Při řazení zpátečky jde přes zuby.
Re: Při řazení zpátečky jde přes zuby.
me jde taky naprosto v pohode, mam 6-ti kvalt.
- Reklama
Taky mám šestikvalt a taky mi to nedělá. A nemělo by ani na pětikvaltu.vojta píše:no asi záleží na převodovce, ale mě to nedělá (mám 6-kvalt)
Opel Astra Caravan 1.7 CDTI 74 kW - 6°, trendy bílá
http://www.betonovadzungle.cz
http://www.betonovadzungle.cz
Jak jsem psal, minimálně u 1.6 a 1.4kových převodovek je to standardní vlastnost.
Mne to ide v poho,ale zaráža ma zvuk prevodovky ke´d zaraďujem,najlepšie je to počut keď mam otvorené okno,medzi domami 2ka a 3ka...je to dosť podobné - http://www.youtube.com/watch?v=xsMQoloHFD0 (čas 0:17) ...no mne ako fandovi Rally sa to páči,ale je to dobre?:-D
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
Děkuji všem za odpovědi.
V autě mám taky pětikvalt v 1.4 (šestka by se velmi hodila ). K večeru ještě zkusím řazení, jak radíte. Tedy spojku, chvilku počkat a až pak hodit zpátečku. Je to celkem nemilé překvapení. Auto jsme kupovali zhruba 2 týdny zpět a za dva dny bude po záruce. U bývalého Fiatu Brava se nic podobného nedělo, a to bylo 8 let staré.
Takže reklamace bude asi zbytečná co?
Zajímavé, že to ale dělá jen někomu. Vlku ty píšeš, že bez problémů, ale corsaczkovi a Dalikovi to dělá tu samou neplechu co mně.
PS: Skvělé fórum. Budu pravidelným návštěvníkem
V autě mám taky pětikvalt v 1.4 (šestka by se velmi hodila ). K večeru ještě zkusím řazení, jak radíte. Tedy spojku, chvilku počkat a až pak hodit zpátečku. Je to celkem nemilé překvapení. Auto jsme kupovali zhruba 2 týdny zpět a za dva dny bude po záruce. U bývalého Fiatu Brava se nic podobného nedělo, a to bylo 8 let staré.
Zajímavé, že to ale dělá jen někomu. Vlku ty píšeš, že bez problémů, ale corsaczkovi a Dalikovi to dělá tu samou neplechu co mně.
Opel Astra H 1.4 16V, r.v. 04/2008
Naše Astra 1.4, 2008
Naše Astra 1.4, 2008
Já to tam cpu taky (jednička, zpátečka) i u Astry když auto ještě jede a žádnej problém s tim nemám, jsem tak zvyklá a rozhodně teda nezastuvuju a nečekám, auto si s tim poradí celkem dobře, nikdy jsem zastavovat nemusela.corsaczek píše: U koncernových aut můžete dát "R" i když auto ještě jede dopředu, ale v Oplu ani omylem. Zastavit, vyšlápnou spojku, počkat a pak pěkně rychle zpátečku vrazit. Občas mi to s**e, ale člověk si zvykne.
Ale obecně to řadí trošku přes zuby, ale všechny rychlosti. Ale už jsem si zvykla a v Oplu taky řekli, že je to ok a nic tomu neni. Můj mechanik to taky projížděl a prej ok, tak to neřešim.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW
Takže by se to dalo shrnout, že dieslové motory s tímto problém nemají. Potýkají se s tím minimálně ty menší benzínové.
Ale opakuji, to není závada, to tak prostě je (když ti to tak dělá, dělalo to a bude dělat vždycky), takže nějakou záruku bych do toho netahal.
Ale opakuji, to není závada, to tak prostě je (když ti to tak dělá, dělalo to a bude dělat vždycky), takže nějakou záruku bych do toho netahal.
Nezapomeň, že každý motor má jinou převodovku, resp. 1.4 + 1.6 mají stejnou, 1.8 benzín nevím, nafty mají 6rychlostí, takže zase jiná převodovka. Jinak fakt tě můžu uklidnit, řešil jsem to samý co ty, ale před 2 rokama, když jsem koupil Astru 1.6 a dopátral se, že to není závada, ale vlastnost.libca píše:Děkuji všem za odpovědi.
Takže díky moc všem za ochotu. Celkem jsem si oddechl, jelikož mám jet za pár dnů na Slovensko a servis by to do té doby určitě nestihl. Hodně mě to mrzí. Háčko je fajn auto, ale toto kazí dojem.
A ještě jedna menší otázečka. Chtěl jsem po nich aktivaci BC, pán mi řekl, že se na to dívali ještě s jedním, a nešlo jim to. Je možné, že je tam ještě jiná podmínka, než třířádkový displej, o kterém se zde na fóru píše jako o jediné podmínce? Ovládání na volantu mám, čudlík BC tam je taky. Takže byl servismen asi ťulpas, že mu to nešlo. Bohužel, do Brna za RomanemK se nedostanu, takže se bez toho musím obejít
A ještě jedna menší otázečka. Chtěl jsem po nich aktivaci BC, pán mi řekl, že se na to dívali ještě s jedním, a nešlo jim to. Je možné, že je tam ještě jiná podmínka, než třířádkový displej, o kterém se zde na fóru píše jako o jediné podmínce? Ovládání na volantu mám, čudlík BC tam je taky. Takže byl servismen asi ťulpas, že mu to nešlo. Bohužel, do Brna za RomanemK se nedostanu, takže se bez toho musím obejít
Opel Astra H 1.4 16V, r.v. 04/2008
Naše Astra 1.4, 2008
Naše Astra 1.4, 2008
Souhlasím.libca píše:Háčko je fajn auto, ale toto kazí dojem.
Co se týče toho doprogramování BC, tam už jiná podmínka není. Nemusí fungovat konkrétně třeba kontrola hladiny kapaliny ostřikovačů (pokud máš nádobku bez čidla), ale palubní počítač jako takový by každopádně dodělat jít měl.