Při řazení zpátečky jde přes zuby.
Re: Při řazení zpátečky jde přes zuby.
Tak tak, už jsem se s tím taky naučil. Nejdřív zmáčknu a pustím spojku, pak ji zmáčknu a opatrně, pomaličku řadím zpátečku.
Opel Astra H 1.4 16V, r.v. 04/2008
Naše Astra 1.4, 2008
Naše Astra 1.4, 2008
- Reklama
- jour
- Kontaktovat uživatele:
Uz ma to zacina riadne stvat. Nove auto a spiatocka ide cez zuby. Uz som prekrocil aj 20 tis km a stale to pretrvava. Ta prevodovka je proste zle navrhnuta
Este ked je motor studeny tak to nerobi ale po jazde vzdy!
![Smutný :(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
Melanie - Astra Classic III. 5-dv. A16XER
Mně se to stává jen tehdy když potřebuju někde rychle zacouvat. Třeba přijedu k vjezdu do domu, zamnou jede v dálce auto, tak rychle zastavim, hodim zpátečku a tehdy to zadrhne. Pokud mám čas, v klidu zastavím a pomalu zařadím, tak je vše ok.
vyskusaj podrzat spojku tak 2-3 sekundy a az potom radit
Astra G 1.4 16V X14XE
- jour
- Kontaktovat uživatele:
skúšam čakať 5 sekúnd, skúšam vymačknúť spojku na 2-3 krát, skúšam velmi pomaly radiť a stále to škrípe. a rozhodne ju neradím rýchlo vtedy je to najhoršie.. v podstate mi to robí stále, občas viac, občas menej a nerobí to iba pri studenom motre ked idem 2 km do práce a nestihne s aohriať.
Tak ono je to prostě stav věci u Opla - to se ti nezlepší nikdy. Teda poté, co si koupíš jiný auto tak ano ![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Když je to studené, tedy olej v převodovce, tak se ty kolečka tam jen s těží točí, takže to přes zuby moc nejde. Když už je olej zahřátý, tak se kolečka točí už skoro samy a tak je to pak cítit. Ono ani po vymáčknutí spojky se zcela nezastaví. Čím dříve tam tu zpátečku budeš rvát, tím víc jí uslyšíš, protože se ozubené kola točí ještě dost rychle. Protože na zpátečkovém kole bývají rovné zuby i bez synchronů, tak tohle vždycky bude dělat...
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."![Obrázek](http://hidentity.org/hid/CZ866441.gif)
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
![Obrázek](http://hidentity.org/hid/CZ866441.gif)
- jour
- Kontaktovat uživatele:
Frydex: dik za vystvetlenie pre laika
Ja sa len divim, ze u modelu classic, kde by mali byt chyby vychytane sa to stale deje :/ Asi sa ludia nestazovali na to tak sa to neriesilo.
Převodovka by byla asi drahá sranda na výměnu za novější a protože Classic je už na vedlejší koleji, nemají k tomu důvod.
U 1.6ky mě to dokázalo vytočit, když sem potřeboval rychlo odněkud vyjet, někdy nepomohlo ani 3x šlápnout na spojku. Teď takovej problém nemám ![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)