Zafira 2012
Re: Opel Zafira Tourer
podle me teto kategorii vladne VW Sharan a prizvukuje Ford Galaxy...
- Reklama
To už jsou ale velké a taky dražší káry, které mají plnohodnotná, ale neskladná sedadla ve 3. řadě. Zafira - aspoň verze A a B jsou kompakty, Tourer se vnější velikostí i kufrem dostal do vyšší kategorie, nikoli však systémem 3. řady sedadel, která stále plnohodnotná není.dogee píše:podle me teto kategorii vladne VW Sharan a prizvukuje Ford Galaxy...
Zafira B Sport, 1,9 CDTI, 110 kW, Cosmo, panorama, DVD 90 NAVI, MKJ, adapt. xenony, park. asistent, vyhř. sedačky, flex lišty atd. r.v. 2006
Daewoo Nubira Wagon, 1,6 16V, 77 kW, r.v. 1998
Daewoo Nubira Wagon, 1,6 16V, 77 kW, r.v. 1998
Podle mě velikostí je zafira tourer/orlando srovnatelný se sharanem, ikdyž je sharan o trochu větší. Bohužel zpracováním i cenou je shran někde jinde.
Ale má smysl kupovat levnější auto, které nemá "potřebnou variabilitu a kvalitu"? Musím se teda přiznat že orlando se mi nelíbí, tak jsem na něj trochu kritičtější. Škoda, že opel nevytvořil "levnější varianta" praktického sharanu
...ale možná nový opel combo (fiat doblo) v osobní verzi bude zajímavou alternativou "praktického" a velkého rodinného vozu
Ale má smysl kupovat levnější auto, které nemá "potřebnou variabilitu a kvalitu"? Musím se teda přiznat že orlando se mi nelíbí, tak jsem na něj trochu kritičtější. Škoda, že opel nevytvořil "levnější varianta" praktického sharanu

...ale možná nový opel combo (fiat doblo) v osobní verzi bude zajímavou alternativou "praktického" a velkého rodinného vozu

Tak než Dobló z přilepeným znakem Opel, radši originál Fiata
Dogee: Zafira neni přímý konkurent Sharanu, ale Touranu.
ale zafira "tourer" je větší než zafira 

Tak podle mě ta nová Zafira Tourer půjde spíš proti S-Maxu, ne?
No ona leží přesně mezi Grand C-Max (mimochodem nejhnusnější nový auto poslední doby) a S-Maxem.
Ale je to stejný jako u Oktávky - před pár lety byla velikostně na úrovni Vectry, přesto byla braná jako nižší střední. Stejně tak je to se Zafirou. Narostla sice o 19cm (stejně jako narostla Astra, Insignia), ale pořád je to "jen" MPV z Astry.
Ale je to stejný jako u Oktávky - před pár lety byla velikostně na úrovni Vectry, přesto byla braná jako nižší střední. Stejně tak je to se Zafirou. Narostla sice o 19cm (stejně jako narostla Astra, Insignia), ale pořád je to "jen" MPV z Astry.
S tím Grand C-Maxem musím souhlasit,opravdu vytvořili neskutečně nevzhlednej hybrid,je to strašně škaredý.
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw