Dálkové ovládání občas nereaguje

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Matěj81

Dálkové ovládání občas nereaguje

Příspěvek od Matěj81 » 05 čer 2019, 09:52

Zdravím, před měsícem jsem si koupil Astru H GTC 1.6 16v, ročník 2006. Ale trochu si ze mě střílí. K autu jsem dostal 2 klíčky s dálkovým ovládáním a oba funkční. Dálkové ovládání funguje úplně v pohodě třeba 2 dny a pak najednou nic, auto nezamknu i když se o to pokouším třeba půl hodiny, tak ho tedy necham stát přes noc nezamčené na zahradě a když k němu ráno přijdu a zkusím dálkové ovládání, tak najednou funguje úplně v pořádku, s tím že jsem na auto mezitím vůbec nešahl. A takhle to je pořád dokola. Prostě občas najednou nejde dálkové ovládání. Když chci auto zamknout klíčkem zámkem u řidiče, tak se zavřou pouze dveře u řidiče, což jestlli jsem pochopil dobře, tak není vada, ale normální vlastnost tohoto auta. A uzavřít auto přes centrál u spolujezdce mi taky nejde, tudíž nejsem občas schopný zavřít auto. V servise to řešili jen výměnou obalu klíčku a samozřejmě jako naschvál, když mi to předávali, tak to šlo, ale další den se objevil zase stejný problém. Přijde mi, že to klíčkami nebude, když 80% času fungují oba v pořádku a 20% času nefunguje ani jeden. V obou byly i vyměněné baterie.
Díky za vaše rady

Reklama

Stan.

Re: Dálkové ovládání občas nereaguje

Příspěvek od Stan. » 05 čer 2019, 10:16

Zkus udělat spárování u obou klíčů po výměně baterií, zda to pomůže. Zamkni a odemkni klíčem dveře u řidiče a a pak zapni stejným klíčem zapalování. Udělej to u obou klíčů. Jinak auto nemusíš nechávat odemčeno, stačí uzamknout klíčem dveře u řdiče, pak auto obejít a ze strany dveří spolujezdce zmáčkni tlačítko centrálního zamykání na panelu pak dveře spolujezdce uzavři. Auto zůstane uzamčeno a pokud nepůjde dálkové ovládání, tak jej odemkni normálně klíčem. Může také blbnout řídící jednotka centrálního zamykání.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

Halis

Příspěvek od Halis » 05 čer 2019, 17:17

Měl jsem to samé a ani výměna baterií nebyla na 100%. Pak jsem ale zjistil, že na vesnici, kde máme chalupu zamknu auto dálkou bez problému na první pokus, ale ve městě auto někdy odemykám z jednoho metru. Všiml jsem si zesilovače GSM na střeše jednoho domu, tak možná on ruší moje dálkové ovládání. Nevím, zda tohle má na to nějaký vliv, ale městský smog tomu určitě napomáhá (wifi, GSM, rádiové vlny). Nyní jsem to už přestal řešit... někdy odemknu z cca 5 metrů někdy z jednoho.
Opel Zafira B, Z19DTH, 2006

Obrázek

Luigy87

Příspěvek od Luigy87 » 06 čer 2019, 11:30

Jj světelný smog má na to vliv. Na jednom parkovišti mi to chytá skoro až u auta. Na druhé cca 5 - 10m. A v práci, kde je pár firem tak z daleka. Je zajímavé, že je to auto od auta. U Zafiry A, to tak háklivé nebylo. A když jsem měl peugeota 207, tak to chytalo všude daleko. Možná to bylo to funkci, že když jsem měl zamknuté auto a stiskl jsem tlačítko zamknout, tak se rozblikalo, kvůli nalezení auta na parkovišti. Peugeota jsem mohl zkontrolovat z 5. patra a bliknout na parkovišti, jestli jsem zamkl. U oplů musím jít skoro až k autu. Kolikrát se mi i přeruší, otvírání oken podržením tlačítka.
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 179tkm
Seat Ibiza 1.4 - 161tkm

Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS

Dusan_zafira

Příspěvek od Dusan_zafira » 06 čer 2019, 12:07

Dělalo to i mně.
U "funglovky", bez ohledu na výměnu baterky.
Servis (záruka) nic nevyřešil.
Teď, naštěstí, už dlouho ne.

co pomáhá - nedržet klíč dole, ale zvednout ho +- do výše hrudi.
I dosah je potom o něco lepší.
Možná nějaká poloha antény?
Opel Zafira 1.8 - 88kW Royal Blue"Borůvka"

Matěj81

Příspěvek od Matěj81 » 11 čer 2019, 17:39

Myslím si, že tohle nebude můj případ. Za prvé, když to auto nejde zamknout, tak nejde zamknout z žádné vzdálenosti ani z metru a za druhé, poznatek který by mohl být důležitý, když mi funguje dálkové ovládání, tak funguje i uzavření auto přes centrál u spolujezdce( zamknu dveře řidiče klíčkem, otevřu dveře spolujezdce, zmáčknu tlačítko centrálního zamykání na palubovce, zabouchnu dveře spolujezdce a auto se celé uzamkne). Ale když mi nejde dálkové ovládání, tak mi nejde ani výše popsané zavření auta přes centrál u spolujezdce.

Odpovědět