problémy se startováním
problémy se startováním
Pořídíl jsem si před třemi týdny starší (4r, 28000 km) Astru H, 1.4/66 kW. Objevují se problémy při startování - opakované dlouhé protáčení - obvykle když auto několik hodin (přes noc) stojí, téměř až do vybití baterky. Pokud vypnu motor na pár minut, tak start proběhne bez problémů. A ještě - CD přehrávač odmítá "vyplivnout" vložené CD, které se třeba ani nespustí. I originální CD. Děkuji za případnou odpověď.
- Reklama
Re: problémy se startováním
Po více jak čtrnacti dnech v autorizovane opravně Opel a výměně poloviny součástek motoru byla závada odstraněna. Bylo to malinké těsnění někde na cestě paliva do motoru. Uvádím jako základní info pro podobně postiženého.
A kolik si naúčtovali za tu srandičku?
Aha, takze zrejme slaby tlak paliva. Zrejme by startovanie islo, keby si dal kluc do polohy 1, potom do 0, a potom opet do 1 a nastartoval. A uz by to frcalooooo. Ked das kluc do polohy 1, cerpadlo na sekundu ci dve zavrci a natlakuje system.
Ale dobre si urobil, ta gumicka stala urcite par korun....a kto by sa zakazdym startom nas******
Zdar,
Rado77
Ale dobre si urobil, ta gumicka stala urcite par korun....a kto by sa zakazdym startom nas******
Zdar,
Rado77
Astra H 1,6 16V kombi
Zdravím, mám podobnej problém, mám Astru H 1,8 16V,r.v.2004,koupil jsem ji nedávno,po týdnu občas nešla nastartovat,stačilo vyndat a zandat klíček a při nejhorším na potřetí chytla,když to nešlo,tak vůbec netočila,jen bylo slyšet čerpadlo,jak si nacucalo,ale startér se ani nehnul,po pár dnech jsem ji už nenatočil vůbec,četl jsem si tady rady,někteří píšete,že vám to dělalo ovládání na volantu,to já nemám,tempomat mi funguje bez problémů a hlavně při většině závad se vám aspoň točí motor,mě se startér ani nehne,mám tam imobilizér,ale při poruše by se startér měl taky točit,kdyby jste někdo věděl,tak prosím poraďte,ať zbytečně neplatím dlouhý zkoumání v servisu,třeba něco řekne diagnostika,ale taky nemusí.
Cau Dafsa,
problem je pravdepodobne v imobilizeri. Nevsimol si si, ci ti neblika kotrolka? Faktom je, ze pri chybe imobilizera motor ani necukne, je uplne ticho. Mne sa to tiez stalo, klucik von a znovu. A uz islo.
problem je pravdepodobne v imobilizeri. Nevsimol si si, ci ti neblika kotrolka? Faktom je, ze pri chybe imobilizera motor ani necukne, je uplne ticho. Mne sa to tiez stalo, klucik von a znovu. A uz islo.
Astra H 1,6 16V kombi
No právě že se mi vůbec žádná kontrolka nerozsvítila,jestli tam na imobilizér vůbec nějaká je,jestli to bude imobilizér,tak to bude asi pěkně drahá záležitost,nevím jak jsi to vyřešil ty,ale mě v servisu říkali,že jestli nemám nějakej kód k řídící jednotce (kterej teda nemám) tak že budou muset sehnat jinou jednotku,klíče a zapalovací skříňku a u starší Astry tahle sranda vyjde na 15.000,- takže počítám,že to bude kolem dvacky nebo ještě prosím napiš,jak jsi to vyřešit ty,moc dík za odpověď!
No blikala mi tam 1 kontrolka (sorry, toto auto mam len par dni), ale bola to kontrolka auta a cez neho servisny kluc. A auto mi ani nehleslo. Tak som bol trochu vyplaseny a jedine co ma napadlo bolo vyhodit kluc von a skusit start znovu. A zrazu islo vsetko normal.
S tym imobilizerom a RJ - to je nejaka hovadina, co tvrdi servis (co je koniec koncov uplne bezne, kja mam s autorizovanymi servismi more zlych zkusenosti). Existuje nejaky riadiaci modul imobilizera (neviem ci toto mali na mysli). Skusil si druhy kluc, ci sa to chova rovnako? Nemoze byt chyba napr. len vo vypalenej poistke?
Ten imo neodide len tak. Ak ti kluce nespadol povedzme do vody, tak na strane kluca je snad minimalna sanca, ze to odide. Na tu poistku sa pytam preto, lebo vravis, ze neblikala ani mnou popisovana kontrolka. Takze kuk tu poistku, potom budeme patrat dalej...
S tym imobilizerom a RJ - to je nejaka hovadina, co tvrdi servis (co je koniec koncov uplne bezne, kja mam s autorizovanymi servismi more zlych zkusenosti). Existuje nejaky riadiaci modul imobilizera (neviem ci toto mali na mysli). Skusil si druhy kluc, ci sa to chova rovnako? Nemoze byt chyba napr. len vo vypalenej poistke?
Ten imo neodide len tak. Ak ti kluce nespadol povedzme do vody, tak na strane kluca je snad minimalna sanca, ze to odide. Na tu poistku sa pytam preto, lebo vravis, ze neblikala ani mnou popisovana kontrolka. Takze kuk tu poistku, potom budeme patrat dalej...
Astra H 1,6 16V kombi
Druhej klíč jsem nezkoušel,ale dobrej nápad,s tím servisem máš pravdu,dám si to jinam a uvidíme,nejdřív to nechám napíchnout na diagnostiku,to je jen za 600,- takže pohoda a pak se uvidí co dál,každopádně dám vědět, tahle kontrolka mi tam vlastně bliká,ale to prej jen kvuli servisu,jinak za jízdy nikdy. No to je fuk,zkusím druhý klíče a pak diagnostiku. Dám vědět,dík moc
Tak skus ten kluc, a ak nic tak kuk poistky:
v kufri na lavej strane: c. 27, 38
v motorovom priestore: c. 18, 21, 22, 26, 30 a 34
A ak budu OK, tak asi jedine diagnostika
v kufri na lavej strane: c. 27, 38
v motorovom priestore: c. 18, 21, 22, 26, 30 a 34
A ak budu OK, tak asi jedine diagnostika
Astra H 1,6 16V kombi