Astra H, 2.0 Turbo - nesprávný poměr polohy plynového pedálu

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
PetrD

Re: Astra H, 2.0 Turbo - nesprávný poměr polohy plynového pe

Příspěvek od PetrD » 07 lis 2011, 23:46

Tak jestli je tady návod na čištění těch kontaktů, to nevím. Já jsem ten problém řešil s RomanemK v Brně. Jeho postup byl: Otestování původního pedálu, ten se zdál dobrý. Nicméně výměna za dobrý již použitý. Odpojení baterie.Pak přihnutí kontaktů které jsou pod pojiskovou skříní v motorovém prostoru - je třeba odšroubovat panel s pojiskami. Po té sestavení zpět a odjel jsem. To vydrželo týden, pak se chyba objevila. Pak znova návštěva u RomanaK, důkladná diagnostika při které padlo podezření i na dobíjení, jelikož napětí při zatížení bylo i pod 12V. Ale nakonec byla za původce označena řídící jednotka, ŘJ by prý měla do 9V fungovat. Poslední pokus bylo sundání a nasazení konektorů ŘJ. Tím jsme rozebrali všechny spoje mezi pedálem a ŘJ (kromě jednoho který je uvnitř kabiny asi těžko přístupný a já nevím kde - už nevím kde to Roman říkal). Doma jsem je ještě jednou sundal a vyčistil čistícím sprajem na kontakty. Nepoužil jsem konzervační, který nechává kontakty masné, ale pouze čistící, který se vypaří. Který je na to lepší , nevím. Konektory jsou 2 a mají zajištovací páku, kterou je třeba vyklopit než je možné je sundat. A po té zapáskoval kabeláž. A zatím je klid.
Řídící jednotka je těsně před levým předním kolem. Vytoč kola doprava a jsou tam 2 šroubky které drží podběh. Ty vyšroubovat a dostaneš se k ní. Když jsem to viděl prvně, nevěřil jsem že by jí tam mohl někdo umístit.
Netvrdím že tvůj problém je stejný, já jsem problémy se servem neměl a servo se opravdu vypína při nízkém palubním napětí. Pokud mě chyba vyskočila, tak auto na pedál vůbec nereagovalo. Musel jsem vypnout motor a znovu nastartovat. Ale myslím že vyčištěním nic nezkazíš a mně to pomohlo.
PS: Musel jsem dříve čistit i konektory k ABS senzorů, protože mi to hlásilo chybu, někde na fóru je tu snad celé vlákno o této chybě. Takže s konektory, aspoň já ,celkem zápasím.
Astra H - Z17DTL

Reklama

Odpovědět