Hukot pri brzdení

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
keka

Hukot pri brzdení

Příspěvek od keka » 02 úno 2009, 17:16

Zdravím. Vlastním 2,5 ročnú Astru /1,7TDI/, najazdených 57000 km, pravidelné servisné prehliadky. Uz asi týždeň počuť ráno pri brzdení zvláštne šuchanie-trenie v zadnom kolese /respe. kolesach/, ktoré občas prechádza do škrípania-pískania. Po niekolkych zabrzdeniach to prestane. Nevie mi niekto poradit,čo to je? Kolegovia radili všeličo: len "kozmeticka"chyba, problém s bubnom, tvrdé doštičky a pod. Zmenu brzdných vlastností nebadať. Pri akých poruchách by sa mala rozsvietiť vystražná kontrolka bŕzd? Za odpoved vopred ďakujem. Najbližšia servisná prehliadka má byť koncom júna.

Reklama

milans

Re: Hukot pri brzdení

Příspěvek od milans » 02 úno 2009, 20:06

ak ti nikdo neodpovie ( ja ti neporadim v tomto ) skus najst odpoved na www.opelclub.sk, alebo www.astra-g.cz ;)
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 02 úno 2009, 20:20

keka píše:Zdravím. Vlastním 2,5 ročnú Astru /1,7TDI/, najazdených 57000 km, pravidelné servisné prehliadky. Uz asi týždeň počuť ráno pri brzdení zvláštne šuchanie-trenie v zadnom kolese /respe. kolesach/, ktoré občas prechádza do škrípania-pískania. Po niekolkych zabrzdeniach to prestane. Nevie mi niekto poradit,čo to je? Kolegovia radili všeličo: len "kozmeticka"chyba, problém s bubnom, tvrdé doštičky a pod. Zmenu brzdných vlastností nebadať. Pri akých poruchách by sa mala rozsvietiť vystražná kontrolka bŕzd? Za odpoved vopred ďakujem. Najbližšia servisná prehliadka má byť koncom júna.
Máš teda bubny? Jestli jo, tak na Corse mi to občas taky dělalo. Může to být tím, že jak se tam v zimě dostane voda/vlhkost, může to tam reznout a pak to takhle tře. Občas pomohlo kousek se projet se zataženou ručkou, tím se to tam pročistilo, respektive to spadalo z třecích segmentů někam jinam :-) Nech si někde rozdělat a pročistit zadní brzdy, to by mělo pomoct.

keka

Příspěvek od keka » 03 úno 2009, 14:56

Zdravím. Ak by to bola len hrdza, nechovalo by sa to inak. Mne tie zvuky mo niekoľkých zošľapnutiach bzdy za jazdy prestanu a potom sa to opakuje vzdy len rano /asi kym sa brzdy nezahreju/.
Za odpoveď ďakujem.

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 03 úno 2009, 17:57

Hrdza to je rez?
Jinak jak jsme psal nahoře, mě to u Corsy taky dělalo jen prvních pár brzdění (někdy víc, někdy míň) a bylo to tou rzí.

keka

Příspěvek od keka » 03 úno 2009, 19:04

corsaczek píše:Hrdza to je rez?
Jinak jak jsme psal nahoře, mě to u Corsy taky dělalo jen prvních pár brzdění (někdy víc, někdy míň) a bylo to tou rzí.
Áno, hrdza je rez. Mne sa to vaše české slovíčko páči viac než to naše slovenské. Mne tam v tej 2. vete vlastne ušiel otáznik /?/. Zaujímalo ma, či sa ti ten zvuk následne potom ešte opakoval, ale v podstate si mi už aj odpovedal. Tak sa maj a dííík.

Domingo

Příspěvek od Domingo » 03 úno 2009, 19:05

Mám to samý, ve čtvrtek jedu ke kámošům na dílnu a hned dám vědět, ale na 90% je to rez na kotoučích. :D

keka

Příspěvek od keka » 03 úno 2009, 21:03

Domingo píše:Mám to samý, ve čtvrtek jedu ke kámošům na dílnu a hned dám vědět, ale na 90% je to rez na kotoučích. :D
Poteší ma, keď dáš vedieť, či to fakt bola hrdza.

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 03 úno 2009, 21:49

Dík za kurz Slovenštiny, to je hrozný jak člověk zapomíná :-)

Domingo

Příspěvek od Domingo » 05 úno 2009, 17:43

Zdarec, tak jsem právě dorazil od kluků. Dělaj to zadní brzdy, jelikož se moc nepoužívaj a kotouče jsou docela dost orezlé. Zhruba 1cm od kraje do plochy. Prý dvě možnosti. Bud výměna zadku komplet a nebo to neřešit a během jízdy občas zatáhnout ručku. Neeeeeeeeeeeeee ve 120KM:))))
Je to u Opelu normální a ručka mi funguje a kvůli hučení, které vydrží tak prvních 5 kilometrů to nebudu měnit. :)

Odpovědět