Benzin vs. diesel :)

Co se jinam nehodí pište sem
Zamčeno
Werewolf

Re: Benzin vs. diesel :)

Příspěvek od Werewolf » 08 bře 2011, 22:04

Já vám něco povím, když tady někteří tvrdíte, že vám diesly žerou deset litrů. Já udělal se svou astrou zatím největší výlet (150km celkem, ale auto mám od prosince :-D) Nejel jsem po dálnicích, normální cesty, takže kolem těch 90km/h asi tak průměrně. Spotřeba 7,5 l !!! (dle BC) Věřte mi to nebo ne, a je mi to celkem jedno, ale já mám z toho radost! Na to že mám kombinovanou za 9, tak tohle je paráda na těch dlouhých cestách. Fávo mi žralo 7,5 v průměru, na dlouhých tak těch 7, takže když srovnám rozdíl ve výkonech a spotřebě... ;)

Reklama

Juray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juray » 08 bře 2011, 22:46

Tak to je krásný! na ten MOTOR je to super (ikdyž s ropákem bys to měl třeba za 4,5 :lol: )

Georgeisin

Příspěvek od Georgeisin » 08 bře 2011, 23:18

Werewolf píše:Já vám něco povím, když tady někteří tvrdíte, že vám diesly žerou deset litrů. Já udělal se svou astrou zatím největší výlet (150km celkem, ale auto mám od prosince :-D) Nejel jsem po dálnicích, normální cesty, takže kolem těch 90km/h asi tak průměrně. Spotřeba 7,5 l !!! (dle BC) Věřte mi to nebo ne, a je mi to celkem jedno, ale já mám z toho radost! Na to že mám kombinovanou za 9, tak tohle je paráda na těch dlouhých cestách. Fávo mi žralo 7,5 v průměru, na dlouhých tak těch 7, takže když srovnám rozdíl ve výkonech a spotřebě... ;)
Kombinaci za 9, to je fakt paráda... Když jezdíš v klídku, tak je to určitě reálný.
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 08 bře 2011, 23:32

Georgeisin píše:Kombinaci za 9, to je fakt paráda... Když jezdíš v klídku, tak je to určitě reálný.
Tak samozřejmě, to, že mám dvoulitr v turbu ještě neznamená, že s tim musim taky permanentně lítat jak hovado. Občas si vychutnám zátach motoru, ale převážně jezdim jako člověk v klídku, s relativně nízkou spotřebou... :-)

Gord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gord » 08 bře 2011, 23:51

tož a moje další auto bude diesel :)
už není

CandyX

Příspěvek od CandyX » 09 bře 2011, 00:06

Werewolf píše:Já vám něco povím, když tady někteří tvrdíte, že vám diesly žerou deset litrů. Já udělal se svou astrou zatím největší výlet (150km celkem, ale auto mám od prosince :-D) Nejel jsem po dálnicích, normální cesty, takže kolem těch 90km/h asi tak průměrně. Spotřeba 7,5 l !!! (dle BC) Věřte mi to nebo ne, a je mi to celkem jedno, ale já mám z toho radost! Na to že mám kombinovanou za 9, tak tohle je paráda na těch dlouhých cestách. Fávo mi žralo 7,5 v průměru, na dlouhých tak těch 7, takže když srovnám rozdíl ve výkonech a spotřebě... ;)
Presne toto sa mi moc lubi na turbo benzinoch. Ked sa clovek s nimi otuka a trosku sa s nimi nauci, dostane sa so spotrebou na uroven ich atmosferickych verzii. Cloveka nezozeru cestou k vzdialenejsej destinacii a ked je mozne niekde zablbnut, ide z nich respekt a radost. Krutak dieslu je uplne bezpredmetny - jeho uzasna mega hodnota je dosahovana vo velmi uzkom rozsahu. V skutocnosti jeho priemerna hodnota povedzme v intervale 2000-5000otaciek je niekde na urovni jeho 60%. Pripocitajte k tomu ze kym sa tie urputne ňutonmetre dostanu na kolesa preriedi ich o dalsich minimalne 10% ich dlha prevodovka. Benzin vyda skromnych 270Nm ale takmer bez poklesu si ich tych 3tisic otaciek podrzi. Preto rovnako silny dizel nikdy neohrozi rovnako silny benzin. Toto sa tu uz rozoberalo, (porovnavam vzdy fukany dizel vs. fukany bezin alebo atmo diesel SDI vs. atmo benzin), tiez nenapisem nic nove, ze nafta bude lepsia iba v pruznom zrychleni, ale podstatne je dodat, ze len pokial toto zrychlenie nebude merane vo vyssom rozsahu ako 30-40kmh (napr. 50-80, 80-120) akonahle sa to zmeria niekam dalej 80-160 je to zase pre naftu zle.

Myslim ze komu nejde o nejaku vyhranenu radost z jazdenia, najazdi cez 30 rocne a chce minimalizovat naklady, tak nic lepsie ako diesel nie je. Hybridy to asi tiez lepsie nezvladnu - snad mozno konecne V60 plugin-hybrid s dieslovym 2.0 5-valcom by sa vraj mohol realne dostat na 3litre - ale + fakturka za elektriku a + navysena cena auta, cize voci standart dieslu sa to mozno po 150tisic km aj vrati:)
Astra GTC 1,6 turbo / EDS-Motorsport 235PS/330Nm, 2.5"Downpipe, AMA intercooler & catback exhaust, Bailey blow-off, Walbro Benzinpumpe, Quaife LSD, Eibach Pro kit, Whiteline RARB, EBC groove discs + cooling ducts

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 09 bře 2011, 11:32

Je to fakt o tom se s tim naučit. Už mi to právě trochu jde. Vypozoroval jsem, jak strašně záleží na citu v pravé noze.
Např. 90 Můžu jet různě. Můžu držet plyn v úrovni, že auto udržuje přesnou rychlost. Pak můžu miniaturně přidat, tak, že auto mi po kilometru zrychlí o 3km/h. Nebo taky můžu nepatrně ubrat tak, že by zpomalovalo o 3km/h. Relativně zanedbatelné zrychlení nebo zpomalení, ale rozdíl mezi těmito dvěma stavy plynu udělá klidně 3 litry!!! (Proto se pak směju, když někdo mluví o tom, jak se mu spotřeba změnila o 0,2 apod., když já tu můžu mít takovou hysterezi :-D)

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 09 bře 2011, 11:42

Werewolf: Ja jezdim 90 na tempomat :mrgreen:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 09 bře 2011, 11:58

Hm, ten já zatím nemám, tak nevím jak to s ním je :-)

colli

Příspěvek od colli » 09 bře 2011, 14:43

milosh: 90 ale na dálnici ne? :mrgreen:
BLACK GTC Irmscher Grill//Remus Exhaust

www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..

Zamčeno