Zdravim,
Preco si nekupite automat ktory sleduje napatie a podla toho prepne do pozadovaneho tvaru nabijania ... ale nenabastlite - je to len otazkou jedneho riadiaceho cipu od Texas instrument UC3906 (asi 150Kc) alebo novsia / pulzna technologia UC3909 ... Ak by ma niekto zaujem tak mam doma asi po 2 kusy z tychto integracov ...
Ked som bol mlady (asi pred 3 rokmi

) tak som nabastlil
http://michal.slansky.sweb.cz/data/inte ... u/text.pdf - cena bola stanovena tymto integracom, ostatne veci som mal z domacich zasob. Je spolahliva, a zda sa mi lepsia ako co kupil moj otec za par tisic ... tiez automat ... len akurat moja nie je tak pekna ...
Ak by som chcel pekny tak si kupim najlacnejsiu nabijacku napr. v Tescu ... hned vyhodim co tam je ... predpokladam ze len 4 diody ... a hned naimplementujem tento integrac ... za 500Kc budem mat super automaticku nabijacku ...
Maximalny odporucany prud dobijania je desatina kapacity baterky ... mensi prud moze byt... vacsie sa nedoporucuje
To machy: podla toho vzorca pocitat je celkom o hubu ... jednak nemas ucinnost nabijania a jednak by si musel mat bateriu celkom vybitu ...
Prajem pekny den.
M.