Prasknutí hadičky chladicí soustavy
Re: Prasknutí hadičky chladicí soustavy
Prosim ta a to co robi ten tvoj mechanik s jednou hadickou? Ju vyraba?:)
Mne ked to prdlo tak som do poobede objednal v opli, na druhy den rano o 9 mi prisla a za pol hodinku to bolo vymene a to som si robil sam!
Este jedna otazocka kolko km mas najazdene?
A ak chces nieco dorabat tak su tu dvaja odbornici ktori su omnoho omnoho a este raz omnoho lepsi odbornici ako ti amateri v opli teda aspon u nas na SK! Je to Vojto a Romank! Koho mas blizsie vzdy za nim:)
Mne ked to prdlo tak som do poobede objednal v opli, na druhy den rano o 9 mi prisla a za pol hodinku to bolo vymene a to som si robil sam!
A ak chces nieco dorabat tak su tu dvaja odbornici ktori su omnoho omnoho a este raz omnoho lepsi odbornici ako ti amateri v opli teda aspon u nas na SK! Je to Vojto a Romank! Koho mas blizsie vzdy za nim:)
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT
- Reklama
Pozri si aj toto aspon uvidis ze nie sme sami:)
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... it=hadicka
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... a&start=20
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... it=hadicka
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... a&start=20
No on toho má docela dost a objednal jí údajně teprve minulý pátek. Tak čekám, že zítra už mi možná zavolá. Já jsem se do té výměny nepouštěl a dal jsem to k němu, jelikož chci také slyšet jeho názor na to, jestli jsem něco neudělal s hlavou motoru. On to přeci jenom pozná líp (já poznám max. jestli v oleji není voda).papak13 píše:Prosim ta a to co robi ten tvoj mechanik s jednou hadickou? Ju vyraba?:)
Já mám naježděno docela dost:-) Ale jestli myslíš, kolik má najetá ta moje Astra, tak 150.000 km. Proto ještě čekám, jaká přijde další pohroma:-)
Blíž to mám asi k tomu Vojtovi (ten je tuším od Pardubic), ale klidně si udělám i výlet na Moravu do Brna. To víš, že by se mi nějaký šikovný člověk co vidí do Aster hodil. Já si také myslím o hodně z těch autorizovaných servisů, že jsou jenom dražší. A ve finále je to jenom o lidech.
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74kw r.v. 2004
Pro Papák13 - Tak koukám, že na to, jak často praskaj hadičky, klucí od Opelu nějak předčasně vynechali budík teploty na přístrojovce. Vím, že tam je ještě ta kontrolka, ale motoru jistě dobře nedělá, když člověk zastaví v poslední chvíli až když se to rozsvítí... Prostě chtěl bych nějak sehnat ten checkcontrol.
Ak mas Vojta blizko dohodni sa s nim on ma velmi rozumne ceny a dokaze vsetko urobit:)
Ono sa da zistit teplota vody cez servisne menu neviem ci o tom vies. Mozno uz hej ale aj tak napisem kratky postup:
Stlacit settings na radiu a podrzat tak 3-5 sekund. Potom uz len stlacar tlacitko BC a listujes v menu a tusim vo 4 alebo v 5 okne nie som si isty je policko coolant a tam je tepota vody!
Mala poznamka robit so zapnutym klucikom lebo inak to vzdy ukaze 73 stupnov.
Ono sa da zistit teplota vody cez servisne menu neviem ci o tom vies. Mozno uz hej ale aj tak napisem kratky postup:
Stlacit settings na radiu a podrzat tak 3-5 sekund. Potom uz len stlacar tlacitko BC a listujes v menu a tusim vo 4 alebo v 5 okne nie som si isty je policko coolant a tam je tepota vody!
No toho Vojtu zrovna blízko nemám (asi 150 km), ale stejně za ním asi zajedu a zkusím se s ním domluvit. Potřebuji někoho šikovného, kdo se mi na tu mojí Astru podívá a hodilo by se mi to i kdybych měl další problém. Ten můj technik něco zvládne, ale spíš takové ty malé opravy. A tady čtu na toho Vojtu a RomanaK samou chválu. A možná mi poradí i něco jiného co ještě nevím a na co bych si měl dát pozor. Takže to se asi vyplatí.papak13 píše:Ak mas Vojta blizko dohodni sa s nim on ma velmi rozumne ceny a dokaze vsetko urobit:)
O tom servisním menu vím. Já jsem rád, že jsi mi napsal ten postup, jak se do něj dostat. Děkuju. Mě se to totiž několikrát povedlo, ale nikdy jsem nepostřehl jak se mi to povedlo:-) A nevěděl jsem to o tom zapnutém klíčku. No ale stejně bych ho tam nechtěl mít po celou dobu jízdy, kvůli sledování teploty...
Díky moc, jsem rád za každé info. Je to pro mě nové auto, ale moc se mi zatím líbí, tak bych ho nerad nějak dojebal...
Nazdarek no co ako si dopadol? uz auticko beha?
Ahoj, ještě mi nevolal, tak to asi ještě nemá... Už aby to bylo a měl jsem ho doma. Pokud bude všechno v pořádku, nechám si u něj ještě vyměnit přední brzdné destičky a kotouče a taky olej a filtry. Vím, že si takovéhle práce dělá hodně lidí samo, ale já se do toho raději nepouštím. Až to všechno bude, tak do Astry natankuju plnou nádrž a pojedu někam na výlet. Je to s tímhle autíčkem pro mě hrozně příjemné povezeníčko a taky aby se kdyžtak projevily nějaké případné další problémy. Totiž asi 5 minut před tím, než mi začala svítit kontrolka teploty chladicí kapaliny, tak auto přestalo reagovat na přidávání plynu. Dál jelo, ale absolutně nevýkonně. Takže jsou dvě možnosti. Buď se samo přeplo do nouzového režimu, nebo je tam ještě nějaká jiná závada.
Ještě jsem se chtěl zeptat. Nevíš náhodou, jestli lze kontrolou zjistit stav rozvodových řetězů? Totiž na vysvětlenou - vím, že by se po koupi měly každopádně vyměnit, ale při zkušební jízdě jsme v kaslíku našli takovou malou kartičku s údajem, že byly před 50.000 km měněny. Ale žádné potvrzení. Tak teď přemýšlím, jestli té kartičce věřit, nebo raději opravdu koupit nové...
Ještě jsem se chtěl zeptat. Nevíš náhodou, jestli lze kontrolou zjistit stav rozvodových řetězů? Totiž na vysvětlenou - vím, že by se po koupi měly každopádně vyměnit, ale při zkušební jízdě jsme v kaslíku našli takovou malou kartičku s údajem, že byly před 50.000 km měněny. Ale žádné potvrzení. Tak teď přemýšlím, jestli té kartičce věřit, nebo raději opravdu koupit nové...
No v prvom rade my na nasich rozvodoch v astrickach teda 1.7 CDTI nemame retaz ale remen!
Ziadna kontrolka neexistuje len posudenie stavu skusenym mechanikom ale moje odporucanie je vymenit aj keby mi niekto zarucoval ze ich vymienal vcera!Ludia su svine a pri kupe ti nahovoria vselico a za tych +/- 150eur aj s vodnou pumpou urcite nestoja tie dalsie problemy a opravy co by boli s tym spojene! Urcite ti to tu odpruci kazdi!
Jedna otazocka kolko km mas na nom nabehane?
A ak si chces spravit vylet dohodni sa s Vojtom on ti cele auticko prezrie a pisal si ze to mas 150km takze 300km hore dole je pekny vylet:)
Ziadna kontrolka neexistuje len posudenie stavu skusenym mechanikom ale moje odporucanie je vymenit aj keby mi niekto zarucoval ze ich vymienal vcera!Ludia su svine a pri kupe ti nahovoria vselico a za tych +/- 150eur aj s vodnou pumpou urcite nestoja tie dalsie problemy a opravy co by boli s tym spojene! Urcite ti to tu odpruci kazdi!
Jedna otazocka kolko km mas na nom nabehane?
A ak si chces spravit vylet dohodni sa s Vojtom on ti cele auticko prezrie a pisal si ze to mas 150km takze 300km hore dole je pekny vylet:)
A este ma napadla jedna vec on ma za velmi slusne ceny aj nhardne diely, filtre proste vsetko co chces tak to mozes zbuchat pri jednej navsteve a bude ti to robit fakt odbornik! Keby ich nemam obch tak daleko tak urcite jazdim len ku nim!
Ja sa drzim hesla ako sa spravas ty k astricke tak sa sprava aj ona k tebe:)
Az na male vynimky:)
Ja sa drzim hesla ako sa spravas ty k astricke tak sa sprava aj ona k tebe:)
Az na male vynimky:)