Návod na montáž Alarmu CAN BUS do Zafira B Rok.05-XX

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra H, pravděpodobně to bude zde.
Odpovědět
Kutil-spol

Návod na montáž Alarmu CAN BUS do Zafira B Rok.05-XX

Příspěvek od Kutil-spol » 07 lis 2013, 21:49

Jak na to?
Alarm: DS500 CAN
Díky komunikaci CAN BUS je montáž velice jednoduchá a zvládne ji každý kdo má trochu šikovné ruce.
Nebudu popisovat kompletní demontáž krytů atd, návodů je spoustu takže jen ty hlavní kroky. Podrobnosti případně na dotaz. Takže vlastně stačí připojit komunikaci s CAN BUS vozidla, napájení +12V a ukostření, vyvést drát na sirénu případně na kapotový spínač a je hotovo. Alarm jsem umístil hned nad UHP jednotku telefonu, je to blízko napájecích kabelů a dobře chráněné místo kde se těžko dostat v krátké době v případě zloděje. Hned vedle je otřesové čilo a využil jsem volnou pozici na spínači světel pro indikační LED alarmu. Připojení na napájení je řešeno pod krytem u řidiče, použil jsem napájení které vede do zásuvky zapalovače u řadící páky. Napájení se po delší době neodpojuje jako je tomu třeba u napájení osvětlení interiéru. Kousek níž je bod pro ukostření. Nejvíce práce dalo dostat vodič pro sirénu a kapotový spínač ven z kabiny. Nechtěl jsem nikde vrtat díru do prostoru motoru, takže jsem použil průchodku pro bovdén otevírání kapoty. Propichování této průchodky není tak riskantní jako propichování průchodky s kabely a nechtěné poškození jiných kabelů vpichovaným drátem. Způsobů je jistě hodně, já to řešil takto. Propíchl jsem to ze strany motoru do kabiny, a po připájení vodičů na tento drát jsem zpětně protáhl kabely z kabiny do motorového prostoru. Pak už jen postupoval kabely souběžně s bovdénem. Siréna a spínač je hned u mechaniky zavírání kapoty. Nemám ještě nafoceno. Celý alarm se nastavuje pomocí USB kabelu s příslušným programem. Alarm lze nastavit ještě před instalací do auta bez nutnosti napájení. Takže pohoda, stačilo vybrat značku auta a rok a zbytek ohledně komunikace CAN BUS se nastavilo automaticky. Dále lze nastavit pípání sirény při odemčení nebo zamčení, zamykání dveří za jízdy a spoustu dalších drobností. Po připojení napájení vše šlo hned bez potíží. Po zamčení originálním DO se alarm aktivoval, nebylo třeba nic upravovat. Alarm pozná otevření dveří i zadní kapoty kufru. Otřesové čidlo reaguje na otřesy dle nastavení citlivosti.
Celkově mě jednoduchost instalace překvapila..
Dlouho jsem váhal zda to půjde tak jednoduše jak prodejce tvrdil.
V objednávce stačí zadat typ a rok vozu a pošlou vám i návod s fotkama kde se připojit na CAN BUS vozidla.
V případě ZAFIRY B je CAN připojen do konektoru přístrojové desky s budíky. Pin konektoru č. 35 je CAN-H v některých vozech je ještě druhý vodič CAN-L. Tady stačil připojit jen jeden.

Tady odkaz na více fotek, snad bude funkční.

http://kutil-spol.rajce.idnes.cz/Alarm/
Přílohy
Alarm spodek.JPG
Opel Zafira B 1.8 16V 103KW
Ex: Opel Corsa 1.4i
Diagnostika OP-COM

Reklama

Odpovědět