4 mesice/7 tis km po vymene rozvodove sady v autorizovanem servisu mi preskocil rozvodak o tri zuby. Poskozeni hlavy, zaruka neuznana - sada udajne v poradku. Pry roztahovani na lane, podrazeni o dva stupne atd... nic z toho se nestalo, kontrolka motoru se rozsvitila pri jizde 80km do mirneho kopce na Prazskem okruhu. Dojeli jsme domu (3km?), vysadili deti, jeli do prvniho servisu, motor sel hlucne, ale jel. myslel jsem, ze to jsou vstriky nebo turbo...
Nejake rady, vysvetleni, nazory...jsem z toho uplne v haji.
preskocene rozvody, 2006, ZT19D 88kw
- Reklama
Re: preskocene rozvody, 2006, ZT19D 88kw
O jakého dealera se jedná a co všechno měnili?
Mířím třeba, jestli nenafakturovali vodní pumpu, na tu ale nesáhli, nebo na ni nesáhli a měnit ji měli...
Pak asi soudní znalec a za nimi s posudkem (pokud bude pro Tebe pozitivní) a právníkem.
Mířím třeba, jestli nenafakturovali vodní pumpu, na tu ale nesáhli, nebo na ni nesáhli a měnit ji měli...
Pak asi soudní znalec a za nimi s posudkem (pokud bude pro Tebe pozitivní) a právníkem.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Vodni pumpa je od nich vymenena. Napada nekoho, cim by to mohlo byt, pokud by sada/prace byla v poradku? Behem jizdy k zadnemu spatnemu podrazeni nebo jinemu problemu nedoslo. Ani zadne cuknuti, ktere bych jako spolujezdec ucitil. Rozsvitila se kontrolka a po sjezdu z okruhu bylo slyset hlucny chod motoru:-(
Obávám se, že křišťálovou kouli tady moc lidí nevlastní.
Kromě vady materiálu / nekvalitní práce mne napadá nějaký cizí předmět pod řemenem, ale ten by se tam musel odněkud dostat.
Řekli v servisu víc, než "reklamaci neuznáváme?"
Soused si koupil Hyundai, po výměně rozvodů v autorizáku auto přestalo táhnout, reklamoval to a nic neuznali, v jiném servisu zjistili o zub špatně nasazený řemen. Napsal na centrálu výživný dopis a teprve pak se omluvili + nějaká kompenzace proběhla. Nevzdávej se, pokud se v tom nikdo nehrabal, měli by záruku držet.
Kromě vady materiálu / nekvalitní práce mne napadá nějaký cizí předmět pod řemenem, ale ten by se tam musel odněkud dostat.
Řekli v servisu víc, než "reklamaci neuznáváme?"
Soused si koupil Hyundai, po výměně rozvodů v autorizáku auto přestalo táhnout, reklamoval to a nic neuznali, v jiném servisu zjistili o zub špatně nasazený řemen. Napsal na centrálu výživný dopis a teprve pak se omluvili + nějaká kompenzace proběhla. Nevzdávej se, pokud se v tom nikdo nehrabal, měli by záruku držet.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
tady byl remen preskoceny o tri zuby. Pry to s tim nemohlo jezdit, nevim. Neco pod remenem je moznost, ale co a jak se to tam mohlo dostat? Uvidime, az bude sundany remen, jestli je neposkozeny. Kazdopadne odhad opravy je od 30tis, podle toho, co tam najdou. Auto je ted v Oplu na Jilovisti. Nejaky napad, jak to vyresit lepe/levneji?
Jednoznačne reklamovať a motor rozoberať, s Tvojou účasťou, alebo za účasti nejakého odborníka, ktorému dôveruješ. Je riziko ak tam niečo skurvili že sa to budú snažiť zamaskovať, alebo rýchlo odstrániť dôkazy svojej viny a narafičiť to na Teba.
Astra H Caravan 1.7 CDTi, 59 kW, r. v. 2005