Pokec o čemkoliv a OT
Re: Pokec o čemkoliv a OT
Já to i chápu. Je potřeba si uvědomit, že na autech je postavena páteř ekonomiky a to nejen naší. U nás máme pár montoven automobilek, ale vemte si kolik je tady dodavatelů/subdodavatelů do automotive průmyslu. Pokud by byla auta trvanlivá, ekologie by se neřešila, tak jakej by byl prodej aut? U automobilek, ale především u (sub)dodavatelů je po celé EU (a u nás o to víc) zaměstnáno spousty lidí a do státního rozpočtu jsou to takové nehorázné prachy, že pokud se přestanou prodávat auta, tak celá ekonomika půjde totálně do ...., lidi nebudou mít peníze, budou na všem šetřit a do ... půjde zároveň i stavebnictví, potravinářství a to nejen kvůli obrovské nezaměstnanosti. Když se na to člověk podívá z této stránky, tak Ti "papaláši" v EU a nejen tam to ve skutečnosti neřídí úplně špatně, tedy alespoň co se tohoto týká
A i když se nám to zdá jako nesmysl a zbytečná buzerace, tak je to nezbytné a jsem rád, že tahle ekobuzerave funguje. Bez ní by to totiž bylo úplně v ...
A i když se nám to zdá jako nesmysl a zbytečná buzerace, tak je to nezbytné a jsem rád, že tahle ekobuzerave funguje. Bez ní by to totiž bylo úplně v ...
- Reklama
Podle mě blbost. Dřív žádný ekobuzeranti nebyly, jezdilo se v MBčku, Žigulu, Volze, Octávce a komu co chybělo? Vystát frontu u Tuzexu, šetřit 10 let, prodat harmoniku s krávkou a bylo na nový a dědilo se. Opravil si každý doma sám... Já osobně si nikdy nový auto nekoupil a nekoupím. Letos jsem se zbavil luxusně jezdící Mazdy bez jakýkoliv investic, jen proto, že nehodlám podstupovat ty jejich šaškárny s DPF na emisích. Když mi v únoru řekl, že na bezvadným autě s perfektím motorem v nejlepší kondici bych neprošel(DPF bylo v naprostém pořádku), jet podle nových norem???!!! Co to jako je???!!! Ihned jsem nasrán usedl a psal inzerát a vrátil se k Oplíku a benzínu. Doplácí na to akorát ten nejobyčejnější člověk, kterej to všechno zacvaká!!! Hnus a to že musí být prodejců auta jak hub není problém nás smrtelníků... Chápu, všichni chtěji být živy, ale né za cenu buzerace. Moje auto neprojde a trouba s rourou místo výfuku, laminátem až na asfaltu jo ?!! Měli by začít honit trika sami u sebe a u gigantů, jenže ti je lehce zaúplatí a všechno je rázem v pořádku. Občas se udělá bububu pro veřejnost (dieselgate) a jede se vesele dál. Ecoauta jsou budoucností, ale co vypustí továrna do vzduchu, než jedno ecoauto vyrobí? Než vyrobí baterie? A kde ty baterie zase zahrabou?.... Furt stejná pohádka dokola. Stejný jak EET. Taky pasklvil!
Astra H Caravan sport Z18XE IDS+
Dnes je všechno jinak. Ekonomika nejen naší země je na automotive průmyslu postavena. V odvětví automobilového průmyslu pracuje strašně moc lidí. Pokud se auta přestanou prodávat, odpráskne to takovou nehoráznou krizi, která bude mít vliv i na všechna další odvětví průmyslu, obchod atd ... Pokud bude (a na to dám krk) nezaměstnanost v řádu několika desítek %, kde budou brát lidi peníze? Z čeho budou kupovat novou elektroniku, stavět/rekonstruovat, jezdit na dovolené atd ... atd ...? Docela by mě to zajímalo. Nebo snad nevíš, jak moc je naše ekonomika a zaměstnanost závislá na automobilovém průmyslu? Víc jak na čemkoliv jiném. Jen si vem ze svého okolí, kolik lidí pracuje v automobilce nebo u (sub)dodavatele pro automobily? V mém okolí je to dobře 80% lidí co znám.
U nás na Jihu neznám nikoho. Tady se tento průmysl moc nevyskytuje. Když nebudu brát v potaz Atokelly a nějaký servisy. Jen zkrátka a dobře já tomu zákonu padajícího lejna nakloněn nejsem. Živím se poctivě rukama a řemeslem, co je dovolená neznám a co si nevydělám, nemám! A pak přijde pacholek, uzákoní si kravinu a ty plať. Já chápu, že nás tento průmysl drží, ale co bude, až se to jednou nasytí do takových procent, že všude budou stát auta a nikdo nebude kupovat? Podívej na bazary. Je to natřískaný a nikdo to nechce... Co naplat. Můžeme jen nadávat. Bohužel doma u počítače. Páč EET nám zavřelo hospodu a nemáme kam jít si pokecat... My kluci z malýho města to máme trochu jinak, než měšťáci s fabrikou za prdelí
No konkrétně u Tábora vím o dost firmách, kteří vyrábí přímo komponenty nebo jsou subdodavatel. A nalijme si čistého vína, EET hospody nezavřelo. Náklady pro menší hospodu jsou pár stovek měsíčně. Hospody uzavře maximálně to, že musí platit daně a chápu, že to není zrovna malá částka. Ten kdo nakupoval bez "papíru" a nyní ještě musí odvádět DPH, tak pro toho to už jsou náklady velké. V Jihlavě vím pouze o jedné restauraci, která kvůli EET zavřela a ostatní mají maximálně o pár korun vyšší sazbu za jídlo nebo nápoje. Nechci se zastávat Babiše, fakt ho nemám rád a s EET nesouhlasím, ale opravdu někoho může zrujnovat pár stokorun měsíčně?. A známe podnikatele, minimální odvody a pak brečí, když marodí nebo mají minimální důchod. A pokud je to pro někoho fakt taková zátěž, že ho toto dokáže zrujnovat, tak proč podniká?
Koukám se na nějaká řešení. Ca. za 500Kč/měsíc se dá sehnat základní řešení (pro malou hospodu ideální) a to samozřejmě včetně tiskárny, připojení na internet, ale i platebního terminálu. Opravdu někoho může zrujnovat 500Kč/měsíc?
Koukám se na nějaká řešení. Ca. za 500Kč/měsíc se dá sehnat základní řešení (pro malou hospodu ideální) a to samozřejmě včetně tiskárny, připojení na internet, ale i platebního terminálu. Opravdu někoho může zrujnovat 500Kč/měsíc?
No právě, už nepodniká. Halt, jak se nekrade ve velkém, tak se to nevyplatí. Zase to odnese hospodskej, kterej to držel pro pár lidí. Každej si občas přilepší nějakou černotou, to bylo, je a bude, ale zrovna to zase jde za těma posledníma. Jak nekradeš miliony, nejsi podnikatel. Nemáš čím namazat druhejm! Další je na vážkách sousedka, která tu x let provouje domácí potřeby a krmiva pro mazlíčky + na léto jeden zmrzlinovač. Dvě živnosti, na prodej a na cukrářský strojek a bude muset mít dvě kasy a odvádět dvakrát, zavíst si internet do krámku, platit internet... A tak přemýšlí, že jestli se něco nezmění, tak to zabalí. Takovej obrat tu nemá a ještě tohle do toho. O to mu de. Zavřít malý a domutit lidi krmit Ahold, z toho mu jdou... A tak je to se vším. Nikdo z politiků to nedělá pro lidi, ale aby se nažral, než vypadne z kola. Halt bude hůř.
S tím souhlasím. Nejhorší v tomto případě je, že mega zloděj křičí, ať chytí zloděje. Koblihář sice přímo nekrade, za to si z našich daní přihrává miliardy na dotacích a jeho slavnej koncern na daních odepisuje co může. To je ta pravá zlodějina. Nějakej hospodskej na vesnici tuhle službu dělá spíš pro lidi, toho to může sotva uživit. Spíš maximálně jako vedlejšák.
Holt s náma si každej může vytřít zadek a budou se maximálně vést silné řeči u piva. V zahraničí by to tal snadné nebylo. Demonstrace, blokády, zápalné lahve, rabování. Sice to neschvaluju, na druhou stranu to zabírá.
Holt s náma si každej může vytřít zadek a budou se maximálně vést silné řeči u piva. V zahraničí by to tal snadné nebylo. Demonstrace, blokády, zápalné lahve, rabování. Sice to neschvaluju, na druhou stranu to zabírá.
Asi ještě není tak zle no. Ale vždy, když se říká, jak je nejhůř a horší to bejt nemůže, tak za dva roky se tomu říká, zlatý dobrý časy... Jednou to přijít musí, že se něco semele a lid se postaví proti. Ale chce to házet granáty na sněmovnu a né zvonit klíčema.
Jen si stěžujte na Babiše chytraci,koho by jste tam chtěli Kalouska ?Ja Babišovi fandim, jen by mohl byt ještě razantnějši a že ma miliardy se vědělo i před volbama a stejně ho lidi chtěli......
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL
Platíš daně? A to Ti nevadí, že on si z nich krade nejvíc? Ten, který hlásá, jak všichni ostatní kradou? Ten, co podporuje ničení našich plechových mazlíčků kvůli bio složce v palivu a odklepl si na to miliardové dotace, mezitím co i v EU přišli na to, že je to kravina a začínají od toho ustupovat? Ano, Kalousek je darebák, ale v té hlavě má sakra víc jak Bureš. Stačí kouknout na předvolební / povolební debaty, jak absolutně vůči Kalouskovi nedokázal argumentovat, v lepším případě začal s vulgaritama a v horším se vůbec neúčastnil. Opravdu myslíš, že obyčejný člověk (bez vazby na STB) by dokázal vybudovat takové impéruim jako je Agrofert? Možná jsme chytráci, jak říkáš, ale podporovat takového darebáka? Ten, který káže vodu a pije to nejluxusnější víno? To bych se hanbou musel propadnout.