Rezonance z oblasti motoru
Re: Rezonance z oblasti motoru
Myslim ze to nebude snehem ale teplem. Nejaka soucastka se ohrala, roztahla, posunula vuci jine a zvuk je na svete. Ale mas pravdu ze ted to vetsinou slysim taky pri 2700-3000ot... Dela to i kdyz "proslapnu" motor na neutral.
Ja se chystam koupit nasadu na povoleni torx sroubu co drzi kryt rozvodu, netusite nekdo velikost?
Ja se chystam koupit nasadu na povoleni torx sroubu co drzi kryt rozvodu, netusite nekdo velikost?
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
- Reklama
Ale řekni mi proč to začlo ted když sněžilo.. už týden to bylo v pohodě a to jezdím každej den v -14 a prostě nic a najednou bum a bylo to vsad boty že zítra to bude dělat zase od studena až se to ztratí v teple :D Jo motor sem protáčel na tu hranici těch otáček a nedělalo to až takovej zvuk jako při zařazený rychlosti ale dělalo to něco podobnýho to prostě bude někde v motoru Ale hlavní je pořád to že to zmizí ten zvuk a tím padem to není asi nějaká vážna závada
Westlere jestli máš někoho kdo by ti mohl šlapat plyn tak bych to udělal tak že jeden bude šlapat a druhej bude poslouchat odkud to vychází !
Tak zase tentokrát při šlapaní plynu v 2500 otáčkách a při klesání při 2800 otáčkách (zase až po ohřátí) ... tak sem dneska zkoumal víc motor avšiml jsem si že se led rád usazuje u prave strany v těch mřížkách odkud se asi nasává vzduch takže je možný že se teplem trošku povolí a zpusobuje vibrace (a dokazovalo by to tu teorii že to dělá pouze při sněhu jelikož když byla zima a sucho tak nic nevibrovalo a jakmile napadl sníh a zamrzl tak to začlo ) a taky sem si všiml že přední maska (ta chromovaná) je docela dost na volno takže musím jí dotáhnout + že jsou u pravé strany dvě plastové hadičky které vedou někam podběhem nejspíše elektroinstalace tak ještě to! No adneska jsem zjistil že se zvuk ozývá pouze z pravé strany takže to bude něco tam ..
Nejvíce zajímavé je ale to že to dělá pouze když jedu z práce když jedu do práce tak je klid ! Hehe
Nejvíce zajímavé je ale to že to dělá pouze když jedu z práce když jedu do práce tak je klid ! Hehe
nechce Ťa vytáčať, aby si nesprdnul šéfa
Astra H Caravan 1.7 CDTi, 59 kW, r. v. 2005
- jour
- Kontaktovat uživatele:
Dobry tip s tou maskou a hadickami. Skusim skontrolovat masku a hadicky. Ak bude treba, pripevnim ich tesa paskou.
Melanie - Astra Classic III. 5-dv. A16XER
To je dost možny naš šef je magor toho nasereš a je schopnej tě zabítmimar píše:nechce Ťa vytáčať, aby si nesprdnul šéfa
Nove poznatky: Tak jsem konecne sehnal orech s vnitrnim torxem, kterym sel povolit kryt. Po sundani krytu rozvodu jsem prisel na to, ze pod nim je jeste dalsi maly dil, jez tvori soucast krytu (vedle silenbloku motoru). Tato cast je VOLNE prilozena k bocnimu krytu u motoru. Horni cast (kterou jsem sundal) tu spodni pouze pritlacuje. Myslim ze zdroj vibraci je prave zminena volna cast. Nemel jsem cas si s tim moc hrat, ale dam zpravu jestli pomohlo lepsi usazeni a pritahnuti. Pokud to nepomuze, mam v planu jeste vlozit maly kousek mekke pasky mezi drzak silenbloku a zmineny kryt, doufam ze se timto cely problem vyresi.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
- jour
- Kontaktovat uživatele:
presne o tomto som hovoril, ze su tam dva kryty rozvodov a navzajom nie su spojene, medzi nimi je volno a moze to rezonovat. skus prosim spravit nejake fotky s montaze/demontaze/upravy
- jour
- Kontaktovat uživatele:
westler: mas nejake nove poznatky?
mne to teraz cez vikend, aj pri teplotach nad nulou dost vibrovalo.
bol som na dlhej trase a jazdil som hodne kopce a serpentiny. po nastartovani to nerobilo ale vzdy po ohriati uz ano. je to v rozmedzi tych 2250 -2750 dle otackomeru a bez vypnuteho radia ma to dost stve
po jednej jazde som nechal priatelku nech sliape na plyn a ja som pocuval motor. zvonku to znie inac ako zvnutra ale skor sa mi zdalo ze ten zvuk ide od kovoveho krytu zvodov ako od plastoveho krytu rozvodov.
viem ze to nie je zavada ale len nedokonalost, no ajtak je to dost rusive.. nemam rad pazvuky..
mne to teraz cez vikend, aj pri teplotach nad nulou dost vibrovalo.
bol som na dlhej trase a jazdil som hodne kopce a serpentiny. po nastartovani to nerobilo ale vzdy po ohriati uz ano. je to v rozmedzi tych 2250 -2750 dle otackomeru a bez vypnuteho radia ma to dost stve
po jednej jazde som nechal priatelku nech sliape na plyn a ja som pocuval motor. zvonku to znie inac ako zvnutra ale skor sa mi zdalo ze ten zvuk ide od kovoveho krytu zvodov ako od plastoveho krytu rozvodov.
viem ze to nie je zavada ale len nedokonalost, no ajtak je to dost rusive.. nemam rad pazvuky..