Prasknutí hadičky chladicí soustavy

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Honzák

Re: Prasknutí hadičky chladicí soustavy

Příspěvek od Honzák » 18 kvě 2011, 10:10

Tak známý se mi ještě z toho servisu neozval :? Už jsem jak na trní. Já už bych s tím autem rád vyrazil k někomu šikovnému na ten výlet na diagnostiku, výměnu oleje a filtrů a on pořád nic... A to jsem mu koupil basičku piva. Asi jsem mu jí měl dát spíš až po tom, co to udělá :)
Po tom, co jsem si tady přečetl příspěvky na téma nereagování motoru na přidání plynu, tak se nějak nemohu zbavit katastrofických scénářů typu zničená ŘJ atd. Nebo to opravdu mohlo být tím únikem vody a šlo jenom o nouzák... Každopádně jisté je to, že potřebuji dát Astru k někomu, kdo má diagnostiku a podíval by se na to.

Ohledně ceny sady rozvodů mi Ondra-Hammar poslal doporučení na tyto rozvody:
"http://www.hamar.cz/5-sady-rozvodu-rozvody". Cena za ty nejlevnější 2670 Kč - tj. asi 105 euro , mi připadá velice dobrá. Poštovné už nebude tak drahé. Já si je tady objednám.

Jinak chtěl jsem ti poděkovat za cenné rady. Snad to všechno dobře dopadne a já už se místo starostí budu moci věnovat s Astrou radostem... A tobě ať vyjde příští rok ta koupě! Přeju hodně pohodových kilometrů!
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74kw r.v. 2004

Reklama

Adriano2

Příspěvek od Adriano2 » 18 kvě 2011, 10:34

Toto sa nám stalo po ceste z tréningu , v Peugeote 206 1,9 D.
Celú cestu teplota bola len 95 st,no po zastavení a vystúpení z vozidla smrad a dym.
Žiadna kontrolka nič, nakoniec sa spieklo tesnenie pod hlavou , vďaka dieravej hadičke cez ktorú vytiekla všetka chladiaca kvapalina.
Momentálne sa rieši či neni k.o. hlava
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005

Honzák

Příspěvek od Honzák » 18 kvě 2011, 10:43

A sakra. Takže ono to je koukám nakonec jedno, jestli v tom autě je ukazatel teploty nebo ne... Tak snad to bude "jenom" to těsnění.

papak13

Příspěvek od papak13 » 18 kvě 2011, 10:56

Este k tym rozvodom pre istotu a dobry pocit si vymen aj vodnu pumpu v manuali je to a malo by sa to aj preventivne s rozvodmi!
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT

Honzák

Příspěvek od Honzák » 18 kvě 2011, 11:17

Také jsem na ní koukal a není tak drahá. Vím, že by se měla také vyměnit, ale myslím, že když se ta stará pokazí, tak by se nic hrozného nestalo. Ona asi pohání právě chladicí kapalinu v chladicí soustavě? Takže přímý vliv na funkci motoru asi nemá...
Rozhodnu se podle toho, jak dopadnou a kolik budou stát ty akutní opravy a výměny. Na druhou stranu, když už budou dole rozvody, tak aby se potom nemusely sundavat jenom kvůli výměně té pumpy. Asi jí tedy vyměním také.

papak13

Příspěvek od papak13 » 19 kvě 2011, 13:57

No co ako to vyzera? UZ je to ok?

Honzák

Příspěvek od Honzák » 19 kvě 2011, 14:27

Tak mechanik už se ozval. Těsnění i hlava motoru jsou prý v pořádku 8-) Tak to je hlavní zpráva. Hadičku vyměnil.
Teď koukal na přední brzdové destičky a ty se prý měnit nemusí, jenom je obrousí. Podle něj ještě 20.000 km vydrží.

papak13

Příspěvek od papak13 » 19 kvě 2011, 14:30

No tak to som rad ze sa to zaobislo len takou prkotinou:)
Tak teraz sup nejaky peniazky do nenavratnej investicie zvanej auto:) A uz len tankovat a jazdit a jazdit.

A uz si sa nejako dohodol s Vojtom?

Honzák

Příspěvek od Honzák » 19 kvě 2011, 14:54

Nebudeš mi věřit, ale já jsem také rád:-) Teď už jenom vyměnit olej, filtry, rozvody, pumpu, údělat úplnou prohlídku + diagnostiku, dát check control, spravit klimatizaci, zamáznout menší ďubičky od kamínků, dát MP3 přehrávač a můžu jezdit:-)
Vojtovi už jsem psal, ale odpověděl mi, že nemá dílnu, že dělá pouze diagnostiku a např. úpravy displaye... Takže budu muset stejně do servisu.

papak13

Příspěvek od papak13 » 19 kvě 2011, 14:58

No nechcem ti do toho kecat ale ked si das toto vsetko spravit do servisu tak to bude za robotu riadna palka a uplne zbytocne!
Si spominal ze si chces pravit vyleta tak chod do Brna za Romanom on ti to vsetko urobi ked sa s nim dohodnes:)
Sice je to dialka al plus je v tom ze je to macher, druhe plus je to ze budes mat riadny vylet a tretie plus je ze to nebude stat tolko co v servise!

Ale to je len moj nazor takze to uplne vypusti z hlavy a riad sa podla seba!

Odpovědět