Kontrolka "Emise ve výfukových plynech"
Kontrolka "Emise ve výfukových plynech"
Zdravím uživatele Astry H, jsem tu nový a potřeboval bych poradit. Dnes mi po nastartování nezhasla kontrolka "Emise ve výfukových plynech" (symbol kontrolky je v příloze), nevíte co to může signalizovat? Může to být ovlivněno mrazem (-12°C)? Mám Astra H, 1.9 CDTi, 88kw. Díky za odpověď.
- Přílohy
-
- kontrolka.jpg (4.53 KiB) Zobrazeno 5320 x
- Reklama
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka "Emise ve výfukových plynech"
Zaseklý, nebo špatný EGR ventil.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
Svítí mi taky.
BLACK GTC Irmscher Grill//Remus Exhaust
www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..
A už jsi to nějak řešil nebo s tím dál jezdíš? Nejspíš to odvezu na diagnostiku.colli píše:Svítí mi taky.
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jste auto honili za studena tak tam možná praskly svody.ale to by se změnil aji zvuk motoru.
Kontrolka mě nezhasnula hned po nastartování a auto jsem nijak nehonil, mám klidný styl jízdy a zvuk motoru je pořád stejný. Nemůže to být mrazem? (-12°C)Oton píše:Jestli jste auto honili za studena tak tam možná praskly svody.ale to by se změnil aji zvuk motoru.
Mě to blblo už když bylo nad nulou...a vubec tomu nedavam kdyz je to studeny...ale na dalnici po ujeti cca 5O km jsem tomu musel trosku slapnout na krk kvuli predjeti a od te doby to sviti ted furt..
BLACK GTC Irmscher Grill//Remus Exhaust
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
50 km je dostatečná doba pro zahrátí.zkuste kontaktovat člena romanak.poradí vám.je to hlava přes ople
Rada je jednoduchá. Diagnostika, diagnostika a zase diagnostika. Bez ní jsou to jen dohady a složité hledání jednoduché chyby.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
mohlo by vám pomoci vyblikání chyb na přístojvé desce, pokud by to byl EGR, tak by tam měly být kódy 0400A5 nebo 040004
a nebo něco podobného začínajícího na 0400. Chyby se zobrazí na kilometrovníku - při vypnutém motoru sešlápnout brzdu a plyn, pak pustit klíček na rozvícení kontrolek - brzdu a plyn pořád držet.
a nebo něco podobného začínajícího na 0400. Chyby se zobrazí na kilometrovníku - při vypnutém motoru sešlápnout brzdu a plyn, pak pustit klíček na rozvícení kontrolek - brzdu a plyn pořád držet.
Opel Astra H Caravan, 1.9CDTI 110kW, 11/2004