Zafira 2012
Re: Zafira 2012
Tak nám do Brna přivezli aspoň ten koncept 

- Reklama
Dneska jsem byl taky na autosalonu. Musím říct, že to bylo dost slabý. Ale tady ten koncept sem taky viděl a dost se mi líbil. I ta škodovka byla supr. Ale bojím se, že to ještě pokazí, než to pujde do sériovky.
A čekal jsem, že tam bude nový GTC a ono niic
A čekal jsem, že tam bude nový GTC a ono niic

Tak v Brně je to slabý už aspoň 5 let dozadu. Letos to bylo ještě celkem dobrý. Průšvih je totiž v tom že se neprezentují automobilky ale jejich místní dealeři. Mimochodem i v tom nejpitomějším dealerství "na západ od Rozvadova" je toho většinou k vidění víc. Sedneš si do čeho chceš, nikomu to nepřijde divný ať je to VW nebo třeba Porsche. V Brně se mi osobně se nejvíc líbila přehlídka klasiků v pavilonu A, tam byly opravdu moc pěkné kousky.
- vojtavojta
Opel Zafira Tourer
http://moto.onet.pl/291103,10334669,1,z ... node=43237
preklad google:
Opel ve Frankfurtu představila novou produkční verze Zafira. Vůz, jehož jméno se objevilo na slovo Tourer, je větší a bohatší variantu modelu v současné době vyrábějí. Flexibilita je vlajkovou lodí nové Tourer Zafira. Opel významně zvýšil úroveň konceptu Flex7 míst. Zatímco třetí řadě mohou být ještě složit v jedné rovině s podlahou a trup, je druhý řádek byl zcela přepracován: Už se vytváří na gauči, ale skládá ze tří samostatných, samostatná sedadla, která lze složit a pohybovat se nezávisle na jiných.
Kromě toho mohou cestující sedící ve druhé řadě použít volitelný salon "salonek", které poskytují dostatek prostoru a pohodlí. Se sídlem sklápěcí mechanismus zadních sedadel ve druhé řadě lze sklopit a otočit, který nabízí pohodlné opěrky pro cestující sedící na židlích venku. Kromě toho, vnější sedadla vyčnívat o 50 mm směrem ke středu interiéru, který je skutečnou novinkou v tomto segmentu.
Po zavedení modelu na trh letos na podzim, bude vůz k dispozici se třemi motory verze Common-Rail turbodiesel 2,0 CDTI známé z modelů Astra a odznaky. Nabízené je síla 110 koní a 130 koní, zatímco nejsilnější verze byl aktualizován, aby výkon 165 hp. Návrh obsahuje dva benzinové motory, benzínové motory 1,4 Turbo ECOTEC ekonomické, 120 koní a 140 koní. K dispozici bude šest, manuální a automatické převodovky. Krátce po svém debutu Zafira Tourer nabídka rozšířena o ekonomický model ecoFLEX, stejně jako různé pohonu na CNG a LPG. O několik měsíců později auto motor řady doplní nové benzín.
preklad google:
Opel ve Frankfurtu představila novou produkční verze Zafira. Vůz, jehož jméno se objevilo na slovo Tourer, je větší a bohatší variantu modelu v současné době vyrábějí. Flexibilita je vlajkovou lodí nové Tourer Zafira. Opel významně zvýšil úroveň konceptu Flex7 míst. Zatímco třetí řadě mohou být ještě složit v jedné rovině s podlahou a trup, je druhý řádek byl zcela přepracován: Už se vytváří na gauči, ale skládá ze tří samostatných, samostatná sedadla, která lze složit a pohybovat se nezávisle na jiných.
Kromě toho mohou cestující sedící ve druhé řadě použít volitelný salon "salonek", které poskytují dostatek prostoru a pohodlí. Se sídlem sklápěcí mechanismus zadních sedadel ve druhé řadě lze sklopit a otočit, který nabízí pohodlné opěrky pro cestující sedící na židlích venku. Kromě toho, vnější sedadla vyčnívat o 50 mm směrem ke středu interiéru, který je skutečnou novinkou v tomto segmentu.
Po zavedení modelu na trh letos na podzim, bude vůz k dispozici se třemi motory verze Common-Rail turbodiesel 2,0 CDTI známé z modelů Astra a odznaky. Nabízené je síla 110 koní a 130 koní, zatímco nejsilnější verze byl aktualizován, aby výkon 165 hp. Návrh obsahuje dva benzinové motory, benzínové motory 1,4 Turbo ECOTEC ekonomické, 120 koní a 140 koní. K dispozici bude šest, manuální a automatické převodovky. Krátce po svém debutu Zafira Tourer nabídka rozšířena o ekonomický model ecoFLEX, stejně jako různé pohonu na CNG a LPG. O několik měsíců později auto motor řady doplní nové benzín.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Re: Opel Zafira Tourer
ASTRA H CARAVAN 1.7 CDTI 59kW/80 koní
chiping 74 KW/ 100
Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií
chiping 74 KW/ 100
Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií
Jsem z ní trochu na rozpacích. Opel opustil původní pojetí systému flex7 kde byly sedadla č.6 a 7 úplně schované v podlaze a vůbec neomezovala objem kufru a zvolila konveční uspořádání jako mají všichni ostatní včetně zmiňovaného Chevroletu Orlando. Se sedadly se bude sice manipulovat lépe, ale objem kufru se zmenšil počítám tak o 150 litrů nejméně. Pro toho kdo hodně vozí více lidí asi výhoda, kdo ty sedadla využívá sporadicky (jako já
) - se poohlídne jinde.

Ale interier ma super to se musi nechat
I kdyz Becko je porad pekny a i za 10 let myslim bude dobre slouzit 

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Naprostý souhlas a to jsi nezmínil nemožnost přespání v kufru. Zrovna jsem strávil jednu noc ve starém Toledu, kde se po sklopení zadních sedaček vytvořil slušný hrb. A protože 2/3 kufru a sklopených sedaček zabíraly bágly, brzo jsem nevěděl, jak se mám otočit, aby mě ta hrana hrbu netlačila.hombre_71 píše:Jsem z ní trochu na rozpacích. Opel opustil původní pojetí systému flex7 kde byly sedadla č.6 a 7 úplně schované v podlaze a vůbec neomezovala objem kufru a zvolila konveční uspořádání jako mají všichni ostatní včetně zmiňovaného Chevroletu Orlando. Se sedadly se bude sice manipulovat lépe, ale objem kufru se zmenšil počítám tak o 150 litrů nejméně. Pro toho kdo hodně vozí více lidí asi výhoda, kdo ty sedadla využívá sporadicky (jako já) - se poohlídne jinde.
Zafira B Sport, 1,9 CDTI, 110 kW, Cosmo, panorama, DVD 90 NAVI, MKJ, adapt. xenony, park. asistent, vyhř. sedačky, flex lišty atd. r.v. 2006
Daewoo Nubira Wagon, 1,6 16V, 77 kW, r.v. 1998
Daewoo Nubira Wagon, 1,6 16V, 77 kW, r.v. 1998