Opakované problémy při garanční prohlídce geometrie

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
merlin
Kontaktovat uživatele:

Opakované problémy při garanční prohlídce geometrie

Příspěvek od merlin » 19 kvě 2010, 18:49

Dobrý den,

dnes jsem byl na II. prohlídce po 2 letech s Zafirou-B. Minulý rok, kdy jsem absolvoval I. prohlídku byla nutno udělat novou geometrii, protože volant byl uhnutý do prava o pár stupňů a při jízdě na naší D1 se celkově hodně třepal.
Tehdy mi bylo řečeno, že je nějaká blbá geoška a že se to musí udělat znovu. Vyplácl jsem cca 1200,- a byl na chvíli klid, během měsíce se to opakovalo, že volant šel zase do prava, ale po návštěvě mi bylo řečeno, že je vše v pořádku ... prý jsem někam musel vletět nebo co (nic jsem neplatil ...auto bylo u techniku ani ne 30 min.).
(auto při první garanci mělo najeto cca 13000km ) z 99% po dálnicích u nás a v Evropě, myslím, že jsem do žádné díry nevletěl.

Včera jsem šel s autem do servisu s baterií a nechal jsem si udělat i II. garančku po 2 letech. No a jak to dopadlo ?
Platil jsem opět Geometrii, dovážení kol protože jsem chtěl , aby mi někdo řekl, proč je opět volant natočený do prava a proč se volant na dálnici třese ....
Opakovaně jsem mu říkal, že toto již bylo před rokem .... auto má najeto cca 24000. Když jsem šel pro auto, bylo mi řečeno, že baterka je dobrá, že se musela
udělat geometrie a dovážení. Opět to bylo celé svedeno na to, že jsem musel vzít nějaký rigol nebo co...

Je možné, že se geometrie takto rozhodí během jednoho roku a je běžné, že se geometrie musí dělat opakovaně? Podotýkám, že si nejsem vědom, že bych vletěl do nějaké
větší díry ( sakra práce s Astrou-G co mám se nic takového neděje )a ani do nějakého blbého kanálu :)

Co myslíte? není možné, že je tam někde nějaký jiný problém, někde na zavěšení apod. ?

Pro jistotu přikládám kopie geošky z 2009 a 2010.
Přílohy
rok 2010
rok 2010
rok 2009
rok 2009
Astra-G Z14XE / 2003 , Zafira B - 1.8 ENJOY IV/2008 / silver

Reklama

Pepino_GH

Re: Opakované problémy při garanční prohlídce geometrie

Příspěvek od Pepino_GH » 19 kvě 2010, 18:54

Podle mne problém v servisu, už po první zkušenosti bych hledal jiný...
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

merlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merlin » 19 kvě 2010, 19:06

Pepino_GH píše:Podle mne problém v servisu, už po první zkušenosti bych hledal jiný...
Bral jsem to jako opakovanou reklamaci, ale již se na ně vyprdnu. Stejně BS v Brně se totálně pohoršilo, je tam celkem velká fluktuace a pár dobrých lidí odešlo do Renocaru.
Příště tedy půjdu tam.

hombre_71

Příspěvek od hombre_71 » 19 kvě 2010, 19:08

to budou nějací amatéři. Já takhle kdysi nechával ještě na Meganu dělat geometrii v Pneu Kafka - tentovali se tam s tím půl dne a výsledek byl horší než když jsem to tam vezl ! Geometrii musí dělat někdo zkušený, ne poslední učeň co jim tam běhá po dílně !

merlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merlin » 19 kvě 2010, 19:20

hombre_71 píše:to budou nějací amatéři.
No já jsem do BS AUTO jezdil od roku 1996 s Opel Vectrou a všechno bylo vždy v pořádku. Již od roku 2003 je tam celkem jiný přístup než býval.
Jsou celkem velká firma, neměl jsem je za amatéry, ale spousta lidí odešlo jinam... Kdo ví proč

Byl jsem objednaný na přezutí na 7:00, prý, že mohu počkat a že to bude trvat cca 0:45 hod, auto ještě v 8:00 bylo před barákem, tehdy jsem si nechal zavolat nějakého
šéfa aon mi říkal, že nemají volný zvedák. Tak jsem mu jen řekl, tak si nemáte objednávat klienty když nemáte techniku. Celkem tam bylo veselo, no nakonec někoho sepsul a
auto bylo přezuté raz-dva (to bylo někdy v 2005 s ASTRA-G).

Odpovědět