Copak jste dnes vy a vaše Háčko dělali?
Re: Copak jste dnes vy a vaše Háčko dělali?
Ahoj, omlouvam se že to vkládam sem, ale prosim o radu. Naskytla se ke koupi Astra 1,7 CDTI 74 kw, rv 2007 - provoz 2008, naj. 83 tis - poctivejch doloženo zkontrolováno. Auto jako nové bez škrábanců, interier top stav. cena 130 000. Vaše názory a zkušenosti? Teď mám Oktávku I 1,9 Tdi 81 kw rok 03
- Reklama
-
Tak já jsem si dneska rozebral trošku dílů v motorovém prostoru mojí Astry a vyčistil jsem si komplet EGR ventil a sání. Přístup naprosto hroznej ale naštěstí když to člověk nedělá poprvé, tak už ví jak ☺odměnou mi je zhasnutá kontrolka elektroniky motoru ☺
Opel Astra Caravan 1.3 CdTi
Nelíbil se mi zaprasenej motor. Nebyl ani tak od oleje a mastnoty, ale od prachu a soli, tak jsem ho zajeli umejt.
Motor byl zahřátý, ale ne moc, nastříkali na něj fixírkou čistič, nechali působit a pak ho vzali vapkou. Je vidět, že ví, co dělají, vyhnuli se všem kritickým místům - konektory, pojistky, altík... po šesti letech to docela prokouklo
Chtěli 100,- , nechal jsem mu pade dýško, bral to fakt poctivě, koukal jsem na něj. Myčka Mynos v Ďáblicích.
Motor byl zahřátý, ale ne moc, nastříkali na něj fixírkou čistič, nechali působit a pak ho vzali vapkou. Je vidět, že ví, co dělají, vyhnuli se všem kritickým místům - konektory, pojistky, altík... po šesti letech to docela prokouklo
Chtěli 100,- , nechal jsem mu pade dýško, bral to fakt poctivě, koukal jsem na něj. Myčka Mynos v Ďáblicích.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Poslední dobou nepatrné vibrace do volantu při brzdění. Nedávno jsem dával pseudokeramické destičky + kotouče ate.
Párkrát jsem to rozjel na cca 130 a následovalo ostřejší brzdění skoro do zastavení, od té doby kopání ustalo, prý se za vyšších teplot vytvoří na kotoučích kompaktní vrchní vrstva, při mírnějším používání je "roztahaná" nerovnoměrně. U mne to zabralo.
Párkrát jsem to rozjel na cca 130 a následovalo ostřejší brzdění skoro do zastavení, od té doby kopání ustalo, prý se za vyšších teplot vytvoří na kotoučích kompaktní vrchní vrstva, při mírnějším používání je "roztahaná" nerovnoměrně. U mne to zabralo.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Včera výměna EGR. U 1.7 je to paráda, ale ten bordel v sání uz paráda není... Dnes Zafira odevzdaná v Kladně na čištění DPF a na chip tuning. Tak pak poreferuji jak jsem dopadl a jak se projevily úpravy.
Opel Zafira B 1.7 CDTI (8V) COSMO 81 kW (chip PowerTEC 107,2 kW), 2009, Z17DTJ, DPF, Božský MKJ, ABS Full, Quick Heat, CID, DVD90
Ak budes mat graf z brzdy tak to sem hod. Mne spravili z 81kW slusnych 110kW odvtedy sa da z autom konecne normalne jazditSady píše:Včera výměna EGR. U 1.7 je to paráda, ale ten bordel v sání uz paráda není... Dnes Zafira odevzdaná v Kladně na čištění DPF a na chip tuning. Tak pak poreferuji jak jsem dopadl a jak se projevily úpravy.
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
Včera jsem opravil veškerá dráty na zadních dveřích. Několik bylo ko a něco bylo už načatý. Harmoniku jsem uplně (Jen várhánkovou část, náhubek na konektor a "kolínko" se záslepkou slouku jsem nechal) odřízl a měl přístup hezky ke všem drátům. Pájka,cín, el. páska a samosvařovací páska dílo úspěšně završili. Svazek drátů jsem rozdělil na poloviny a smotal el. páskou. Poté oba celky smotal samoscařovací páskou tak, aby oba konce hezky utáhla a nemohla tam voda. Výsledek. Tuhý svazek drátů, kde se nemohou dráty ohýbat samovolně a samostatně. Celý svazek jsem ohnul do patřičného obloučku a budu doufat, že jako celek to vydrží.
Dnes jsem vyčistil klapku sání a sací trubku u místa vyústění odvětrání hlavy. Mám doma filtr na odvětrání hlavy, tak možná to zaslepím a nechám foukat přes filtr, ať nejdou ty ssrajdy do motoru. Konrola svíček, vzduch filtru a vysušení zamlženého bočního blinkru.
Za odměnu lehká projížďka a domu.
Dnes jsem vyčistil klapku sání a sací trubku u místa vyústění odvětrání hlavy. Mám doma filtr na odvětrání hlavy, tak možná to zaslepím a nechám foukat přes filtr, ať nejdou ty ssrajdy do motoru. Konrola svíček, vzduch filtru a vysušení zamlženého bočního blinkru.
Za odměnu lehká projížďka a domu.
Astra H Caravan sport Z18XE IDS+
Tak jsem to dovezl a chip na 107,2 kW krouťák 321,76 Nm, viz. graf z válce. Vyčištěný DPF. O poznání to jede lépe, když jsem na dálnici ve 140 přidal plyn, auto začalo citelně zrychlovat. Při cestě na chip to bylo, jako že jo, ale počkej, nespěchej.quicky píše:Ak budes mat graf z brzdy tak to sem hod. Mne spravili z 81kW slusnych 110kW odvtedy sa da z autom konecne normalne jazditSady píše:Včera výměna EGR. U 1.7 je to paráda, ale ten bordel v sání uz paráda není... Dnes Zafira odevzdaná v Kladně na čištění DPF a na chip tuning. Tak pak poreferuji jak jsem dopadl a jak se projevily úpravy.
Takže po cca 400 km zatím dobrý.
Spotřeba šla dolů o půl litru na 100. OV - Kladno průměr 6,9 tempomat 140km/h, 30 min zácpa na D1. Zpátky Kladno - OV průměr 6,4 tempomat 140 km/h 60 min zácpa za Brnem, 30 min. zácpa u Olmiku.
Ještě musím vyřešit problém s novým EGR, viz jiné vlákno...
Opel Zafira B 1.7 CDTI (8V) COSMO 81 kW (chip PowerTEC 107,2 kW), 2009, Z17DTJ, DPF, Božský MKJ, ABS Full, Quick Heat, CID, DVD90
- BikerMarius
dneska šel kilometrovník spát ZZzzzzzz
Jako pekny, ale cislo by mohlo byt mensi
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet