Filtr pevných částic
Re: Filtr pevných částic
fidlerp : prosím ťa prečítaj si toto vlákno - https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =33&t=4110
mám Zafiru 1,7 DTR kúpenú v máji 2009 , po roku som mal preištalovaný SW, dovtedy žiadne problémy, potom veľmi časté vypaľovanie.
Zaujíma ma či Ti tiež preinštaľovali SW. Diky.
mám Zafiru 1,7 DTR kúpenú v máji 2009 , po roku som mal preištalovaný SW, dovtedy žiadne problémy, potom veľmi časté vypaľovanie.
Zaujíma ma či Ti tiež preinštaľovali SW. Diky.
Zafira 1.7 CDTI, A17DTR, 81 kW, 2009
- Reklama
Imko,
Ano, SW bol preinstalovany pocas zvolavacky v belgicku. Mam to potvrdene z CIS na GM Infotech.
To vlakno pozbnam, budem prispievat tam. Mimochodom, predvcerom sa mi vypaloval filter po 397km. zrovna som nemohol idealne dodrziavat rovnomernu jazdu, ale nijako mu nevadilo vypalovat aj cez mesto a krizovatky. mam pocit, ze sice zmenili vypalovanie na castejsie, ale nie je zasa tak nachylne ci ide auto min 50km/h a podobne, skratka sa vypalovanie nenecha nicim vyrusovat.
Ano, SW bol preinstalovany pocas zvolavacky v belgicku. Mam to potvrdene z CIS na GM Infotech.
To vlakno pozbnam, budem prispievat tam. Mimochodom, predvcerom sa mi vypaloval filter po 397km. zrovna som nemohol idealne dodrziavat rovnomernu jazdu, ale nijako mu nevadilo vypalovat aj cez mesto a krizovatky. mam pocit, ze sice zmenili vypalovanie na castejsie, ale nie je zasa tak nachylne ci ide auto min 50km/h a podobne, skratka sa vypalovanie nenecha nicim vyrusovat.
Vypaľovanie Ťa ničím nevyrušuje okrem toho , že ťa štve ukazovateľ zvýšenej spotreby na PC. Do októbra 2009, kedy asi začali dávať nové programy riadiacej jednotky to bolo o niečom inom. Do júna 2010, kedy mi zmenili program som ani nevnímal, že mám nejaký filter. Opel totuto zmenou programu značne znížil úžitkovú hodnotu Zafír a to hlavne tým, že sa podstatným spôsobom zvýšil náklady na auto : zvýšená spotreba nafty, skrátený interval výmeny oleja a olejového filtra a s tým spojené poplatky v servisoch.
Zafira 1.7 CDTI, A17DTR, 81 kW, 2009
Moje kratičká zkušenost s autem je taková, že při regeneraci začla blikat kontrolka žhavení. (viz manuál auta) Ale je fakt, že občas vyletí spotřeba jak popisujete i když kontrolka nebliká a interval by mohl odpovídat nějakým cca 400-500km. Do teď jsem to ale připisoval "nepohyblivým pevným klapkám". Auto je zrovna u "pana doktora", tak jsem zvědavý, jestli je/bylo nemocné, nebo je to regenerace filtru. Každopádně jestli se regenerace spouští co 500km, tak to je mazec.
Zafira-B 1.9cdti 74kw 2006
chtěl bych se zeptat jestli při vypalování filtru vždy bliká kontrolka žhavení.
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na motoru a roku výroby... u některých nee.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
mam 1.7 rok 2008 a pravě v zimě při vypalování blikala a těd ne jen se zvedne spotřeba na volnoběch začne hučit auto ani otacky se nezvednou a když to skončí tak jde citit smrad že se něco vypalovalo.
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To by se taky na volnoběh nemělo vypalovat
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
podle mého názoru, bliká kontrolka žhavení až když poněkolikáté přerušíš regeneraci.
právě že mi minulý týden přímo v oplu řekli že to vůbec nevadí protože se mi spustí snad po 50km dokončím vypalovaní a za chvilku znova