Záruka na opravu skryté vady
Záruka na opravu skryté vady
Ahoj, mám spíše právní dotaz.
Nevíte jak je dlouhá záruka na opravovanou skrytou vadu?
Minulý rok (únor 2012) jsem kupoval Astru H (model 2007). Po měsíci mě přestal dobíjet alternátor, uplatnil jsem tedy reklamaci na skrytou vadu. V autobazaru auto ochotně přijali a do 3 dnů mi jej vrátili s repasovaným alternátorem. Minulý týden mě znovu odešel alternátor.
Nikde jsem nemohl najít jak dlouhá záruční doba se vztahuje na opravy skrytých vad.
Můžete mi prosím někdo poradit?
Nevíte jak je dlouhá záruka na opravovanou skrytou vadu?
Minulý rok (únor 2012) jsem kupoval Astru H (model 2007). Po měsíci mě přestal dobíjet alternátor, uplatnil jsem tedy reklamaci na skrytou vadu. V autobazaru auto ochotně přijali a do 3 dnů mi jej vrátili s repasovaným alternátorem. Minulý týden mě znovu odešel alternátor.
Nikde jsem nemohl najít jak dlouhá záruční doba se vztahuje na opravy skrytých vad.
Můžete mi prosím někdo poradit?
- Reklama
Re: Záruka na opravu skryté vady
Vše se řídí občansko právním zákoníkem. Záleží jak máš konstruovanou kupní smlouvu. Obecně platí záruka 6 měsícu na ojeté vozidlo při koupi od fyzické osoby, od Bazaru je to 24 měsíců. Ale je tam mnoho věcí nutné zohlednit a není tomu vždy tak. Např. bazar má jen 6 měsícu povinost dokazovat, že tam skrytá vada nebyla. Pak již ne. Důkazní břemeno je na kupujícím a to je šíleně obtížné.
Nicméně oprava proběhla v únoru 2012 v pořádku a Bazar se k tomu postavil férově (auto opravil zdarma) a ojeté auto dalších cca 17 měsícu sloužilo k Tvé spokojenosti, tak to neřeš a najdi si šikovnou firmu, která Ti alternátor opraví (vymění) a dá Ti 24 měsíců záruku. Cena za takovou opravu není likvidační a určitě to přežiješ
Nicméně oprava proběhla v únoru 2012 v pořádku a Bazar se k tomu postavil férově (auto opravil zdarma) a ojeté auto dalších cca 17 měsícu sloužilo k Tvé spokojenosti, tak to neřeš a najdi si šikovnou firmu, která Ti alternátor opraví (vymění) a dá Ti 24 měsíců záruku. Cena za takovou opravu není likvidační a určitě to přežiješ
No paráda. Ale zdá se mi trošku šáhlý aby repasovaný alternátor vydržel 17 měsíců.
- BikerMarius
Lepší než když mně repasovaná převodovka vydržela 5 měsíců
věřte tomu, že vám bazar něco zadarmo opraví to by si užírali ze zisku, prostě to jen nějak dočasně zakamuflovali a nazdar padej
repas na vlastní náklady není drahej a navíc víš, že ho máš
repas na vlastní náklady není drahej a navíc víš, že ho máš
odtah vozidel od 600kč, 7-9kč/km, mob. 731810210
Lysá n/L, Praha 10
autoservis + pneuservis, EMISE
Lysá n/L, Praha 10
Presne tento problém som mal aj ja ... Kúpil som Astru po 4 mesiacoch mi odišiel alternátor....
Samozrejme že autobazár sa snažil vykrúcať tak som sa nasral a zobral auto späť v našom meste mi ho zrepasoval za 100e a šlape už 3 roky zataľ OK.
Zbytočne sa nenaťahuj a daj to spraviť normálnemu odborníkovi.
Určite si to kupoval v AAA a tam ti to opravia na kolene len aby to chvilku fungovalo.
Samozrejme že autobazár sa snažil vykrúcať tak som sa nasral a zobral auto späť v našom meste mi ho zrepasoval za 100e a šlape už 3 roky zataľ OK.
Zbytočne sa nenaťahuj a daj to spraviť normálnemu odborníkovi.
Určite si to kupoval v AAA a tam ti to opravia na kolene len aby to chvilku fungovalo.
Astra H 2008 combi 1.7 CDTI 74 kw
Určitě bych u AAA nekoupil ani šroubek...
Podle všeho mi tam dali jinej alternátor, Dneska jsem chvilku ležel pod autem a altík vypadá poměrně opotřebovaně.
Takže nejspíš si objednám nový diodový můstek i regulátor a vyměním si to sám.
Ještě mám jeden dotaz. V knížce "Jak na to" uvádí že se má od alternátoru odpojit olejové vedení.
Nevíte kolik z toho vyteče cca oleje a co to je vlastně za olej (?To má být jako olej co obíhá v motoru?)?
Podle všeho mi tam dali jinej alternátor, Dneska jsem chvilku ležel pod autem a altík vypadá poměrně opotřebovaně.
Takže nejspíš si objednám nový diodový můstek i regulátor a vyměním si to sám.
Ještě mám jeden dotaz. V knížce "Jak na to" uvádí že se má od alternátoru odpojit olejové vedení.
Nevíte kolik z toho vyteče cca oleje a co to je vlastně za olej (?To má být jako olej co obíhá v motoru?)?
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Buď v klidu, vyteče z toho pár kapek a to chytíš do hadry.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
dej tam i ložiska, není to taková pálka
altík vypadá takto pro představu
http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... 4pjsmZuX/B
altík vypadá takto pro představu
http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... 4pjsmZuX/B
odtah vozidel od 600kč, 7-9kč/km, mob. 731810210
Lysá n/L, Praha 10
Lysá n/L, Praha 10