Zafira 1.6 CNG problém

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra H, pravděpodobně to bude zde.
Odpovědět
Sepp

Zafira 1.6 CNG problém

Příspěvek od Sepp » 05 bře 2014, 16:51

Ahoj,
Mám zafiru 1.6 CNG 110kw r.v.2009 má najeto cca 120000 a mám problém:
Auto začalo hůře jet špatně táhlo. Rosvítila se kontrolka (vypadá jako motor) v příručce jsem se dočetl, že by to měla být lambda sonda. I spotřeba trochu stoupla .
Jezdil jsem stím tak 14.dní a jednou když jsem dojížděl domu tak už auto skoro nejelo a kontrolka lambda sondy se rozblikala auto se přeplo na benzín a vzdechlo a už nešlo ani nastartovat. Když jsem jí odtáhnul ke známému do servisu tak to připojil na diagnostiku ale ukázalo to jen chybu nějakého relé ale lambdasonda nic. Chybu smazal a už tam chyba není a auto i nastartoval a jede to, ale říkal, že když potom zkoušel nastartovat tak to zase nešlo, ale na podruhé jo. Tak s tím jel ke známému do oplu a zkoušely originál diagnostiku a nic jen nějaké těsnění plynu. Auto jezdí, ale na benzín to jede daleko líp jak na plyn na plyn to je líný a to bývalo obrceně . Nevíte někdo v čom by mohl být problém ?
Díky moc :-)

Reklama

vojtavojta

Re: Zafira 1.6 CNG problém

Příspěvek od vojtavojta » 05 bře 2014, 17:24

Uz je tady vlakno o 1.6 CNG. Spojte to nekdo.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

Sepp

Re: Zafira 1.6 CNG problém

Příspěvek od Sepp » 06 bře 2014, 09:39

Sorry dal jsem to do špatného vlákna nějak jsem ho neviděl :-(

Jo ještě jsem chtěl dodat jeden poznatek :
Dříve než mi vznikla tato závada se mi stalo , že po nastartování za studena něco strašně chrastilo než jsem sešlápnul plyn.
Člověk co mi na to koukal byl i pro radu u kamaráda v opelu a ten mu říkal, že by to mohl být katalizátor, že u těch CNG hodně odcházej , že už ho lidem měnily i v 80000 km . Tak jestli to nebude katalizátor ?

Odpovědět