Jakou motorizaci do Zafiry?
Re: Jakou motorizaci do Zafiry?
A pardon, čo sa týka kilometrov tak asi do 20t ročne. Teraz mám 91t.
- Reklama
Já si nestěžuji, jede super, jen bych asi podruhé do stejné řeky nevstoupil...
nojo ale projed si forum a o čem se tu píše pořád? o volejovym čerpadlu na 1,7 nebo o klapkách, egr a DPF na 1,9?
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Myslím že ta 140-koňová 1.8 by mohla být ideální, pojede a nezežere tolik jako dvoulitr.
A když diesel, vzal bych tu nejsilnější 1.7 nebo co tady tak na fóru čtu, tak mi příjde, že z těch 1.9 je nejspolehlivější varianta 88 kW, 8V (ta se myslím taky dělá bez DPF). Ale taková Zafira by byla asi trochu staršího data.
A když diesel, vzal bych tu nejsilnější 1.7 nebo co tady tak na fóru čtu, tak mi příjde, že z těch 1.9 je nejspolehlivější varianta 88 kW, 8V (ta se myslím taky dělá bez DPF). Ale taková Zafira by byla asi trochu staršího data.
92kW verzi 1,7CDTi ti miloshi klidne nekdy pujcim na vyzkouseni, az se dokopu na nejakej srazek teda...
Ale nejsi ty vysazenej na ty automaty? Tudle verzi s automatem nedelaji. Jinac ja taky zacinam posilhavat po Zafire...
Ale nejsi ty vysazenej na ty automaty? Tudle verzi s automatem nedelaji. Jinac ja taky zacinam posilhavat po Zafire...
Preferuji automaty a dnesni jizda sluzebakem me opet presvedcila ze ma volba je spravna
Takze bud 1.9 s automatem nebo 1.8 - take se 2 pedaly
Takze bud 1.9 s automatem nebo 1.8 - take se 2 pedaly
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Zdravím,jestli můžu,tak se podělím i o svůj názor.Jak už jsem psal,na Zafču čekám a vybral jsem si do ní 1,9 88kw.Svezl jsem se nejdřív s 1,8 103kw a silně mě to zklamalo,prostě to na můj vkus nejelo a navíc by mě to sežralo,co se týká spotřeby.Ta 1,7 92kw není špatná,ale nejvíc mě oslovila ta 1,9,protože má lepší krouták,teda má ho v mnohem větším rozsahu otáček než 1,7.A navíc zastávám názor,že obsah je obsah,u té 1,7 je ten výkon vyhoněnej.Ročně taky nenajedem bůhví kolik km,přesto si myslím,že se to vyplatí.A co se týká dpf,egr a podobně,myslím,že záleží na tom,na jaký kus auta člověk kápne a to samý i u benzínu,bud autí šlape,nebo se jebe.Já už jsem jedno tdi měl a bez sebemenších problémů,měli jsme ho 5let a těžce jsem se s ním loučil.Takže jsem zvolil takhle a už se na ni moc těším.Určitě se pak podělím o dojmy a nějaká fota,i dorazím na nějaký srázek.Tak asi tolik jnsem chtěl zatím sdělit k tomuto tématu,všechny zdravím a na cestách se opatrujte
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw
No Zafiru mám teprve týden, najel jsem asi 500 km, ale motor 1.9 cdti 88 kW v kombinaci s šestistupňovým automatem mi přijde jako naprosto skvělá volba. Když si na dálnici motor na šestku přede nějakých 2 tisíce otáček - kopec nekopec, to je prostě nádhera. Spotřeba taky dobrá (aspoň prozatím), mám pocit že benziňák by si vzal mnohem víc (obzvlášť v automatu). Můj předešlý vůz, Megane 1.6 jezdil za 8 litrů a vážil o nějaké půl tuny míň.
jinak: Pryč s kvedláním ! Automaty forever !
jinak: Pryč s kvedláním ! Automaty forever !
Já mám Zafiru 1,9CDTI 110kW. Mám ji skoro rok a najel jsem s ní asi 9tis.km. původně jsem si myslel, že budu jezdit více, ale nějak není čas a ani peníze na výlety při rekonstrukci domu a očekávání druhého potomka. Takže zvažuji prodej. Mám skoro full verzi. Chybí jen tlačítko Sport, alarm. Uvažuji o nějakém jiném benzinovém MPV nebo velkém kombi. A propó sání je vyměněné, stejně tak rozvody, altík.