Zamrzlé ostřikovače

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
netrunner

Zamrzlé ostřikovače

Příspěvek od netrunner » 19 pro 2009, 20:17

Nějak mi přestaly na astře ostřikovat oba ostřikuvoače. Pravděpodobně zamrzly, protože jsem s autem nějakou dobu nejel a nestihl jsem vystříkat letní směs. Dolil jsem tam cca 1/2 zimní směsi a nechal auto víc jak 3 hodiny stát v podzemních garážích v nákupním centru (teploměr hlásil 11 °C). Ani potom ale ani jeden ostřikovač neostřikoval. Ani není slyšet hučení čerpadla. Je možné, že se čerpadlo zničilo? Nebo má přední a zadní ostřikovač každý svoje a spíš to nestihlo rozmrznout? Už nevím co s tím, dneska jsem bez ostřikovačí absolvoval 450 km cestu a byl to hnus.

Díky za každou dobrou radu.

Reklama

Kesi

Re: Zamrzlé ostřikovače

Příspěvek od Kesi » 19 pro 2009, 20:41

Pozri poistky. Teplomer mohol byť ovplyvnený aj teplom od motora
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

netrunner

Příspěvek od netrunner » 19 pro 2009, 20:49

A co vyzkoumám na pojistkách a kde? Osobně jsem rád, že otevřu kastli :D
Co se týče teploty, tak motorem to určitě nebylo, celou cestu ukazoval asi -10 °C, v garážích pak po třech hodinách stání těch +11 °C (a subjektivně tam teplo bylo).

Kesi

Příspěvek od Kesi » 19 pro 2009, 21:04

Poistka číslo 7 v motorovom priestore
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 19 pro 2009, 22:06

nic je to prostě zamrzlý a nějaký 3 hodiny v 11°C tomu fakt nepomůžou...to bys to tam musel nechat tak přes noc
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

netrunner

Příspěvek od netrunner » 19 pro 2009, 22:32

Díky. Nějaký nápad, kde to v Brně nechat tak dlouho stát, aby mě to nestálo půlku výplaty? Všechny garáže co znám jsou buď moc otevřený (u BVV, tesco v Krpolu, parkovací dům na moraváku, Vaňkovka...) a je v nich zima nebo jsou moc drahý (IBC, Slovan...) na celodenní stání.

pepcco

Příspěvek od pepcco » 20 pro 2009, 11:46

Tak s týmto som mal problém aj ja tento týždeň. Aj napriek tomu, že som mal zimnú zmes do ostrekovačou, kúpenú v Baumaxe, do -15 C. Pri vonkajšej teplote -4 C mi to komplet zamrzlo. Nalial som to naraz aj do ocovej Astry a tiež to zamrzlo, hneď ako vyšiel z garáže. Takže to nebola určite zimná zmes do ostrekovačou, aj napriek tomu, že na štítku bolo napísané Zimní směs do ostřikovaču, -15 C, bolo to od nejakého českého výrobcu. Nechal som auto v garáži, všetko som vystriekal a nalial som zimnú zmes do - 70 C a teraz pri rannej teplote - 18 C, bez problémou. 8-) Takže vás chcem upozorniť, na tu "kvalitnú zimnú zmes" Radšej niečo o pár korún/ centou drahšie, ale kvalitnejšie. 8-)
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1

swabel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swabel » 20 pro 2009, 18:12

Mala by to byt 1 z velkych stvorcovych poistiek v motorovej casti. Uz som sa s tym stretol. V servise by Ti dali dole predny naraznik a vybrali nadrzku na vodu a rozmrazili by napln teplovzdusnou pystolou :)
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK

netrunner

Příspěvek od netrunner » 21 pro 2009, 21:32

Tak problém je vyřešený. Přes noc v teple v garážích.

Ale přecejen tam byla prasklá pojistka. Ne ale č. 7, jak někdo psal, ale č. 8. POZOR NA TO, Astra má dvě verze pojistkové skříně podle stupně výbavy. Je to 10A (červená) malá pojistka. Ta samá chrání i zámek víka od kufru. Pokud se někomu tedy podaří odpálit pojistku zamrzlým čerpadlem, nedostane se do kufru.

A rada na závěr - Oplíci na autech hrozně šetří, takže v zadní pojiskové skříňce (jak je hezky popsáno v manuálu) žádné náhradní pojistky nehledejte (leda že byste si je tam dali sami). Sada stojí holt celých 30 Kč.

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 21 pro 2009, 22:52

nevim ale já když si koupil novýho opla tak sem dostal orig. sadu žárovek a pojistek, takže o šetření asi řeč bejt nemůže
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Odpovědět