Prasknutí hadičky chladicí soustavy

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Honzák

Prasknutí hadičky chladicí soustavy

Příspěvek od Honzák » 16 kvě 2011, 15:38

Ahoj lidi, jsem tady na fóru nový a hnedka začnu trochu smutně. Asi před 3-mi týdny jsem si koupil Astru H Caravan 1,7 CDTI 74 kw (to by byla ještě ta veselá část příběhu). Diesla jsem nikdy předtím neměl, jezdil jsem starou felicií na LPG. Co se týká znalostí o autech, jsem úplný laik.
S Astrou jsem od kopě ujel asi 600 km, když v tom najednou na dálnici nějak přestala reagovat na přidání plynu a potom se rozsvítila kontrolka teploty chladicí kapaliny. Na neutrál jsem sjel z kopce na první sjezd z dálnice a zastavil jsem (cca 5 minut od rozsvícení kontrolky). Auto jsem dal ke známému do servisu. Zjistili jsme, že mi prdla jedna hadička v chladicí soustavě. Teď se jenom těším, až mi zavolá, že je něco s těsněním nebo hlavou motoru... Máte někdo podobnou zkušenost?
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74kw r.v. 2004

Reklama

dark
Kontaktovat uživatele:

Re: Prasknutí hadičky chladicí soustavy

Příspěvek od dark » 16 kvě 2011, 15:51

když jak píšeš se ti to rozsvítilo, dojel si na neutrál, zastavil tak se nemáš myslim čeho bát, hadička se vymění, doleje chladící kapaliny a můžeš jezdit dál ;)
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem

Honzák

Příspěvek od Honzák » 16 kvě 2011, 15:56

dark píše:když jak píšeš se ti to rozsvítilo, dojel si na neutrál, zastavil tak se nemáš myslim čeho bát, hadička se vymění, doleje chladící kapaliny a můžeš jezdit dál ;)
To by byla paráda, kdyby to tak dopadlo. Jenom nevím, jestli se ta kontrolka nerozsvěcuje, když už jde fakt do tuhého... Voda v chladiči po zastavení totiž už nebyla vůbec žádná. Každopádně díky za povzbudivou odpověď. Dám potom vědět, jak to dopadlo.
Někde jsem tady na fóru také četl, že člověk jménem Pepas bude dělat nějakou vychytávku na měření teploty kapaliny. Tak jestli se mu to povede, uvažuju, že bych si jí od něj koupil.

papak13

Příspěvek od papak13 » 16 kvě 2011, 16:11

Zdravim tak z toho si nic nerob mne uz praskli 3 hadicky! Odporucil by som tam teraz naliat original chladiacu kvapalinu priamo z oplu stoji par korun pretoze mne ta neorigo rozozrala vsetky tie hadicky co mi odisli. Odkedy som ju vymenil je vsetko viac nez rok v poriadku!

A este jedna vec zisti si tu na fore co je to check control je to paradna vec najmä pri tomto ked ti zacne unikat chladiaca hned to signalizuje a necaka az na to pokial sa ti rozsvieti kontrolka! Takze doporucujem!
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT

Honzák

Příspěvek od Honzák » 16 kvě 2011, 16:29

papak13 píše:Zdravim tak z toho si nic nerob mne uz praskli 3 hadicky! Odporucil by som tam teraz naliat original chladiacu kvapalinu priamo z oplu stoji par korun pretoze mne ta neorigo rozozrala vsetky tie hadicky co mi odisli. Odkedy som ju vymenil je vsetko viac nez rok v poriadku!

A este jedna vec zisti si tu na fore co je to check control je to paradna vec najmä pri tomto ked ti zacne unikat chladiaca hned to signalizuje a necaka az na to pokial sa ti rozsvieti kontrolka! Takze doporucujem!
Ahoj, tak to je další potěšující zpráva. Díky. Jo, dám tam tu originální růžovou. To víš, mám to auto teď nové, tak se o něj chci starat, aby co nejdýl vydrželo. A už jsem tady na fóru narazil i na příspěvek, že někdo takhle vylágroval motor. Mě by ani tak nevadilo, že na té Astře není teploměr, ale ta nejistota, že člověku nikde prdne hadička a kvůli tomu zničit hlavu motoru... Ještěže mi snad tedy včas zafungovala ta kontrolka. I když to se ještě uvidí, až mi bude volat:-)
Jinak já si myslím, že tam ten check kontrol právě nemám. Mám ten oranžový GID, ale tohle jsem tam nenašel. To víš, že by se mi to hodilo a hnedle by se mi jezdilo klidněji.
Díky za doporučení a radu.

janda82

Příspěvek od janda82 » 16 kvě 2011, 16:34

Ahoj mne tiez drbla hadicka s Opel cislom 6336084, nejaky bypass termostatu http://sklep.dixi-car.pl/przewod-elasty ... -1331.html, zistil som to ale este predtym ako sa rozsvietila kontrolka, mal som stastie lebo som zastavil a pustil sa mi vetrak, a vonku bola zima, hned som pustil kurenie a isiel do servisneho menu kde mi medzitym vystupila teplota z 97C na 103C a nic nekurilo tak som hned vypinal motor. Opravoval som to cca 1 mesiac dozadu a odvtedy mam zatial pokoj, cakam kedy prdne dalsia :(

Po vymene uz davam origo chladiacu zmes, cena je rovnaka ako za neorigo okolo 5-6€ za liter neriedenej a dorobil som si check control na sledovanie stavu hladiny kvapaliny v nadrzke, pri pripadnej dorabke si treba dat pozor na to aby ti ho podporovala UEC jednotka pod kapotou nad bateriou.
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek

Honzák

Příspěvek od Honzák » 16 kvě 2011, 16:51

janda82 píše:Ahoj mne tiez drbla hadicka s Opel cislom 6336084, nejaky bypass termostatu http://sklep.dixi-car.pl/przewod-elasty ... -1331.html, zistil som to ale este predtym ako sa rozsvietila kontrolka, mal som stastie lebo som zastavil a pustil sa mi vetrak, a vonku bola zima, hned som pustil kurenie a isiel do servisneho menu kde mi medzitym vystupila teplota z 97C na 103C a nic nekurilo tak som hned vypinal motor. Opravoval som to cca 1 mesiac dozadu a odvtedy mam zatial pokoj, cakam kedy prdne dalsia :(

Po vymene uz davam origo chladiacu zmes, cena je rovnaka ako za neorigo okolo 5-6€ za liter neriedenej a dorobil som si check control na sledovanie stavu hladiny kvapaliny v nadrzke, pri pripadnej dorabke si treba dat pozor na to aby ti ho podporovala UEC jednotka pod kapotou nad bateriou.
Ahoj, tak koukám, že s praskáním hadiček tady nejsem první:-) Se raději u známeho, co mi to dělá raději znovu ujistím, jestli mi tam dal tu origo směs. Přeci jenom do mé původní feldy jsme lili fridex a bohatě to stačilo:-) Ta cena není tak strašná a jestli se znovu "nezadaří", tak by tam asi měla nějakou dobu zase vydržet.
Ten check control tam jde nějakým způsobem doinstalovat? Jestli by to šlo, a jestli by mi ho podporovala ta UEC jednotka, tak to do něj jdu. Předpokládám, že to umí v každém autorizovaném servisu.
Díky za radu, zkusím nějak poshánět ten check control.

Honzák

Příspěvek od Honzák » 16 kvě 2011, 17:08

Jinak trochu jsem se teď uklidnil a hned mám lepší náladu:-) Přeci jenom, znamý ze servisu už mi týden nevolá (prý zatím objednal tu hadičku) a trochu jsem trnul... Tak snad to do další závady bude O.K:-) Někde tady na fóru jsem totiž četl, že pokud vyteče voda z chladiče, že ta kontrolka teploty nemusí na horký vzduch ani zareagovat. Takže pokud možno, určitě si pořídím ten check control. Auto jsem koupil v bazaru myslím docela levně (100.000 kč), ale jak tak koukám, budu muset ještě šetřit na nějaké další investice. A kdyby mi odešel ten motor, tak to bych asi zase musel začít chodit na dlouhou dobu pěšky:-)

janda82

Příspěvek od janda82 » 16 kvě 2011, 17:17

V servise ano podla toho ale akom, staci ked sa ti podari odkrytovat tu jednotku a najlepsie odfotit a dat sem ono sa ti uz niekto ozve a pozrie to pre teba :)

Takto vyzera ta jednotka co si musis skontrolovat: Obrázek
Astra H Caravan 1.7 CDTi (17DTH), 6xABG, ABS, ESP, PDC, Fog Lights, BC + Check Control, CD70+CID
Astra G Hatchback 1.7 TD (1.7TD) 1999-2008 R.I.P.
Diagnostika MDI, OPCOM, LAUNCH X431
Servis mobilných telefónov všetkých značiek

Honzák

Příspěvek od Honzák » 16 kvě 2011, 17:37

Jando, díky moc. Koukám, že to bych tam určitě nenašel:-) A i kdybych našel, tak by mi to stejně nic neřeklo. Já to tedy vyfotím a pověsím sem.

Odpovědět