Hukot pri brzdení
Hukot pri brzdení
Zdravím. Vlastním 2,5 ročnú Astru /1,7TDI/, najazdených 57000 km, pravidelné servisné prehliadky. Uz asi týždeň počuť ráno pri brzdení zvláštne šuchanie-trenie v zadnom kolese /respe. kolesach/, ktoré občas prechádza do škrípania-pískania. Po niekolkych zabrzdeniach to prestane. Nevie mi niekto poradit,čo to je? Kolegovia radili všeličo: len "kozmeticka"chyba, problém s bubnom, tvrdé doštičky a pod. Zmenu brzdných vlastností nebadať. Pri akých poruchách by sa mala rozsvietiť vystražná kontrolka bŕzd? Za odpoved vopred ďakujem. Najbližšia servisná prehliadka má byť koncom júna.
- Reklama
Re: Hukot pri brzdení
ak ti nikdo neodpovie ( ja ti neporadim v tomto ) skus najst odpoved na www.opelclub.sk, alebo www.astra-g.cz
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Máš teda bubny? Jestli jo, tak na Corse mi to občas taky dělalo. Může to být tím, že jak se tam v zimě dostane voda/vlhkost, může to tam reznout a pak to takhle tře. Občas pomohlo kousek se projet se zataženou ručkou, tím se to tam pročistilo, respektive to spadalo z třecích segmentů někam jinam Nech si někde rozdělat a pročistit zadní brzdy, to by mělo pomoct.keka píše:Zdravím. Vlastním 2,5 ročnú Astru /1,7TDI/, najazdených 57000 km, pravidelné servisné prehliadky. Uz asi týždeň počuť ráno pri brzdení zvláštne šuchanie-trenie v zadnom kolese /respe. kolesach/, ktoré občas prechádza do škrípania-pískania. Po niekolkych zabrzdeniach to prestane. Nevie mi niekto poradit,čo to je? Kolegovia radili všeličo: len "kozmeticka"chyba, problém s bubnom, tvrdé doštičky a pod. Zmenu brzdných vlastností nebadať. Pri akých poruchách by sa mala rozsvietiť vystražná kontrolka bŕzd? Za odpoved vopred ďakujem. Najbližšia servisná prehliadka má byť koncom júna.
Zdravím. Ak by to bola len hrdza, nechovalo by sa to inak. Mne tie zvuky mo niekoľkých zošľapnutiach bzdy za jazdy prestanu a potom sa to opakuje vzdy len rano /asi kym sa brzdy nezahreju/.
Za odpoveď ďakujem.
Za odpoveď ďakujem.
Hrdza to je rez?
Jinak jak jsme psal nahoře, mě to u Corsy taky dělalo jen prvních pár brzdění (někdy víc, někdy míň) a bylo to tou rzí.
Jinak jak jsme psal nahoře, mě to u Corsy taky dělalo jen prvních pár brzdění (někdy víc, někdy míň) a bylo to tou rzí.
Áno, hrdza je rez. Mne sa to vaše české slovíčko páči viac než to naše slovenské. Mne tam v tej 2. vete vlastne ušiel otáznik /?/. Zaujímalo ma, či sa ti ten zvuk následne potom ešte opakoval, ale v podstate si mi už aj odpovedal. Tak sa maj a dííík.corsaczek píše:Hrdza to je rez?
Mám to samý, ve čtvrtek jedu ke kámošům na dílnu a hned dám vědět, ale na 90% je to rez na kotoučích.
Poteší ma, keď dáš vedieť, či to fakt bola hrdza.Domingo píše:Mám to samý, ve čtvrtek jedu ke kámošům na dílnu a hned dám vědět, ale na 90% je to rez na kotoučích.
Dík za kurz Slovenštiny, to je hrozný jak člověk zapomíná
Zdarec, tak jsem právě dorazil od kluků. Dělaj to zadní brzdy, jelikož se moc nepoužívaj a kotouče jsou docela dost orezlé. Zhruba 1cm od kraje do plochy. Prý dvě možnosti. Bud výměna zadku komplet a nebo to neřešit a během jízdy občas zatáhnout ručku. Neeeeeeeeeeeeee ve 120KM:))))
Je to u Opelu normální a ručka mi funguje a kvůli hučení, které vydrží tak prvních 5 kilometrů to nebudu měnit.
Je to u Opelu normální a ručka mi funguje a kvůli hučení, které vydrží tak prvních 5 kilometrů to nebudu měnit.