Hučí kompresor klimatizace

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
martini

Re: Hučí kompresor klimatizace

Příspěvek od martini » 22 čer 2010, 20:00

Kesi píše:Tak dnes vymenený chladič klimatizácie. Celkom brnkačka zajtra ideme naplniť a uvidíme.
Pre ilustráciu: Takto sa vysypal chladič po odmontovaní
Ahoj mužeš napsat postup vyměny....... co jsi musel vše shodit aby byl dobrry přistup dik za info asi mne to taky nemine
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL

Reklama

Kesi

Příspěvek od Kesi » 22 čer 2010, 20:42

Postup je jednoduchý. Myslel som že to pôjde bez demontáže predného nárazníka ale nejde.
Demontovať:prednú masku, nárazník
Odpojiť kábel od ventilátora klimatizácie a odsvorkovať káble ktoré sú okolo ventilátora prichytené (zapamätať si ako boli uchytené) a vycvaknúť rélé (2ks) z držiaka ventilátora
Odpojiť hadice a konektor spímača od chladiča (pozor aby sa nečistoty nedostali do ústia hadíc)
Demontovať chladič (4 x torx) a vytiahnuť spodkom
Demontovať ventilátor z chladiča (matky v hornej časti)

Montáž v opačnom poradí. Pri montáž doporučujem vymeniť "O" krúžky na hadiciach a spínači.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

Steve29

Příspěvek od Steve29 » 23 čer 2010, 16:35

Ahojte, dneska som bol cely deň v servise a vratili mi auto s nefunkčnou klímou. Vraj je všetko v poriadku, ale nechladí. :evil: Pre istotu za výmenu expanzného ventilu a natlakovanie zobrali 300 eur. :cry:
Mám dosť a pôjdem na to po svojom. Chladiar v Lučenci poradil že keď je expanzný ventil už dobrý / starý bol zaseknutý / a stále sú nevyrovnané tlaky tak to je filter s vysúšačom. Kupim vysúšač v piatok a vymenim si to sám. Potom to natlakujem u chladiara a uvidíme......
A moja skúsenosť: dávajte si pozor či vám to robia automatom lebo sú to iba hobby stroje. Mne naúčtovali 450 g chladiva a po 10 min. u chladiara som mal 220 g. Unik žiadny, natlakovali sme dusíkom a nikde neuniká.....
Caravan, 1,9 CDTI 88 kW, 5,5 l / 100 km. EGR OFF:-)

martini

Příspěvek od martini » 23 čer 2010, 18:50

Kesi píše:Postup je jednoduchý. Myslel som že to pôjde bez demontáže predného nárazníka ale nejde.
Demontovať:prednú masku, nárazník
Odpojiť kábel od ventilátora klimatizácie a odsvorkovať káble ktoré sú okolo ventilátora prichytené (zapamätať si ako boli uchytené) a vycvaknúť rélé (2ks) z držiaka ventilátora
Odpojiť hadice a konektor spímača od chladiča (pozor aby sa nečistoty nedostali do ústia hadíc)
Demontovať chladič (4 x torx) a vytiahnuť spodkom
Demontovať ventilátor z chladiča (matky v hornej časti)

Montáž v opačnom poradí. Pri montáž doporučujem vymeniť "O" krúžky na hadiciach a spínači.
CHci se zeptat stejnej postup i když mam auto,motor viz.podpis?bez toho narazniku dolu se to opravdu neda?
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL

Kesi

Příspěvek od Kesi » 23 čer 2010, 21:11

Tak dnes naplnená klíma. Chladič drží! (zatiaľ) čuduj sa svete žiadny brum od kompresora. 8-) Pohrával som sa z myšlienkou vymeniť aj expanzný ventil, ale ten čo my kamarát objednal bol na Gčko, tak som to ani nevyberal. Chladiar my dnes povedal že kontrastná látka spôsobuje problémy expanzným ventilom, vraj môže zaniesť trysku.

Steve29: Ja by som to určite reklamoval! Ja som dal za chladič 125,- € a naplnenie aj z olejom 30,-€ (svoju prácu samozrejme nepočítam :D )

martini: neviem či tam máš viac miesta. Ale demontovať netreba celý nárazník stačí ten plast :D k ti to bude robiť niekto kto to už robil tak je to 10min.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

Mazety

Příspěvek od Mazety » 29 čer 2010, 12:21

Taky přileju do ohně, nehučí mi kompresor podle otáček v tahu, ale pouze při motorovém brždění, nejvíc to slyšim na dvojku.
Dřív jsem nevěděl, že mám puštěnou klimu a teď jsem celkem nespokojen, poklesl mi výkon tak o 15%, klima chladí perfektně,
při vypnutý klimě je vše OK. :?
EX Opel Astra H caravan

Mazety

Příspěvek od Mazety » 29 čer 2010, 20:25

tak a teď to hučí někdy i na volnoběh, je to jako by rachocení nějakýho plechu co táhnete pod autem :shock:
nemůže tam být něco uvolněnýho? ale pochybuju, když ztrácím výkon :?
EX Opel Astra H caravan

Steve29

Příspěvek od Steve29 » 30 čer 2010, 11:03

Ahojte,

vymenil som si vysúšač v chladiči klímy, pekne som poskladal ale po naplnení sme zistili že mi nezapína ventilátor. Predtým mi to fungovalo, tak som skontroloval poistky čo som mal v motorovom priestore a kufri a všetko OK. Chladí len ventilátor nezapne a prehreje sa chladič. Vedeli by ste niekto pomôcť ktoré relé spína kompresor pri prehriatí alebo je na to spínač? Skúsim to zapojiť cez víkend na priamy prúd či je dobrý motorček ventilátora........aspoň že už chladí.......... :roll:

Díky za pomoc zatiaľ
Caravan, 1,9 CDTI 88 kW, 5,5 l / 100 km. EGR OFF:-)

swabel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swabel » 01 črc 2010, 23:20

Steve29 píše:A moja skúsenosť: dávajte si pozor či vám to robia automatom lebo sú to iba hobby stroje. Mne naúčtovali 450 g chladiva a po 10 min. u chladiara som mal 220 g. Unik žiadny, natlakovali sme dusíkom a nikde neuniká.....
Predvcerom som bol som pri plneni mojej klimy, taktiez na automate, stroju sa podarilo natlacit 280g chladiva, zasekol sa a nechcel tlacit dalej. Servisak vsak hned zareagoval, aby som zapol klimu naplno, kompresor klimy tomu pomohol a pekne to potiahol, stroj sa pustil dalej a dotlacil az na celych 450g. Tak kto vie, ako Ti to robili, mozno sa im podarilo napchat len 220g chladiva a nepustilo ich dalej....
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK

Mazety

Příspěvek od Mazety » 07 črc 2010, 08:45

Mazety píše: poklesl mi výkon tak o 15%, klima chladí perfektně,
při vypnutý klimě je vše OK. :?
tak mám po servise, přidřený motorek ventilátoru chladiče klimy :shock:
EX Opel Astra H caravan

Odpovědět