Aktualizácia stavu nádrže

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
milos797

Aktualizácia stavu nádrže

Příspěvek od milos797 » 23 lis 2009, 21:39

Ahojte,
mám takú trochu zvláštnu otázku. Keďže jazdím na LPG tak mi stav nádrže benzínu tak úplne korektne nefunguje. Aj keď sa mi auto prepne na LPG, tak napríklad palubný počítač si sám od seba vypočítava dojazd, takže aj keď sa z nádrže nemíňa, tak počítač ukazuje že míňa.
Čo by som ale rád vyriešil je ručička ukazovateľa stavu nádrže. Tá tak dramatický nepadá, len keď už dojde na časť, kde svieti rezerva, tak aj keď nejdem na benzín tak tá ručička padne a kontrolka sa rozblika. Minule som pritom natankoval len 10 litrov a vyskočila takmer na polovicu. Na základe týchto skutočnosti súdim, že to neukazuje úplne správne.

Moja otázka: Podľa čoho sa ručička ukazovateľa aktualizuje? Teda prídeme na pumpu, natankujeme, a auto to zistí. Lenže zistí to len na základe toho, že sa zvýši hladina, alebo je tam aj nejaký iný senzor, ktorý autu dáva najavo, že sa niečo dialo, takže nech preverí stav nádrže. Predpokladám, že tu už nie je "plavák" ako pri škodovkach.

Možno že sa teraz mýlim a skutočne to tam tak kleslo, ale rád by som to vyskúšal, nejako reštartovať alebo tak.

Ď
Opel Astra H 1,6 16 ventil + LPG

Reklama

Bobila1

Re: Aktualizácia stavu nádrže

Příspěvek od Bobila1 » 06 zář 2010, 15:29

Mám Opel Astra H, 1,7CDTI a doteraz bol palubný počitač v poriadku, odkedy som odpojil akumulátor tak mi ukazuje dojazd 500km miesto 900km hoci v nádrži je 45l paliva a aj okamžitá spotreba je pri sebemenšom stlačení plynového pedála veľmi vysoká.Má vyplyv odpojenie akumulátora na údaje a funkčnosť palubného počítača? Nedá sa palubný počítač resetovať?

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 06 zář 2010, 22:21

Znovu odpoj baterii na 5 minut.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301

Bobila1

Příspěvek od Bobila1 » 08 zář 2010, 12:09

Ahojte po prejdení asi 200km sa to dalo do poriadku a PP ukazuje hodnoty v poriadku.Aj okamžitá a priemerná spotreba je OK.Vďaka všetkým.

Odpovědět