treba a co robi a tiez ma zaujal ten senzor naklonu ten je kde ?

Q-čko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Q-čko » 13 pro 2015, 20:41

parada pekne si si vysperkoval auto chvaliiim, parada mas to moc pekne :)
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kw chip

Odpovědět