Příspěvek
od zralok » 13 lis 2012, 18:25
čaute hoši,
potřebuju radu ohledně pravidel silničního provozu... přísahám, že jsem pročítal celou vyhlášku.. pravidla znám velice dobře (myslím si tedy já) ale přece jenom jezdím teprve dva roky a bohužel dneska jsem narazil na nepříjemnost..
Uvedu příklad co se mi přímo stal...
Jedu po městě chci odbočovat vlevo, Silnice vypadá tak .. Silnice pro vozidla, kolejový pás tramvají, a znovu silnice pro auta (protijedoucí). Nastala situace, že jsem odbočoval do leva a zamnou auta, tak jsem vjel na koleje (i když vím, že jízda po kolejích je zakázaná) abych neblokoval ty zasebou, jenže v protisměru byla miliarda aut a já čekal než se vyskytne místo abych mohl odbočit, jenže mezitím se na kolejích zamnou objevila šalina a já jí znemožnil jízdu dále (tím pádem jsem jí omezil a to je taky chyba).
Chci se tedy zeptat, mám radši příště stát v pruhu pro vozidla a počkat až bude volno v protisměru a vjet do křižovatky? Jenže riskuji, že mě vytroubí hromada lidí zamnou a nebo to udělat jako dnes a nechat se vytroubit tramvají?
Samozdřejmě sem si vědom toho, že jsem taky neměl v křižovatce co dělat když bylo jasné, že se zní nehnu.. (to znamená stání na kolejích a blokování šaliny) . Bohužel v autoškole se mi stala stejná situace, jenže při závěrečných zkouškách. Když jsem stál na silnici a čekal až bude volno v protisměru komisař se mě zeptal proč si nestoupnu na koleje. Když jsem mu odpověděl, že na kolejích nemam co dělat. Mi nato odpověděl, jestli tam nějaká šalina je a když jsem řekl ne, tak řekl at tam vjedu a neblokuju auta zasebou. Tak sám nevím.. řídím se tedy zkušeností ze závěreček, jak jsem vám popsal výše.
Díky za názory a neukamenujte mě, jsem mladý řidič ale určitě chci jezdit co nejsprávněji to jde..
(fakt se mi to za ty dva roky stalo poprvé, co mě vytroubila šalina, jinak sem vždy měl štěstí a nikdy jsem jí takle nezablokoval)