cosi zasmrdělo :-((((
cosi zasmrdělo :-((((
Při couvání do prudkého kopce v Chorvatsku v úzké uličce jsem vytočil motor do otáček a snažil se přes spojku vycouvat(vysoké otáčky a pomalu vyšlapovat spojku). Přes spojku jsem to ale nerozjel a při sešlápnutí pedálu spojky motor vyletěl do otáček. Autem byla cítit spálená guma nebo plast. Motor měl najeto kolem 3300km. Co se to mohlo pálit, spojka nebo se vypaluje motor při vysokých otáčkách? Po cestě zpět (dalších 1000km) jsem nazaznamenal žádnou změnu funkce auta, snad jsem auto tedy nějak při couvání nevratně nepoškodil.
Zafira B(rok 2011) 1.6(85kW)
- Reklama
Re: cosi zasmrdělo :-((((
Tyhle situace většinou těžce nese spojka, tak bych to tipoval na ni. Nezajeté auto se sice taky vypaluje, ale pokud jsi couval přes spojku do kopce, tipuju spojku.
Já sem jednou jel na parkoviště do Vaňkovky na střechu a tam je taky prudkej kopec a ještě když je tam fronta, tak se popojíždí. Při rozjíždění mi taky zasmrádla spojka.
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně spojka, pokud teď nepozoruješ žádnou jinou změnu, tak se tím nezabývej. Každopádně její životnost po takových akcích padá strmě dolů..
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
jj to bola urcite spojka... tiez som ju raz zacitil na spominanom stupani vo vankovke
Astra G 1.4 16V X14XE
jj,mysĺim ze ten smraadek nema nikdo z nas raad.
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
Spojka no couvaní do kopce je pro 1.6 špatný zkrátil jsi ji trochu životnost.
BLACK GTC Irmscher Grill//Remus Exhaust
www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..
www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..