velkosť nádrže a presnosť PP
Re: velkosť nádrže a presnosť PP
Já to teda počítám obráceně (l/km)x100... A spotřeba se mi o pár deci liší, ale není to nic tragického...
- Reklama
Nazdar chlapíci. Presnosť PP asi nebude veľmi O.K. Ja som sa teraz na to pozrel a výpočet PP sa líši asi o 0,3 dl. Spotrebované litre nafty som vydelil ubehnutými km a následne x100 a vyšla mi dlhodoba spotreba 7,0 l, ale podľa výpočtu PP mi to ukazuje 7,3 l.
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1
Tak přesnost PC není stoprocentní - spotřebu počítá ŘJ z doby otevření vstřiku. Dojezd je vždy větší, než to ukazuje minimálně o 50 až 100 km. Pokaždé nedocvakáte do nádrže stejně plnou - občas bublinka atd, také při různých teplotách se výsledky liší. V létě natankovaných 40 litrů se pak teplem zvětší, v zimě naopak. Je to trochu plus minus, pokud je rozdíl do nějakých 0,3 l/100 km je to prima. A jedna malá technická poznámka - v testrežimu GID, jak se uvádí zrychlení/zpomalení je minimálně chyba v jednotkách, mělo by být metr za sekundu na druhou. Jinak by to byla rychlost. Nicméně při sledování této veličiny v závislosti na stavu auta nejsem přesvědčen, že to ukazuje zrovna zrychlení...no budu to ještě pozorovat.
Dneska sem to trosku sledoval a vypada to na rychlost v m/s a hned pod tim je rychlost v km/h. Zrychleni by totiz pri ustalene rychlosti melo byt teoreticky nulove.
Opel Astra H 5D Z16XEP 05 Elegance Black
-
Jaká je kapacita nádrže
Koupil jsem teď Astru H (2005) 1,9 CDTi kombi, ale nemůžu se nikde dopátrat, jak má velikou nádrž. Poradí někdo?
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 88KW, stříbrná, r. v. 2005
Re: Jaká je kapacita nádrže
Objem 52lMagickiller píše:Koupil jsem teď Astru H (2005) 1,9 CDTi kombi, ale nemůžu se nikde dopátrat, jak má velikou nádrž. Poradí někdo?
Dneska jsem dotankoval do hoodne dlouho blikajiciho svetylka nadrze.
A pouze 46l. coz je zajimave zdalo se mi ze jsem dost na dne.
A pouze 46l. coz je zajimave zdalo se mi ze jsem dost na dne.
Opel Astra H caravan 1.8 103kw
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti
Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda
Skicamp.cz
Private Ski School
Chcibytinstruktor.cz
VW T5 9míst, 1.9 TDI, - NOVĚ možnost půjčit třeba na dovolenou.
ex: Opel Vivaro 2.5dti
ex: Astra H caravan 1.7cdti
Sherpaski.cz
lyžařská, snowboardová, telemarková škola Hrubá Voda
Skicamp.cz
Private Ski School
Chcibytinstruktor.cz
Tak jeden poznatek, v Nemecku pri koupi byla nadrz temer prazdna, dojezd pc ukazoval asi 40km, tak jsem vzal plnou a jen 44L.
U nas jsem taky tankoval, dojezd byl 30km a nabral jsem 47L
U nas jsem taky tankoval, dojezd byl 30km a nabral jsem 47L
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Ona je otázka, co je ta plná nádrž. Jestli do vypnutí pistole nebo dotankování až po hrdlo že je vidět hladina paliva. V tom může být docela rozdíl. Mě se teda do Astry nikdy nepovedlo natankovat víc jak 48 litrů. Ale netankuju až po hrdlo, ale tak na 3 vypnutí pistole.
Cvakne pistole a vytahuju nekde zde bylo psano ze neni dobre se tam snazit nalit co nejvic
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet