ESP v kopci

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
x-father
Kontaktovat uživatele:

Re: ESP v kopci

Příspěvek od x-father » 21 pro 2010, 12:31

Ale tahle paráda se neaktivuje jen tak. Jde o signalizaci nouzového brzdení.

Tedy pokud náhle zacnete brzdit plnou silou a aktivuje se brzdový asistent, tak se mají rozblikat brzdová svetla jako varovani pro ty co jedou za vama. Jine automobilky to maji resene treba tak, ze se rozblikaji vsechny blinkry jako pri vystraznem trojuhelniku.

Nevim jak casto chcete takove situace zazivat :-)

Ale zrovna vcera jsem jel po hodne kluzke silnici a v jednu chvili jsem zacal brudce brzdit a brzdovy asistent se asi aktivoval, pac brzdovy pedal jakoby ztvrdnul a pretlacil me nohu zpatky o nekolik cisel. Ale bylo ve meste, takze jsem v zrcatu nevidel svetlo od brzd.

Jinac brzdovy asistent/nouzove brzdeni dela to, ze pokud prudce zadupnete brzdu, tak ABS pumpa nazene kapalinu do valcu, aby se dosahlo maximalniho ucinku rychleji.

Reklama

Juray
Kontaktovat uživatele:

Re: ESP v kopci

Příspěvek od Juray » 21 pro 2010, 16:37

k ESP - dneska jsem si zkusil zajet na tankovku u Buškovic, bylo tam určitě přes 20cm a koleje od nějakýjo offrouda. Najel sem na koleje( i tak sem hrnul sníh :) ) a pak sem zkusil z kolejí vyjet a problém mi esp nedělalo. Nedošlo k tomu že by mi nějak drasticky snížilo výkon, takže se auto dalo krásně rozhoupat a pomalu sme se prokousával dál:) takže zkoušel sem i drsný podmínky a zatím jela astra furt :D (hned klepu abych zejtra nezůstal někde viset :mrgreen: )

Odpovědět