Aktivace tempomatu
Aktivace tempomatu
Prosimvás, seznamuji se s OP-COMem(v1.33) a chtěl bych se pobavit o aktivaci tempomatu. Mám AstraH combi rv:05 1,7cdti, páčku tempomatu mám též, senzor spojkového pedálu zřejmě taky, a tak by mě zajímalo, jestli vůbec s tímhle náčiním tempomat zprovozním, jelikož se mi ho nikdy nepodařilo spustit. Když sem načítal dnes chyby, tak jich to pár vyhodilo, zatím je louskám. Má někdo informaci které by mě nakoply? Pokud se to již řešilo, tak se omlouvám, ale nenašel sem na tohle téma potřebné info. Děkuji
Astra H caravan, rv:2005, 1,7cdti, 74Kw
- Reklama
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktivace tempomatu
Cruise Control.
1. Open Op-Com
2. Select year of car
3. Select model
4. Select engine code
5. Select programming
6. Select variant configuration
7. Select cruise control
8. Change from not present to present on the drop down menu
9. Click perform coding
10. Close program and enjoy your new cruise control
Depending on the year/model you may need the security code.
Prelozit si to hadam vies, to sa mi uz nechcelo
1. Open Op-Com
2. Select year of car
3. Select model
4. Select engine code
5. Select programming
6. Select variant configuration
7. Select cruise control
8. Change from not present to present on the drop down menu
9. Click perform coding
10. Close program and enjoy your new cruise control
Depending on the year/model you may need the security code.
Prelozit si to hadam vies, to sa mi uz nechcelo
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Dík pane, tohle úplně stačí, potřeboval sem kopanec a pojem cruise control mi plně stačí. Ještě jednou dík. Hned du na to.
- JohnyBA
- Kontaktovat uživatele:
napis ci sa ti to podarilo, ja som si skusal s tym aktivovat tlacitko sport a aj ked som to naprogramoval tak hodnota zostala vzdy rovnaka
No takže po prozkoumání jsem zjistil, že aktivovanej je. Ovšem když nechám vypsat chyby, tak to vyhodí dvě chyby a usuzuji, že ta první přímo souvisí s nefunkčností tempomatu:
P0704 - Clutch Switch Input Circuit Malfunction
(58) - Present
P0500 - Vehicle Speed Signal Range/Performance
(74) - Not present
Spojkový spínač, s tempomatem neodmyslitelně spjat, zřejmě kaput.
Stačí pouze výměna toho spínače, nebo je potřeba odborný zásah? S autem se seznamuji, mám jej krátce, ale jelikož si ho chci nechat delší dobu, chtěl bych vychytat mouchy, jak se říká. Taky sem postřehl, že jistý RomanK z brna si v oplech hoví a jelikož su kósek od brna, určitě bych uvítal příspěvek typu: Tenhle problém je řešitelný, je nákladný tak a tak, je potřeba to a to, nebo ti to za tolik a tolik zgómnu a dám do kupy.
Za příspěvky děkuji předem.
(58) - Present
P0500 - Vehicle Speed Signal Range/Performance
(74) - Not present
Spojkový spínač, s tempomatem neodmyslitelně spjat, zřejmě kaput.
Stačí pouze výměna toho spínače, nebo je potřeba odborný zásah? S autem se seznamuji, mám jej krátce, ale jelikož si ho chci nechat delší dobu, chtěl bych vychytat mouchy, jak se říká. Taky sem postřehl, že jistý RomanK z brna si v oplech hoví a jelikož su kósek od brna, určitě bych uvítal příspěvek typu: Tenhle problém je řešitelný, je nákladný tak a tak, je potřeba to a to, nebo ti to za tolik a tolik zgómnu a dám do kupy.
Za příspěvky děkuji předem.
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Pisal si, ze "senzor spojkového pedálu máš zřejmě taky", co to znamena? Treba ho namontovat, inak Ti to stale bude hlasit chyby.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
No tak na foru se psalo, že diesel ten senzor spojkového pedálu má mít, tak jestli jako je to poruchový, nebo teda ho tam vůbec nemám? Zatím sem ho nehledal.
Tam sem zkoumal jak je to s tím spojkovým spínačem. Je tam. Přístup jak k penězům, navíc se mě ho ani nepodařilo vytáhnout, je tam jakási pojistka která se dá vytáhnout co dovolí ten pohyblivej čep, ale dostat z té konzole se mi ho nepodařilo. Vydělával ho někdo? Je v tom nějakej grif? Děkuji za odpovědi.
Tempomat je třeba ještě povolit v CIM modulu kvůli páčce a v IPC budících kvůli kontrolce. Na dieselu se spojkový spínač vůbec neřeší a pokud je vadný, tak to ŘJ motoru nahlásí.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
No a chyba kterou sem napsal výše, konkrétně:
(58) - Present
tak ta s tím spínačem souvisí? Po výpisu chyb je tam tahle chyba opakovaně. Samozřejmě že se nebráním pomoci, jen chci vědět, jestli je to zapeklitost pro lajka, nebo rychlovka pro odborníka.
(58) - Present
tak ta s tím spínačem souvisí? Po výpisu chyb je tam tahle chyba opakovaně. Samozřejmě že se nebráním pomoci, jen chci vědět, jestli je to zapeklitost pro lajka, nebo rychlovka pro odborníka.