pirati silnic

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Juray
Kontaktovat uživatele:

Re: pirati silnic

Příspěvek od Juray » 12 led 2011, 22:54

Ta poslední věta je sice moc drsná...ale tohle mě štve mimo dálnici, na okreskách kde právě tu jízdu nad 100 moc netoleruju jen proto, že je dneska už snad PRAVIDLEM, že nějakej mag.r jede moc rychle, nezvládne řízení, sundá protijedoucí auto kde zabije řidiče, spolujezdce a dvě děti vzadu a viník nehody vyvízne jen se zlomenou rukou!!!
Jako na dálnici to ještě pochopim, proto říkám že já tajtěm rychlíkum uhejbam...jenže mimo dálnici neee

Reklama

dogee

Příspěvek od dogee » 12 led 2011, 22:54

corsaczek píše:Zajímavě se to tu rozjelo :mrgreen: Jen bych chtěl reagovat na Dogee: to je přesně to, co mi sere. Já jedu 130, což je podle předpisů a ty nemáš co jet 250. Co je ti sakra do toho? Tohle ať řeší policajti. Drž se vpravo, když předjíždíš, předjížděj klidně 80km/h, ale jakmile to jde, tak se zařaď, abych kolem tebe mohl profičet třeba 200, když JÁ rozhodnu, že mi to za to riziko stojí.
Je to jen o sobeckosti...
kua, ty nemáš co jezdit 250, ty se namas co rozhodovat, ty mas dodrzovat predpisy...

ps: stejne 250 nejezdis, pac na to nemas auto :)

bacardi

Příspěvek od bacardi » 12 led 2011, 22:55

dogee píše:
Westler píše:Dodgee: Sorry, ale uvedom si, ze tu nejsi od toho abys soudil kdo muze jet 250, 150 nebo kolik chce. Prave kvuli takovym nazorum (= jedu 130, tak kdo me ma co prejizdet) mohou vzniknout nebezpecne situace. Doporucuju precist - http://www.autoweb.cz/co-je-a-co-neni-p ... restupkem/
kua co to rikas za p*coviny ku*va, takze neplatej pravidla a kazdej si muze jet kolik chce, jak chce a kde chce? protoze to je presne to je co tvrdis!! tak si
to uvedom!!
......
tak som si precital ten clanok, a zda sa mi to chore, jednoducho nejaky novinarsky pako aplikoval trestne pravo do zakona o prevadzke na pozemnych komunikaciach, ani by som sa nedivil keby to bol jeden z tych co jazdia jak trafeny,
iba ze by po dialnici jazdili sami samaritani co sustavne niekoho vozia do nemocnice alebo chudaci ktorych niekto stale ohrozuje a oni iba odvracaju utok najucinejsie ako sa len da - rychlou jazdou ...
OPEL Vectra C 1,9 88kw 2007
OPEL Astra H caravan 1,6 77kw Z16XEP---- 2006---> ex
OPEL FRONTERA 2.2DTi 85kw ---- 1999 ---> ex
OPEL ASTA G caravan 1,6 74kw ----1999 ---> ex
OPEL VECTRA sedan 1,8 ??kw ----1991 ---> ex

dogee

Příspěvek od dogee » 12 led 2011, 22:58

corsaczek píše:Presne pod to se podepisuju.
A vytáhnul bych tu další skvělou vlastnost některých řidičů. Z připojovacího pruhu se řítí auto a možná 90% řidičů v pravým pruhu hned vyklízí do levýho, aby se ten, co se připojuje měl kam zařadit. A že jede někdo rychlej v levým? To nikoho nezajímá. Střílet! :)
zajed si treba do USA, tam "automaticky" u pripojovaku koukas, jestli tam neni nakladak a kdyz jo tak jedes hned do levyho, vsichni s tim pocitaj a funguje to, je to o zvyku...

ale v cr ne, jedu v levym a vsichni bezte do haje... uz jsem jich par potkal, votocenejch vo sloup a dobre jim tak

Westler

Příspěvek od Westler » 12 led 2011, 23:13

dogee píše:kua co to rikas za p*coviny ku*va, takze neplatej pravidla a kazdej si muze jet kolik chce, jak chce a kde chce? protoze to je presne to je co tvrdis!! tak si to uvedom!!
bud tady nejaky pravidla jsou a nebo ne, nikdo bez modryho majacku nema sakra pravo jezdit a porusovat predpisy, nikdo, chapes to?? a ani modrej majak nema absolutni prednost!! policajt ani na majáku nemůže jen tak vletět do křižovatky!! ale ty můžeš lítat po dálnici?
pokud tvrdis, ze kdyz mam umirajiciho cloveka v aute muzu jet jako dobytek a ohrozit xxx dalsich lidi je to v poradku, tak ja tvrdim ze neni, jsi snad doktor? dokazes pososudit ze zbesila jizda do nemocnice toho zraneneho zachrani? tusis jak funguje prijem zranenych? musim bejt sprostej, pac ididoti co si myslej ze 500 koni pod kapotou z nich dela bohy jsou magori ktery patri pretahnout bejsbolkou po hlave
Dogee: Resime to tu snad v klidu, ne? Nikde jsem nepsal ze se kazdy muze chovat jak chce, to jsi pouze spatne pochopil muj prispevek. Vysvetleni uvedu na konci tohoto prispevku. Dale: Ja neuvadel zadny priklad. Ten se zranenym jsi prevedl od nekoho jineho. K medicine nemam daleko (kdyz se ptas) a take vim jak funguje system RZP, takze bych prevoz osoby vyzadujici transport do nemocnice osobnim vozem urcite nedoporucil!

Uvedeny clanek jsi zrejme necetl poradne, nebot se v nem jasne pise, ze:
Za prvé, nesmí oním porušením dojít ještě k horšímu následku (když cestou do nemocnice nabouráte 5 dalších aut...
Zaverem chci rict ze je na kazdem ridici (kdyz se rozhodne jet rychleji nez je dovoleno), aby si obhajil duvod sveho pocinani a pripadne nesl nasledky z tohoto pocinani plynouci. A na ostatnich ridicich (tedy na me i na tobe) je, aby tohoto ridice nehodnotili, nesnazili se ho brzdit ci jinak vychovavat a prenechali vsekere zminene ukony na policii.

Bacardi: to novinarsky pako jak jsi ho nazval ma titul JUDr., ale to jsi asi prehledl
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

bacardi

Příspěvek od bacardi » 12 led 2011, 23:26

Zaverem chci rict ze je na kazdem ridici (kdyz se rozhodne jet rychleji nez je dovoleno), aby si obhajil duvod sveho pocinani a pripadne nesl nasledky z tohoto pocinani plynouci. A na ostatnich ridicich (tedy i na tobe) je, aby tohoto ridice nehodnotili, nesnazili se je brzdit ci jinak vychovavat a prenechali vsekere zminene ukony na policii.

Bacardi: to novinarsky pako jak jsi ho nazval ma titul JUDr., ale to jsi asi prehledl
tu za nie je na mne aby som hodnotil kvality JUDr ale kazdemu je jasne ze zakon ktoreho vyklad tu po svojom predviedol je ciste ucelovy a rozhodne sa nehodi na ziadnu situaciu vyplyvajucu z temy tohoto pokecu, urcite nikto neodvracia nebezpecenstvo rychlou jazdou po dialnici !
a tiez by som rad videl povodny clanok, lebo neverim ze niekto kto ma pravnicky titul a je svojpravny sa znizi ku zverejneniu takehoto "CLANKU" !!!!

k prvej casti citatu : zial nie je pravda ze ten kto porusi predpisy "pripadne nese nasledky z takoveho pocinani plynouci" neviem kolko mas rokov a ci mas deti, a dufam ze nemas a nikdy nebudes mat osobnu skusenost s tym ze nejaky podla teba vodic ktory ma pravo sa rozhodnut ze porusi predpisy ublizi niekomu tvojmu blizkemu
OPEL Vectra C 1,9 88kw 2007
OPEL Astra H caravan 1,6 77kw Z16XEP---- 2006---> ex
OPEL FRONTERA 2.2DTi 85kw ---- 1999 ---> ex
OPEL ASTA G caravan 1,6 74kw ----1999 ---> ex
OPEL VECTRA sedan 1,8 ??kw ----1991 ---> ex

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 12 led 2011, 23:29

dogee píše:nicmene, kdyz jedu treba 130 -140, jedu vpravo, predemnou tirak, vlevo vidim v dali karu a zacnu predjizdet, tan vlevo jede 180+ a zacne na me blikat, kdo je v pravu?? na D1 za provozu tvrdim ze ja!! hele, je si predjedu tirak a pak ho pustim a je mi to sumak, ale proste v CR je nejaka rycjlost a tim je to dany

bohuzel neexistuje vzajemna tolerance
V tehle situaci co jsi nastinil budu porusovat predpis ja - nedodrzeni rychlosti.

A ty taky - nedani prednosti nesmis prejet do jineho pruhu, pokud by jsi ohrozil, nebo omezil toho kdo v nem je. Nikde neni psano, ze nemusis davat prednost autu, pokud zrovna prekracuje rychlost.

Pokud by situace vedla k nehode, tak se bude zkoumat, zda nehodu zavinila moje rychlost, nebo tvoje nedani prednostim, pripadne podil vinny kazdeho.

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 12 led 2011, 23:31

dogee píše:PS: chápu tyhle pražácký právnický kecy, ale podle mě to jsou p*coviny, az ti nejak blbeček s prachama někoho zabije (manželku, mámu, dítě, ...) a svalí to na krajní nouzi nebo nějakou další kličku, budeš se moc a moc divit
Aaaa, ze by zamindrakovanej Brnak???

Westler

Příspěvek od Westler » 12 led 2011, 23:35

bacardi: souhlasim s tim ze zmineny clanek do tohoto tematu dobre nezapada a ze nekteri muzou zneuzit informace v clanku uvedene (budou si myslet ze jsou v situaci v clanku uvedene a tim padem si budou myslet ze muzou porusovat beztrestne predpisy).

Puvodnim impulzem proc jsem ten clanek uvedl bylo to, ze byl v diskuzi zminen nazor "nikdo nema co jezdit rychleji nez je povoleno". Proste muj nazor je, ze ostatnim ridicum neprislusi hodnotit ty co jezdi "nad limit", vic k tomu nemam co dodat.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 12 led 2011, 23:38

Jo a jeste k tomu jak se dohadujete, jestli musite/nemusite davat prednost nekomu kdo jede rychle.

Chapu, ze historka o tom jak nekoho vezu do nemocnice neni moc realna, ikdyz ne nemozna.

Ale pred nejakym casem sem cetl, ze v Britanii se nejakymu chlapovi v silnym merglu s automatem zaseknul pri predjizdeni plyn na max. Po chvilce snazeni zastavit spalil brzdy, takze se s nim auto rozjelo na 220 a vice. Na krizove lince mu nedoporucili vypinat zapalovani, pac by bylo auto spatne ovladatelne.

Jel pres pul hodiny touhle rychlosti po dalnici az na misto, kde bylo mozne autem bezpecne vyjet mimo dalnici.

Stat se tohle u nas, tak neujedete ani 5 minut a skoncite nekomu v prdeli, protoze vam to posle sobecky pred nos s nazorem, ze kdyz jedete tak rychle, tak vam davat prednost nemusi a ze si to nejak dobrzdis...

Nedat prednost je jako jet na cervenou. Kdyz jedete 80 na padesatce, tak to muze byt nebezpecne, ale nedavat orednost je sakra nebezpecny.

Odpovědět