Servisni plan Astra H

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Mr.Crow

Re: Servisni plan Astra H

Příspěvek od Mr.Crow » 23 dub 2014, 22:18

Ahojte,
Rozhodol som sa tento rok, že si spravím servisnú prehliadku svojpomocne prípadne niektoré úkony prenechám na skúseného mechanika. Doteraz som chodil s autom do "autorizovaného" servisu čo bol naozaj autorizovaný podľa papierov, ale ani zďaleka podľa skúseností. Zakaždým tam nechať od 200€a viac si myslím, že je tak trochu zlodejina. Naposledy vymenili len olej a faktúra nebola menšia ako 200€ (obhliadka ochrany proti korózii 45€ pritom miestami má korózie riadne, liter oleja za 17,7€ čo v e-shope stojí 8€). Okrem toho nič nevymenili. Myslím si, že bude lepšie ak tieto peniaze využijem a kúpim si radšej kvalitnejší olej aj s filtrom a k tomu vymením viacej vecí na aute takto sám ako to dávať "autorizovaným" servisom.

Chytil som servisný plán a porovnal ho s intervalmi prehliadok a skonštatoval som následovné:
Chladiaca kvapalina - kontrola a stav
brzdová kvapalina - kontrola a stav (vymeniť!!! nebola doposiaľ menená)
rebrovaný klinový remeň - skontrolovať
kvapalina v posilňovači riadenia - kontrola prípadne vymeniť
motorový olej - výmena!!! podľa normy
filter motorového oleja - výmena!!!
palivový filter - výmena!!! človek nevie čo tankuje na tých čerpačkách
palivový filter - vypustenie skondenzovanej vody - raz ročne
klimatizácia nejde po zime- napustiť a natlakovať
premazanie - pántov dverí, kapoty, kufra, zámkov
lekárnička- skontrolovať platnosť

toto je také gro na čo by som sa pustil čo vymeniť a podobne.

Chcel by som sa spýtať tých čo majú skúsenosti čo všetko by som potreboval napríklad pri výmene oleja (skrutkové štuple alebo hliníkové/medené podložky). Ďakujem za všetky rady a pripomienky
Opel Astra H, kombi, 1,9 CDTi, 110 kw, Z19DTH, r.v. 2008

Reklama

Odpovědět